Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 04. března 2026 16:51

letfenixa DruI R. není z H. P. moc nadšený. Přečetl už asi 100 stran, tak to nejspíš dočte, ale že by ho to zaujalo, to nemohu říct. A denně nadává na Hagridovu angličtinu. 

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 04. března 2026 17:38

Buďte rády, že ty děti něco čtou:) U nás furt nic a teď syn dokonce zazdil i povinnou četbu a nemá splněno. Čtyři roky mu na to myslím, pravidelně mu to připomínám, musím mu vybírat knížky, které často také čtu více méně za něj, o zápisech do čtenářského deníku ani nemluvím. Teď jsem to po nějakém marném nahánění vzdala a byl teda velkej stres, až mi ho bylo líto. Přitom čtení je tak fajn...

Online DruI
5463 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:01

Pinot Noir U nás čtu HP já nahlas jako četbu před spaním. Dcera zatím sama odmítá číst knížky, co jsou příliš dlouhé a na samostatné čtení se dala na komiksy :o) U nás to teda prokládáme přednáškama o příběhových archetypech a já se koušu do jazyka, abych dceři nespoilovala zbytek série. Ale teda k myšlence, že Harry pro kámen neměl lézt, protože bez Harryho by Voldemort kámen ze zrcadla nedostal, už dcera dospěla i sama

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2026 18:02

Gatita u nás čtení taky moc nefrčí. Je to pro syna pořád docela náročné, navíc beletrii vůbec neholduje, vlastně nikdy neholdoval. Knížek má teda přečteno dost, protože ho prostě skoro každý den donutím kousek přečíst. Ale jsou to krátké knížky, první čtení. Že by přečetl HP je naprosto iluzorní.

Offline Kokoska
34299 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:05

DruI u nas cte jen komiksy starsi vnuk. Mladsi (prvnak) nadsene slabikuje i napisy na vratech, tak treba si na nejaky souvislejsi text brzo troufne.

Online DruI
5463 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:10

Kokoska U nás se mladší taky o písmenka zajímá mnohem víc než starší. Ale mně teda to čtení komiksů nevadí. Mně akorát dcera docela překvapila s jakou vervou se do toho pustila. Chytlo jí to v lednu a mně už pomalu docházejí domácí zásoby (tak si mládě začalo psát a kreslit i komiksy vlastní :o)

Offline Kokoska
34299 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:12

DruI a to je hezke, ze zapoji fantazii! A tim psanim se taky uci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2026 18:16

DruI já tu oblibu komiksů vůbec nechápu, mně to přijde na čtení docela těžké. Ani syna teda nechytly, ani tohle nezafungovalo

Kokoska starší syn taky čte nápisy, titulky v novinách, nadpisy v encyklopedii, ale text číst nechce. Mladší teď taky docela začal zvládat ty nápisy. Jsem docela zvědavá, jestli se v první třídě nedočkáme toho, že bude brzy číst líp než starší brácha. Na jednu stranu bych byla ráda, že by jedno dítě bylo v tomhle bez práce, na druhou to staršímu teda nepřeju.

Online DruI
5463 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:43

Evaeva Tak komiks je forma, co nemusí sednout každému. Třeba můj muž je na rozdíl ode mne rád nemá :) Ale neztrácela bych naději, třeba až syn narazí na formu, co ho zaujme, tak ho to vtáhne.

Online continuity
42031 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:48

DruIjá komiksy moc neumím číst. Fakt jsem byla ráda, když Sandmana Netflix sfilmoval, ač to mám přečtené několikrát. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2026 19:07

DruI já myslím, že spíš začne číst ty encyklopedie až se zlepší v tom čtení, což bude chtít ještě čas. On beletrii nechce ani předčítat, nikdy ho to nebralo, ani jako dítě. Tady frčí akorát vesmír

Online DruI
5463 příspěvků moje polička 04. března 2026 19:42

continuity Tak Sandmana můj muž zdrbal jako komiks i jako seriál pro mě je to srdcovka a taky to je první komiksová kniha, kterou jsem si kdysi dávno koupila sama pro sebe.

Evaeva Tak encyklopedie jsou dobrý, až doroste do literatury faktu, tak ho z knih nedostaneš ;o)

Online continuity
42031 příspěvků moje polička 04. března 2026 20:03

DruIchápu, že to někomu nesedne, resp. těch vrstev je tam tolik, že to vlastně není žádné jednoduché ani rychlé čtení.

Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 04. března 2026 20:19

Pinot Noir syna HP taky nebere, dcera a ja HP milujeme. Me prvni dil ze zacatku moc nebavil, takze chapu, ze to nekoho nebavi. 

Offline Aranel
6398 příspěvků moje polička 04. března 2026 20:29

My zatím čteme U babičky na dvorku, ale mám zásadní dotaz, co oblíkat na jaro venkovnímu lezci? (Radu Evaeva zatajit mu, že se dá lézt i venku, držím v paměti )

Softshellovou kombinézu? Nebo spíš bundu a kalhoty? Potrefenáhusa ? Všechno mě zajímá.

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 04. března 2026 20:34

Zuzuli neviem, možno je niečo ilustrované, kúpila som sadu všetkych 7 kníh pred rokmi a na toto som nemyslela. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 04. března 2026 20:51

Aranel jestli uz je to lezec a ne plazic, tak mas z pulky vyhrano. Softshell overal od Dupeto nahradi i capacky a vydrzi dlouho. Nasi meli softshellove overaly, ale nekdo dava takove ty nepromokave laclace... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2026 20:52

Aranel pro lezce mi přijde lepší kombinéza, akorát přebalování je větší opruz. Jak jsou ohnutý, tak jim z bundy lezou záda.

Teď už je březen, to už bych lezení venku netajila, to už nezahrnuje mrznutí rodiče a lezec to dá i bez rukavic

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2026 20:56

Aranel jo, ty lacláče jsou dobrý, když je hodně mokro nebo bláto, můžeš je dát i přes tu kombinézu třeba a do auta nebo do kočárku sundat. Akorát musíš zase řešit "boty".  MPLee 

Offline Aranel
6398 příspěvků moje polička 04. března 2026 20:57

MPLee Není, jak to víš ale už to musí přijít každým dnem! Rozhodně venku by ho to mohlo donutit, zima na bříško

Evaeva Záda musejí být samozřejmě vždycky v teple!!!!