Garfie R. má devět, myslím, že zralý už na to je. Musí číst něco v angličtině a HP tu byl schválen, že nemá složitou angličtinu. Ovšem zapomnělo se na Hagrida! ![]()
Vše o těhotenství a dětech
notna Já jsem v době mezi vydáním pátého a sedmého dílu strávila strašné množství času internetovou diskuzí o Harrym Potterovi. A řeknu ti, že fanoušci jsou schopní vymyslet neskutečné množství šílených teorií a zdrbat v zásadě úplně všechno ![]()
Já bych teda furt největší díl viny házela na Brumbála, kdyby s Dursleyovými spolupracoval nějaký orgán ochrany dítěte, tak by to vypadalo úplně jinak (akorát by se to holt nehodilo do pohádkové logiky prvního dílu). A říkám si, že Petunie musela být po Liliině smrti taky docela v šoku a očividně to nikoho nezajímalo.
Potrefenáhusa no jo, tak kluci se vyčůrají i v kombinéze, že jo
Ale jako chodící taky nosili spíš bundu. Ale pro lezce mi přijde lepší komplet nebo lacláče.
DruI HP propadla strašně moc dcera a i těm fan fiction. Od toho se držím dál, nechtěla jsem si to nechat zkazit. I Filmy jsem odkládala, co to šlo a viděla, až byl natočený 6. dil,do te diby jsem si snažila udržet ten svůj svět HP. Ale pak uz ta mediální masáž byla obrovská, tomu vizuálu se nedalo uniknout, tak jsem vzala filmy na milost :-)
Evaeva Mě teď v zimě strašně štvou lacláče, protože to je na čůrání mnohem horší než kombinéza. Akorát kombinézu mladší z nějakého důvodu velice intenzivně odmítal nosit. Tak já bych do rozhodování zařadila ještě preference dítěte, protože občas je těžké je přesvědčit ![]()
notna Jako takhle, docela určitě má lepší zážitek z četby někdo, kdo to přečte v jednom kuse aniž by o tom moc přemýšlel a diskutoval, ale za sebe musím říct, že mně komunita kolem fanfiction dala hrozně moc jak sociálně, tak z kreativního hlediska. Ale já jsem spíš literární člověk, takže jsem sice četla i psala spousty fanfiction, ale třeba filmy jsem nikdy neviděla.
Pinot Noir Já mám teda asi horší angličtinu než tvůj syn, ale mě tam mátlo hrozně moc těch novotvatů, kdybych ho neznala, tak by mi asi dal zabrat! ![]()
notna Já si pamatuju, jak měla dcera ve škole, myslím to bylo v šesté třídě, ve slohu psát dopis libovolné fiktivní postavě a psala Brumbálovi a teda pěkně mu to natřela!!! ![]()
Na HP jsem narazila úplně náhodou. Šla jsem koupit nějakou knihu neteři a v knihkupectví mi doporučili HP. Neteř ještě neuměla číst, předčítala ji to švagrová a líčila nám, jak ji to chytlo a čte si sama dal, když neteř usne. Jsme si s mužem trochu ťukali na čelo
A pak si to teda od nich půjčili ![]()
A úplně nejlepší bylo to čekání, az vyjde nový díl a běželi pro něj hned po půlnoci ![]()
DruI Nás na ty filmy ukecávala neteř. A bránit jsem se pak přestala, když jsem stejně viděla ukázky, fotky všude. Ale to bylo při přemíře kino a hotovo. Ale pak později s dcerou, to už jelo i doma a ve velkým.
DruIoni už je tolik nenosí, i když mimino někdy jo, hlavně do břečky. Ale on docela vydrží nečůtat a já ovládám zapínání pod oblečenou bundou ![]()
DruI Snape byl aspon machr na lektvary, ona v tom jejich malem kouzelnickem spolecenstvi byla o ucitele zjevne nouze. Pak by tam neucil treba Lockhart, Trelawney nebo Bins. On ani Hagrid nebyl uplne pedagog snu ![]()
notna o Harrym Potterovi kritickym okem tricetilete zeny je uplne skvely podcast Neplecha ukoncena. A ja se priznavam, ze se fakt tesim na serial, mel by narozdil od filmu, byt vic podle knih
My jsme s klukama přečetli HP, když staršímu bylo tak šest, sedm (mladšímu minus dva). Četla jsem jim před spaním, původně to měly být jen první tři díly, ale chytlo je to a ukecali mě i na další. Taky jsem si říkala, že jsou malí, ale očividně chápali (i po kontrolních dotazech), tak jsem to nakonec přečetli celé. Mladší měl teda mezery, občs usnul v půlce. Na film jsme se dívali, vždycky až po přečtení dílu.
co se tyce HP, ty knihy jsou psany schvalne tak, aby odpovidaly ctenari ve veku Harryho v te knize, resi se veci, co zajimaji tu vekovou kategorii..a tyhle veci jsou holt dan za to. Nehlede nato, ze neshody s realitou ve fantasy svete jsou jaksi v popisu prace ![]()
SunEclipse No jo, ale i fantasy svět by měl mít nějakou vnitřní konzistenci. Já tu myšlenku, že budou čtenáři růst spolu s knihou samozřejmě znám, akorát se mi holt nelíbí :)
Nebyl jste teď někdo v Sobehrdech? Nebudeme litovat? Vůbec nevím, jak mám dětem nějak jako zpestřit ten prázdninový čas, co podniknout Jeli bychom určitě o vikendu, tak jestli tam nejsou mraky lidi:D. Děti si přejí Aquapark Čestlice, ale to mi říkal teď kamarád, že je dost krok vedle:D:D
Karja moje chtějí taky ty Čestlice ![]()
SunEclipse Takhle to vyšlo mně
a až do 5. dílu jsem to fakt žrala.
Neshody s realitou tam nepochybně jsou, ale taky nezapomenu, jak mě zasáhlo, když ve 4. díle umřel Cedric... a prostě byl mrtvej a ani žádný kouzlo na to neplatilo.
DruI Bez konzultace jsem na Vinted koupila kombinézu
měla jsem zrovna docela něco v peněžence, tak to bylo jen za půl milionu Potrefenáhusa .Auto.nemáme,tak.aspoň.o.jeden.problém.míň!
Holky shodou okolností slyšely asi hodinu z audioknihy harry a tajemná komnata, my si mysleli jak spi a pak se zezadu ozvalo my mame taky kočičku dobbyho:D Starsi ted čte boj o ostrov, ma to i naposlouchane jako audio, ale cte to hezky i nahlas.
A s mladsi jsme se konečně dokopali k oční, a výsledek je 2,25 na levém oku a 1,25 na pravém...

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje