Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 17. února 2026 20:53

Potrefenáhusa Mame tu expand 20-25l. Mně ta taška přijde super, pro drobný děti mi přijde jako nejlepší řešení je fskt subtilni. Ale dceři se uz nelíbí, že je hrozně dětská a měníme ji k narozeninám. Ale jako má ji plnou, rozhodně do ní nenacpeš treba telocvik i s botama, nejake obliceni jeste jo. Mladší dceři jsme koupili Topgal a jako ta Frii mi přijde fakt lepší, kvalitnější, propracovanější. Otázka je, zda to ty děti potrebujou vůbec. 

Jo jinak má to rozepnute na 25l od začátku, ale ono hodně záleží, jakej je třeba penal a kam ho cpe:-)

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 17. února 2026 21:06

Zuzuli já jsem s Topgalem fakt spokojená. Má ho třetí rok, není tam nic odřeného, ošoupaného, ani špinavého, nic se neutrhlo, neprasklo, je pořád jak nový. Co se kvality týká, můžu jen doporučit. Uspořádání nám vyhovuje taky, ale to už je záležitost "životního stylu" školáka, tam hrají roli ty sporty, kroužky, přesuny a tak. Dostane do 4. třídy nový, ale jen proto, že se bude kupovat Viktorovi a vím, že s R. by bylo k nevydržení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2026 21:08

Karja podle mě záleží, jestli si to nosí sami do školy. Ve škole už toho moc nenachodí. Syn chodí dvakrát denně 10 až 20 minut (podle toho, jestli jde z nebo do), to mi přijde, že je dobrý, když mu to sedí, to učivo přecejen něco váží v poměru k jeho váze. Plus ještě tahá album Pokémonů Když tašku nosí převážně rodiče, tak je to jedno a nejpozději na druhý stupeň už stejně chtějí batoh.

Tělocvik s botami tam taky nedám. Resp. on ne. A co teprv, když mají bruslení

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2026 21:09

Pinot Noir jo, ségra nosila Topgal celých pět let a byl pořád jako nový. V tomhle ohledu je to kvalitní značka.

Offline Catherinne
10871 příspěvků moje polička 17. února 2026 21:10

Babičkovský úterky jsou ta nejlepší věc na světě

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 17. února 2026 21:28

Evaeva jak píšeš o tom nošení sami, tak jsem si vzpomněla, jak se nedávno v synový třídní rodičovský WhatsApp skupině řešilo, že mají děti strašně těžký batohy, protože mají na všechno jednu nebo několik učebnic a 3-4 sešity. K tomu iPad v obalu s klávesnicí. A že se zkusí domluvit s třídní, jestli by si děti nemohly aspoň ty učebnice, když z nich zrovna není domácí úkol, nechávat ve škole. A vpadla do toho matka, co vozí dítě od dveří doma před školní bránu a že oni našli dobrý řešení, že syn nosí v batohu jen věci na ty předměty, co ten den mají. Pobavilo mě to moc, jaký jsou vynalézaví. Všichni ostatní to tak samozřejmě dělají taky, ale děti jezdí MHD.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2026 21:31

Tabea jo, je vážně vynalézavá (navíc v první třídě je čeština a matika každý den, tak to není úplně řešení)

Nicméně mi to připomnělo jednu ségru, co radši nosila všechno pořád, byla ve druhé nebo třetí třídě, aby si nic nezapomněla a nemusela si navíc připravovat tašku

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 17. února 2026 21:41

Evaeva tohle je pátá třída, tam už toho bohužel tahají fakt hodně a nemají všechno každý den. Kdyby nosili každý den všechno, tak to do toho batohu nacpe jen tak tak. Hlavně teda ten iPad v obalu/stojanu/klávesnici je těžkej jak kráva. 

Dcera ve třetí třídě má taky matiku a němčinu každý den, sešity na vlastivědu, etiku, francouzštinu a angličtinu zůstávají ve škole, učebnici nemají. Takže ta nosí pořád totéž. 

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 17. února 2026 21:44

Evaeva myslím, že jsem to na střední dělala tak nějak jako tvoje ségra... Ale už nevím, jestli jsme na fyziku nebo chemii nebo dějepis měli učebnice (asi spíš jo), respektive je museli nosit do školy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2026 21:53

Tabea já jsem naopak na gymplu měla v šatně zavěšenou plátěnou tašku a chodila jen s jedním, dvěma sešity. Podle toho, jestli jsem měla v plánu se z nich učit. Bylo to zakázané, byla jsem rebel(a se mnou půlka třídy). My měli učebnici plus sešit na každý předmět podle mě, nosit naráz úplně všechno bych nechtěla.

