Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2026 21:00

DruItaky si myslím. Akorát musí ještě zkrotit to čtení.

Dneska byl celé odpoledne protivný. Prý se mu nelíbí, že mu nejde matika tolik, co ostatnímNo nejde, musí ještě dozrát zřejmě, stejně jako v té češtině. Slovní úlohy mu jdou skoro nejlíp ze třídy, geometrie ho baví, ale 7 - 3 pořád počítá na prstech. Ale doma už počítá moc pěkně, skoro bez chyb. Ve škole je to horší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2026 21:03

Aranel pro plaziče doporučuju ty lacláče, když to nebude někde na trávě na zahradě a je mokro. To je hrozný humáč, to jejich břicho pakfakt se hodí, když to jde sundat.

Offline Myrtila
5129 příspěvků moje polička 04. března 2026 21:18

Aranel Zrovna dneska jsem si říkala, jaká to je už pohoda, když se to dítě venku jenom neválí po zemi, ale většinu času už stojí Jinak dobrý je i overal z Lidlu, má kolena z takové pevné látky, až budete ve fázi na kolínkách, neprodře se ani na dlažbě akorát teda nemá ťapky a je potřeba pořešit "boty". 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2026 21:21

Myrtila ten jsem měla. A kromě těch kolen je navíc z nějaké samoprací látky, do rána byl vždycky skoro čistý

S druhým jsem to plazící a lezoucí období měla přes zimu, stálo to za to, i když už teda stál. Pamatuju se, jak jsem vyhlížela chůzi jako spásu. Třetí se radši naučil chodit před prvními narozeninami, aby mně toho ušetřil

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 05. března 2026 00:30

Aranel my ten overal nakonec využili docela málo, ale hodne jezdíme autem a tam se musi svlikat (nekdo ho jen stáhne ke kolenum, ale to nase deti nesnesly). Koukam na fotky a hodne chodily v gumových kalhotách z lindexu, ale u obou ta zima vyšla na začátek chuze cca, mladsi se vztycila taky pred 1.narozeninama, takze uz mela capacky 

ty gumovy kalhoty jsou dobry i v tom, ze je do kocaru jednoduše stahnes a strčíš čistý dite do fusaku/auta 

dupetem nic nezkazíš, ma skvely vlastnosti, ty pretahovaci nohavice ma overal i ty prvni kalhoty. Stoji milion, ale jde prodat i s dirou, ja ten overal prodala s celkem malou ztrátou.a dlouho vydrží, ma vysoký náplety, navrch z takovy jak plavkoviny, takze se nenacuca 

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 05. března 2026 05:16

DruI Jenomže podle mě je kouzlo HP mimo jiné právě v tom, že hlavní hrdinové dělají spoustu chyb, třeba s Harrym dost mlátí puberta, v pozdějších dílech. :-)

A teda myslím, že je na HP ještě brzo u většiny vašich dětí, mně sestřenice doporučila, že je ideální ho číst v deseti, aby člověk čekal, jestli přijde dopis nebo ne. A každopádně napřed knížka, potom až film. :-)

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 05. března 2026 05:52

Garfie ja harryho z toho duvodu taky setrim, bojim se, abych jim ho nezkazila, ale uz me taky svrbí prsty (u nas je to fakt uplne mimo, dcera ma rada hodne obrazku, malo textu)

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 05. března 2026 06:22

Potrefenáhusa Tak počkej na desáté narozeniny. Aspoň se může identifikovat a dýl jí to vydrží! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2026 07:38

Potrefenáhusa mezi sundáváním overalu nebo lacláčů nevidím úplně rozdíl. U těch plazolezců bude v mokru do auta potřeba sundat i kalhoty

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2026 07:41

Potrefenáhusa já jsem ty přehrnovací kalhoty koupila miminu a nakonec jsem to skoro nepoužila. A tolik peněz to stáloAle bez těch ťapek je nosil rok a možná mu na jaře ještě budou.

