Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3821 příspěvků moje polička 16. března 2026 20:48

continuity jasne, nemusi jit kazdy na gympl... tak at ale jsou ty kriteria srovnatelna vsude v republice. Kdyz v horni dolni staci na gympl to, co ve velkem meste je tak akorat na ucnak s maturitou, tak nadsenim fakt neskacu. To je zahazovani potencialu deti, ktere maj jen tu smulu, ze mista nejsou tam, kde ty deti treba uz 15 let ziji. 

A pokud fakt nechceme byt dal montovna, ale chceme tu treba tu IA gigafactory, o ktere Havlicek mluvi, pak bychom i potrebovali ty odborniky do ni. A tim, ze nekoho posleme na truhlare, protoze nestacila kapacita oboru, ve kterem by mohl vyniknout, si fakt moc nepomuzeme.

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 16. března 2026 21:20

Maly dite (tříletý) dneska zkoušelo nastoupit na tu naši 16 a vubec, chybi ji tak 20 čísel (fakt hodne) 

Offline continuity
43310 příspěvků moje polička 16. března 2026 21:22

Zuzuli ono jediná možnost jak to srovnat, je navýšit ty kapacity, kde chybi. Je mi celkem k prdu, že v Horní při Dolní místo je a celorepublikové máme víc míst než děti, když žiju tady. A že míst na gymplech v Praze meziročně ...ubylo. 

Oni ti politici doufají, že to vysedí a že se to vstřebá, což se třeba v Jihomoravském kraji povedlo. Tady se blbne čím dál vic. 

Dnes dceři učitelka vykládala, ze co budou dělat u maturity, když teď takto šílí. Tak jsem jí řekla, že pro jejich generaci bude maturita brnkacka. Protoze nikdo neříká, že zmaturovat muze jen 90% děti a ten zbytek má smůlu. Prostě, kdo se to naučí alespoň nějak, zmaturuje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2026 21:47

Potrefenáhusa ten menší woom nemáte? To naše kolo má sedlo minimálně o pět centimetrů níž.

Offline Zuzuli
3821 příspěvků moje polička 16. března 2026 22:21

continuity presne. Ono to tak bylo i se skolkami. K cemu mi pred tremi lety bylo dobre, ze papirove mame v republice vic mist v ms, nez je deti v tom veku, kdyz mi na P6 vzali do skoly dite az ve trech a pul a v jine mestske casti nevzali kolegovi do statni ms ani ctyrletou...

Kdyz jsem ted byla pred par tydny v nemocnici, tak na pokoji se mnou byla pani, jejiz dcera ted taky dela prijimacky. A rikala, ze deti jejich pratel jsou na gymplech po cele republice u prarodicu, protoze v praze se nedostaly, ale tam nebyl problem. Tak je dite ve vsedni dny u prarodicu a na vikendy jezdi domu.

Offline letfenixa
10918 příspěvků moje polička 17. března 2026 01:58

Gymnazium v našom meste znižuje počty tried. Už vlani sa tam dostali len čistí jednotkari. Veľký problém bol dostať sa na zdrav.skolu, kde ešte predvlani v pohode boli prijaté žiačky so štvorkami, tak vlani už nie.

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 17. března 2026 03:19

Evaeva

nemame, naše děti usedaj ve třech letech velmi nedůvěřivě teprve na koloodrazedlo

(ani na tom ještě neumí) 

a ja jsem rada, protoze ona ma nejaky pekelný obdobicko testovaní hranic, jsem radsi, at ji jeste trochu vyroste mozek, nez bude mit stroj, na kterym ji nedohoním 

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 17. března 2026 06:44

letfenixa Ježíš, střední zemědělská v Bruntále (a mělo to být vyskloňované jinak...)

Rovnice se jmenují rovnice od toho, aby se psaly rovně....bože jako bych moji máti slyšela!!

Offline continuity
43310 příspěvků moje polička 17. března 2026 07:38

letfenixajá vůbec nachapu, co si od toho kdo slibuje. 

Zuzuli já jsem smířená s tím, že děti půjdou na VŠ do jiného města, ale s tou střední vůbec vypořádána nejsem. No, prarodiče máme na Slovensku a v Praze, takže to řešit nemusím. 

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 17. března 2026 08:04

continuity je to katastrofa. Kluk od sousedů sel na automechanika. Sel tam, protoze chtel byt automechanik. A teď abych nekecala, přesná čísla si nepamatuji, ale jeho mama říkala, ze k závěrečným zkouškám šlo z 25 kluků asi 7? Ostatní k nim nedošli, buď se nechali vyrazit nebo odpadli sami, protože je to vůbec nezajímalo a chtěli dělat něco jiného. V Praze. Je to hrozné mrhání časem všech zúčastněných i kapacitou těch učňáků. A pro ty, co mají zájem, je to taky na nic, když spolužáci nejsou motivovaní.

