Tabea kluci mají taky zakázané chaty. Ale občas, no spíš celkem často, jim muž koupí robuxy na nákup vylepšení, přejí si je i k Vánocům a narozeninám, za mě lepší, než hromadění krámů. Čas nemají nijak omezený, R. chodí ze školy o půl šesté, má ještě dost dalších školních povinností, takže mu zas tolik času nezbývá. Má teď nově i vlastní youtubový kanál, kam dává videa z Robloxu, takže dost času tráví i vytvářením videí, na bezduché klikání už tolik času nemá. V. u toho tráví o dost víc času, než by bylo v jeho věku vhodné, ale začal díky Robloxu mluvit, protože konečně našel téma, které ho zajímalo natolik, aby kvůli tomu začal mít potřebu komunikovat. Takže já jsem vlastně hrám vděčná. Jsou tam i hry s počítáním příkladů, ty hraje rád. Taky nasává angličtinu, v jeho škole se bohužel k angličtině nedostane, takže jsem ráda, že aspoň takhle. No, zkrátka, my máme dost benevolentní přístup. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Gatita díky moc, ta nevyžádaná rada je přesně mně do noty. Nechci, aby vrážel peníze do hloupých her, řídil podle nich svůj čas, ...
JankaM Evaeva Pinot Noir diky za recenzi a radu!
Tabea treba to zvládnete. U nás doma je kolem toho ale dost dusno. Vlastně když nad tím tak přemýšlím, tak většinu stresu a nepohody u nás generuje v současné době právě mobil a roblox. Jinde to tak třeba nemají, ale můj starší syn je na to hrozně citlivý, je to ten typ, co ho nic nebaví, ale hrát by mohl donekonečna. A má teda i dost blbou náladu pokaždé, když mu vyprší čas. Takze hodinu hraje a dvě hodiny se pak vzteká. Děti, které mají nějaké koníčky, jsou asi odolnější.
S mladším synem chodím na plavání, měli jsme teprv dvě lekce. Syna to celkem baví, tak neřeším kvalitu kurzu. Ale pozoruji tam jednu holčičku, která mi hrozne připomíná mého staršího syna. Celou první lekci tam proplakala, klepala se zimou i strachem, držela se maminky, do vody vůbec nevlezla. Bylo mi líto jí, její maminky i instruktorů. Druhá lekce to samé, ale na poslednich deset minut se odvážila a vlezla do vody. Ten kurz mi přijde nic moc, je tam sice jen asi 6 dětí a 4 instruktoři, ale děti se plácají ve vodě samy, jsou obalené pásky a rukávky... no takhle se plavat myslim nenaučí nikdo, když jsou na hloubce a instruktor jim cosi vykládá z břehu. Musela jsem se kousat do jazyka, abych nevyžádaně neporadila , že to za ten stres asi nestojí. Ja to tenkrát se synem vzdala, a to byl mnohem lepší kurz, bez rukávku a s trenérem ve vode (a jak byl syn cely ztuhlý, nenaucil se za 3 trimestry ani splývat
)
Gatita no, můj syn je jak tvůj, jen ještě intenzivnější. Takže odsouvat to do aleluja se mi jeví jako správná strategie. ![]()
My jsme teď v Mnichově, vzala jsem i synova kámoše. Máme zabookovanou dětskou prohlídku v egyptském muzeu. Teď jsme na hřišti, syn už je vyvalenej ze všech stran v hlíně. Jako jediný dítě na celým obrovským hřišti s velkým trávníkem. Doufám, že muzeum bude zábavný, myslím, že ten kámoš nikdy na podobný akci nebyl. Rodiče jsou rozvedeni, kámoše jsem brala v rámci otcova týdne. Matka to zjistila před hodinou a už mi vypisuje, jestli jsme dobře dojeli a jestli je vše v pořádku a ať dobře dojedeme zpátky. Sedím na lavičce a užívám sluníčko.
Tabea já bych to taky odkládala, co to půjde. Ale u nás v tom jedou skoro všichni kluci ze třídy (jen synův nejlepší kámoš má roblox zakázaný), tak jsme povolili, ale blbě se nám to hlídá. Máme zavedeno, že hry se nehrají na mobilu, ale jen na PC (kvůli očím a tak). A PC (v našem případě notebook) máme prostě někde schovanej a vydáváme ho na to hraní z ruky do ruky. Teda v ideálním případě. Realita je taková, že syn je doma o 4h dřív než já a často je prostě propaří, protože muž mu ten ntb dá, ať si hodku kraje a on ma klid na práci, a syn to samozřejmě po hodině nevypne. A muž se probere z pracovního transu až s mým příchodem domů...