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 05. března 2026 08:02

Evaeva nase ty kalhoty pak nosila az do 3 let (a byla spis vetsi), vydržely fakt dlouho. 

ty gumovy kalhoty mi prijde, ze se sundavaj o hodně snaz, pod nima bylo dítě suchy. Ale ja ty overaly nejak vubec nemam rada, ani jsem to na ty utíkající deti neuměla nandavat, mladší dítě chodí od 2 let na malou, tak to začalo bejt i celkem rychle neprakticky, ja jsem tym kalhoty a bunda

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 05. března 2026 08:06

Rikala jsem si, ze bych taky zkusila nejaky komiks a pujcila ledove kralovstvi....a je to tak strasne maličkýma pismenkama, ze ten komiksovej font nepřečtu ani s brejlema na čtení...tak zkusím Čtyřlístek 

Garfie no uvidíme, to nevydržím!!!!!

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 05. března 2026 08:33

Garfie Jako já si taky myslím, že Potter ještě mohl chvíli počkat, ale očividně to už všichni ve třídě znají, tak dcera chtěla taky, no. Pravda je, že Harryho lidskost a nedokonalost mi byla vždycky sympatická, ale za největší problém série považuju fakt, že začátek je formálně pohádka a konec ne. Protože v pohádce mi archetyp odstrkovaného sirotka, co vystoupá k velikosti, nevadí, ale v příběhu, který se začne tvářit realisticky mě napadají takové věci jako: Co by deset let týrání ve skutečnosti udělalo s Harryho psychikou?  Kde byla těch deset let sociálka? A opravdu je Brumbál normální, když někomu položí roční dítě na práh a předpokládá, že jedním dopisem se vyřeší všechny problémy? (A co mám děti, tak ještě cítím docela soucit k Petunii, která se ze dne na den a bez přípravy musela začít starat o DVĚ roční děti najednou ;o)

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 05. března 2026 08:38

PotrefenáhusaZkus půjčit Hildu, ta má písmena docela slušná, toho textu tam není zase tak moc a je to první komiks, který si naše Julinka přečetla úplně sama :o)

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 05. března 2026 08:52

DruI Máš pravdu, že první díl je vysloveně pohádka pro děti, ale později se dost mění a vlastně se mi to taky moc nelíbí. A s Petunií souhlasím absolutně, ještě s takovým manželem!

Online Zuzuli
3655 příspěvků moje polička 05. března 2026 09:00

DruI Garfie hlavne Petunii v te dobe bylo asi dvacet, vzdyt to byla mladsi sestra a Lily zemrela v jednadvaceti. 

Ja ale hlavne nechapu, ze tam ten rocni Harry spal tise az do rana, kdy ho probudila vykrikem teta Petunie. Mu musel Brumbal dat nejaky uspavaci lektvar, jinak si to neumim vysvetlit.

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 05. března 2026 09:07

Zuzuli Možná na něj seslal nějaké komfortní kouzlo, co ho zároveň uspalo. Ono taky kdyby ho tam nechal jenom tak, tak by Harry taky mohl na tom chladném vzduchu nastydnout! ;o)

A v rámci debaty o školství, která tu průběžně probíhá bych ještě zpochybnila Brumbálovu kompetenci ředitele, protože držet si takové roky tak mizerného pedagoga jako je Snape o něm nevypovídá nic hezkého.

Offline notna
9178 příspěvků moje polička 05. března 2026 09:14

DruI Garfie To je zajímavé, nikdy mě nenapadlo se na HP dívat z reálného pohledu. A i když to teď od vás čtu, tak mi to hlava nechce brát :-) A s Petunií vubec žádný slitování. Dite sestry! 

Potrefenáhusa Hildu taky doporučuju. Dcera ji měla moc ráda.

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 05. března 2026 09:17

Garfie Lukáško bude mať v lete 10 rokov,  tak mi to príde ok.