Offline Zuzuli
3821 příspěvků moje polička 17. března 2026 08:09

continuity my sice mame prarodice s gymplem po ruce, ale taky bych to nechtela. K tchanovcum by ji manzel ani nepustil, to by ji snad radeji poslal na pracak, nez bydlet k nim. Ale ani s tim, ze by byla u nasich, jen proto, ze ve meste, kde je hlasena od narozeni, pro ni neni misto na stredni skole, bych taky smirena nebyla.

Jsem zvedava na stav za devet let, kdyz letos je diky zruseni odkladu vic prvnaku.

Offline continuity
43310 příspěvků moje polička 17. března 2026 08:17

Zuzuli no vás lituji hodně, zrovna jsem si říkala, že v Praze to samo nepolevi. Hlavně, pokud to bude jeden ročník, nikdo je nepřinutí k řešení. Maximálně ten rok někdo prida jednu třídu (jsou v Praze školy, kde se otevírají třídy nepravidelně, jeden rok dvě a další tři). 

Jediné, co by pomohlo, je zrušení nebo výrazné omezení osmiletých gymplu a k tomu není už vůbec žádná podpora. 

Offline notna
9484 příspěvků moje polička 17. března 2026 09:25
Reakce na continuity:

Zuzuli ono jediná možnost jak to srovnat, je navýšit ty kapacity, kde chybi. Je mi celkem k prdu, že v Horní při Dolní místo je a celorepublikové máme víc míst než děti, když žiju tady. A že míst na gymplech v Praze meziročně ...ubylo. 

Oni ti politici doufají, že to vysedí a že se to vstřebá, což se třeba v Jihomoravském kraji povedlo. Tady se blbne čím dál vic. 

Dnes dceři učitelka vykládala, ze co budou dělat u maturity, když teď takto šílí. Tak jsem jí řekla, že pro jejich generaci bude maturita brnkacka. Protoze nikdo neříká, že zmaturovat muze jen 90% děti a ten zbytek má smůlu. Prostě, kdo se to naučí alespoň nějak, zmaturuje. 

​Brno má oproti Praze výhodu dobré dostupnosti gymplů v maloměstěch poblíž, kde není tak velký přetlak. I když jim už díky této situaci taky rostou čísla.

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 17. března 2026 09:40

Mám dost kamarádů z hor, kde prostě dítě s přechodem na SŠ často šlo na intr/podnájem, neb dojíždění nebylo možné. Taky jsem byla. Bylo to super. 

Offline letfenixa
10918 příspěvků moje polička 17. března 2026 09:48

Garfie husopaska bez maturity

Offline letfenixa
10918 příspěvků moje polička 17. března 2026 09:51

continuity na našom gymnáziu je už 3 roky zrušené osemročné gymnázium, že kraj to zatrhol, vyriešili to bilingvalnou sekciou, a teraz budú otvárať 2 triedy klasiky a 2 triedy bilingvalne. 

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 17. března 2026 09:51

Malvin taky jsem byla na intru. Dost lidí to nedalo, někdo se dal na fet, někdo nedal v těch čtrnácti stesk po domově. Mně to tak nevadilo, ale být doma by bylo lepší. Bylo fajn dostat se z díry u Bruntálu do města. Opačně to nefunguje. 

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 17. března 2026 10:05

Pinot Noir u nás to dali všichni. I z jiných ročníků si nevybavují nikoho, kdo by fetoval tvrdé nebo nedodělal školu kvůli tomu, že zvlčil. Za nás se spis chlastalo. Já naopak šla z velkeho města na maloměsto, kde ty střední školy s intry byly tři. Doma bych určitě tak rychle nedospela. První dva roky bez mobilu, tři stovky na týden, k lékaři sám za sebe. 

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 17. března 2026 10:09

Malvin a to má být návod pro naše děti? Já to absolvovala, újmu z toho nemám, ale přesto bych to pro svoje děti nechtěla.

Offline Karja
44793 příspěvků moje polička 17. března 2026 10:10

Pinot Noir Malvin Mně to přijde opačně jakoby hodně proti srsti, jakože to nedává smysl. Ale prostě asi na to nejsme zvyklí. U nás na malměstě na gymplu byla jedna holka z většího města, co bydlela u babičky a nevím proč, ta spíš chtěla být jako mimo svoje rodiče jsem pochopila. Jinak celkově ten intr třeba u nás na 6tis. městě, jako tady je minimum dětí, prostě to je uplně zabitý, tady by ty děti ani neměly nějak extra kolektiv. Dneska si myslím, ty intry nejsou tak časté jako "za nás", pokud se nejedná skutečně o školu, jejíž obdobná forma není někde blíž, protože v těch městech, kde za mých let byly děti na intru, tak tam dneska děti z naší vesnice denně dojíždí, asi že je to dojíždění dostupnější časově i finančně.