Ten tablet musí být těžký, to určitě. Používají ho každý den?

Mně přijde, že syn by na to neměl, to vyhodnocovat, co vzít a co ne. Takže by to musela řešit učitelka a ta zas nemá čas říkat někomu, ať si vezme tu matiku, i když není úkol, že by měl procvičovat. Pro ty malé děti je to asi fakt nejlepší, když toho ve škole moc nezůstává. Ani nemají učebnice, že by třeba měli dvě sady.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 17. února 2026 22:06

Evaeva Jo aby jim to sedělo, je určitě důležitý,, spíš jsem hodnotila tu frii že je super, jak je propracovaná, hezka, ale jestli tu samou službu neudělá i batoh prostě nějaký obycejnejsi. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 17. února 2026 22:12

711990 diky za vysvetleni. Bavime se o 1.STZS, vim, ze nadani chodi na CJ a M zvlast. Vim, ze neznamkuji a jejich hodnoceni se mi libilo moc. 

Me to prave zajimalo kvuli tomu velkemu rozdilu v tom co prezentuji ruzne na diskuzich rodice (superlativy) a nase vyucujici (je tam metodickou) a nasim pocitem z naslechu. Ucitelky byly uzasne, velke profesionalky, ale ten pocet zaku a do toho ten velky pocet s podpurnymi opatrenimi, plus zaci nadani, to musi byt nesmirne narocne. Vim, ze ucitelky maji velkou podporu vedeni i zrizovatele, takze maji pomucky, supervize, psychologa vsechno, to tam bylo hodne znat.

Drzim palce, at se dostanete a at jste spokojeni.  Kdyztak pak budu rada za info. 

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 18. února 2026 00:00

Evaeva musím se zeptat, jak často ten tablet používají. Angličtinář ká říkala, že má radši klasickou knihu. Tam mají jednu učebnici doma a jednou ve škole. Ale vlastně mají jednu učebnici z AJ, NJ i M taky v tabletu. Dost často i dělá úkol s tabletem, že si z něj pouští poslech. (Musí mít i sluchátka.)

Taky mají 4x týdně samostudijní dvouhodinovku. Tam si může vybrat, jaký předmět bude dělat. Většinou je tam nějaký papír, na kterém pracují, který je často doplněný ještě QR kódem, pod kterým jsou online materiály. Třeba v hudebce měli něco o Smetanovi a měli, myslím, hodnotit kousky z Má Vlast nebo tam měli video o tom, jak a kdy vznikly noty. S informacemi z videa vyplňovali zase chybějící místa v textu na papíře. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 18. února 2026 05:36

Lamicka visco, vsechny skoly v okoli maj 30 deti ve tride, vysokej pocet deti s OMJ a specialnima potrebama, takze aspon to hodnoceni no:D 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 18. února 2026 07:00

711990 tak pak neni co resit. U nas je deti mene, nez v predchozich letech, ale stejne je do prvnich trid ted naval, na nekolika skolach se bude losovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 08:09

Lamicka ty jo, 30 dětí je teda mazec. U syna mají 18 až 22, jsem zvědavá, jak to bude mít mladší, ale prý bude 72 dětí do tří tříd.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. února 2026 08:16

Evaeva na vasi spadovce rikali na dod, ze budou brat 90 deti do tri trid

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. února 2026 08:22

Vzdycky jsem povazovala ve skolce za vyhodu, ze si dcera pozna sve obleceni. Zatim se nam nic neztratilo. Akorat ze vcera jedna holcicka od nich odesla domu v dcerinych oteplovakach. Maji je uplne stejne, jen nase jsou uz dole potrhane, zustaly tam jeji novejsi. A moje dite se od te doby hrouti. Dneska hystericky rvala celou cestu do skolky. A ta holcicka pry ve stredy do skolky nechodi, tak to musime vydrzet do zitra

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2026 08:31

Zuzuli no je fakt, že je otázka, jestli v těch 72 dětech bude i syn
Čtvrtou třídu neotevřou? Těch 30 dětí mi přijde fakt hodně i s asistentem.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 18. února 2026 08:33

Evaeva u nás 74 deti do 3 tříd, letos těch dětí bylo všude vic, asi ty zrušeny odklady?