Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. února 2026 08:38

Evaeva nemam tuseni. Ja jen vyckavam konce pristiho tydne. 

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 18. února 2026 08:39

Prosim prosim, nevite o dobre ortodoncii v Praze, kde berou nove deti? Problem nejsou jen rovnatka, ale i spatne zalozene druhe petky a dalsi komplikace.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 18. února 2026 08:42

Naši žiaci na 2.stupni majú v triede skrinky, kde si teoreticky majú dávať telesnú a výtvarnú, prakticky si tam nechávajú všetky učebnice a zošity a mnohé osmačky a deviatačky chodia do školy len s kabelkami.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 08:59

letfenixa já myslela, že k tomu ty skříňky slouží? U nás je má i celý první stupeň, šatny byly zrušené už dávno.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 18. února 2026 09:02

Evaeva to nie sú také veľké skrinky, aby mohli byť zrušené šatne, bundy a topánky tam nezmestia. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 09:02

Potrefenáhusa já se ptala na té naší zvolené škole týden před zápisem a žádný extra velký nárůst nemají, jen pár dětí, spádových mají cca 50, berou teda nějak těch 70+, stejně všechny roky před tím. Jestli to nakonec tak bude, ve školství člověk nikdy neví.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 09:05

letfenixa aha, u nás mají takové ty bazénové, půdorys 30x60, na výšku třeba 1,2m. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. února 2026 09:23

letfenixa do skoly s kabelkou jsem chodila i pred dvaceti lety na gympl, to jsem si taky uplne vsechno nechavala ve skrince v satne. Vlastne nevidim duvod ty veci vubec tahat domu. Skola by mela ucit a ne zadavat praci na doma

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 18. února 2026 09:37

Evaeva jako 18 dětí v klasické třídě, to je tedy krásný počet, to měl syn štěstí. U dcery jich je ted 14, ale jsou spojení ještě s jedním ročníkem většinou, samostatnou hodinu mají ted ve druhé třídě jen občas. U mladší dcery bude asi 8 nebo 9 dětí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 09:41

Karja Asi nemají důvod brát další, nevím. Ten rok se určitě hlásilo víc dětí než vzali. Letos by to mělo být 24 dětí v jedné třídě.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. února 2026 10:06

Evaeva ja se pred zápisy taky ptala a bylo mi řečeno, ze nic nenasvědčuje tomu, ze by bylo deti vic nez jindy....a nakonec jsou na vsech školách, kam jsme se hlásili, docela převisy. Ale podle me se většina hlásila na víc škol a měli různý preference....každopádně se losovalo i na školách, kde se prý už několik let nelosovalo...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 10:14

Potrefenáhusa oni ten týden před už prý měli údaje z MČ o spádových dětech. Výsledky ještě nemáme, uvidíme. Na té škole losují vždycky, z dětí ve třetí skupině, my jsme dvojka díky sourozenci. A taky mi říkala, že případně na odvolání uspokojí téměř všechny, málokdo se odvolá. Já z toho právě měla strach, ale docela mně uklidnila.

Offline brrr
12372 příspěvků moje polička 18. února 2026 10:18

Zuzuli Kluci nosí v batohu jen svačinu a průpisku. Jako fakt! Mladší jel dneska na goegrafickou olympiádu a měl mít 2 pastelky, kružítko, pravítko, kalkulačku a atlas a pro všechno šel ještě ráno do školy, protože to včera zapomněl vzít domů. Popravdě se divím, že má vůbec kružítko, naposled jsem ho kupovala už skoro před čtvrt rokem.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. února 2026 10:33

brrr moje dcera taky. Teda ona je ještě malá, takže nosí svačinu a penál. A když mají úkol, tak někdy ještě přihodí ten úkol.

Oni mají před třídou skříňky na oblečení a ve třídě skříňky na ucebnice.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. února 2026 10:34

Potrefenáhusa nam na tech trech skolach, kde jsme byli, hlasili vice deti. Ale u nas to bude nejen odklady, ale taky se tady loni dostavely nove bytovky a radovky. A dalsi se dokoncuji kousek vedle. Letos spadova skola hlasi vice zapsanych deti, nez je kapacita, a ceka se na losovani. Myslim, ze to je ceka i dalsich par let s ohledem na vystavbu v mestske casti.

A sice se nam za domem stavi nova skola, co ma otevirat pristi rok v lednu, ale je to soukroma, se skolnym 610 tisic rocne v prvni tride...

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 18. února 2026 10:38
Reakce na Zuzuli:

A sice se nam za domem stavi nova skola, co ma otevirat pristi rok v lednu, ale je to soukroma, se skolnym 610 tisic rocne v prvni tride...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 10:56

Zuzuli neboj, finep letos po dvaceti letech v britské čtvrti otvírá novou školku, tak za dalších dvacet let třeba bude i ta základka

Nějaká nová (státní) škola by tam prý taky měla být, ale příští rok to asi nebude.

Offline Gatita
8653 příspěvků moje polička 18. února 2026 10:57

Pinot Noir tipuju to na nějakou anglickou, kde se učí jen v angličtině. Já se kdysi na jednu koukala a byly to podobné pálky. 

No je to věda s těma školama, přitom tady většinou nechceme žádné extra přístupy, jen slušně prostředí, hodnou učitelku a gramotný dítě na konci.

Jako třeba ta naše spádová škola je ok, ale i tam hodně záleží, jak se to sejde v té třídě. Včera si na nás ještě nad rámec zápisu udělala čas učitelka, co má speciální pedagogiku, a syna tam 45 minut grilovala. Výsledek je, že kdyby neznala naši story s psycholožkou a koktáním, seznala by ho na základě výsledku testu a popovídání zralým nastoupit už letos. Takhle přesně to tedy neřekla, ale vyčetli jsme to mezi řádky. Pro mě to je fajn zpráva, protože podobny test dělal v SPC před 4 měsíci, tak se v těch dovednostech musel dost posunout. No ale stejně nevíme, protože jeste na podzim byl jak tříletý a koktal tak, že ze sebe nic nevyrazil.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 11:10

Gatita ta vaše škola má, zdá se, super přístup. Vypadá to, že tam syn může počítat s podporou, ať už nastoupí letos nebo za rok

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. února 2026 11:15

Evaeva ta ma byt na tom poli mezi nami a finepem. Rikal kamarad, co tam nejen bydli, ale primo ve finepu pracuje. Ale myslim, ze to moje dite pujde driv na stredni