Teď budu znít zároveň jako naivní i krkavčí matka, ale dětem žádný Minecraft ani Roblox nedovolím do těch 16 let minimálně ![]()
Naše děti dost hrají na PlayStationu, i Šárka, teď si oblíbila hru s Prasátkem Peppou,kdy jen chodí, hledá kamarády a jejich rodiče a jezdí na výlety lodí, klouže se po skluzavce atd., fakt hra pro tříleté děti ![]()
Ale třeba ten Roblox, přesně jak ho tady popisujete,mi pro děti Rosťova věku přijde skoro až škodlivý, ta návykovost, kterou ten herní design a algoritmy vyvolávají,mi přijde na ten sedmiletý mozek neukočírovatelná i pod naší případnou kuratelou.
Tabea my máme prostě nastavený čas, kdy na to může a co musí mít hotové (všechno
) a v kolik se vypíná. Každý den je to stejné, pokud není třeba dlouhý výlet nebo tak něco. Sice to málokdy vypne sám, ale nijak se nerozčiluje nebo tak, akorát vždycky slyšíme "Počkej, ještě xy". On má sice hodně výrazné projevy vzteku, ale zároveň má rád pravidla, takže s tímhle nebojujeme. Co občas bojuju, jsou videa, co si pouští po škole. Tady je ale problém spíš v tom, že pravidla nejsou úplně jasná.
moje děti s Minecraftem seznámili v rámci výuky na škole. V šesté třídě, neuděláš nic.
Ale sami od sebe hrají takové ty blbustky na mobilu, jednoduché behacky nebo puzzle. chvilku byl v trendu among us.
continuity dzizisketa Jo dcera hraje Roblox taky ve škole, nebo zná ho. Ale není z toho nijak odvařená, dokonce mohla chodit na kroužek deskové a PC hry v rámci družiny a je to jedinej školní kroužek kam nechodí. Doma nikdy nic nehrála, to si zkusila až ve škole....my jsme technologicky doma maximálně mimo, někdy si říkám, jestli tím těm dětem spíš neškodíme:D
continuity mne ale třeba Minecraft nepřijde úplně pitomý, docela se mi některé ty módy i líbí, je to kreativní a některé ty úkony vyžadují trochu "počítačového myšlení" nebo jak to popsat. Roblox je jiná liga. Tam jakoby třeba taky něco trochu buduješ, ale spíš jen tak bezduše sbíráš nebo rovnou nakupuješ za peníze, ale hlavně to musíš pořád checkovat.... Ale znám teda jen pár her, abych nekřivdila:)
Egyptský muzeum v Mnichově doporučuju všema deseti. Do června je ještě speciální expozice o dětech u Nilu. Pro děti parádně interaktivně udělaný. Všechno má německý a anglický popisky. Věci se dají osahat a očuchat.
Karja no to si říkám taky - že jsme tak mimo, že děti budou zaostalý. V současnosti mají povolené dva díly My Little Pony denně a to je všechno, leda tak když bylo lyžování na olympiádě, tak to koukaly s námi.
Tabea četla jsem očúrat
Mohučanka Jj, já se utěšuji tím, že jsou to aspoň holky, že přece jen tyto technické věci hltaji kluci. Holky mají povolenou Tv po obědě vždycky aby byl trochu klid a případně po školce, školce, v době nemoci samozřejmě víc. Ale ony jako doma ani nemají nějak možnost něco víc jiného.
Tabea ty jo, ta výstava vypadá skvěle. Říkala jsem si, jak se vám to líbilo a jestli to byl úspěch nebo propadák i s kamarádem.
Naše starší má zatím povolené šachy v duolingu a pak si občas děti pustí u mě na telefonu pokemon go. Ale teda zatajila jsem jim tam veškeré plnění úkolů a časově omezené věci, právě že nestojím o to, aby měli pocit, že tam musí furt a pravidelně.
Že by byly děti technicky zaostalé se nebojím. Až budou s přístrojema potřebovat pracovat, tak oni se to naučí.
DruI Jo teď jsem si vzpomněla, že v první třídě měli v učebnici propojení přes QR kód na nejake procvicovani na webové stránce, tak to jsem dceři řekla, že mi nejde pustit, toho jsem nějak nebyla fanda;-)
Karja Tak to ony se do práce s technikou moc nepohrnou, protože je jim jasné, že jak jednou prokážou schopnosti, tak budou muset staré matce s tou technikou pravidelně pomáhat ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje