Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43310 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:00

Tabea konkretne Rumuni hodně používají starořímská jména takže to vždy zní zajímavě. Mě se teda dost líbí.

Jinak ke kulturní otázce mám asi tolik: včera si můj francouzský kolega myslel, že jsme v Praze jiném časovém pásmu. Můj evropský scope nazvali východní Evropa. A to mám na starosti kromě Rumunů, Srbů a Ukrajiny dalších 9 zemi, které opravdu nejsou z východní Evropy, třeba Španělsko ). 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:06

Pinot Noir To je roztomilý

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:57
Reakce na DruI:

Karja A tak ono to v zásadě není ošklivé jméno :o) Akorát asi ty opakující se dotazy jestli se inspirovalo SW můžou být otravné (mně třeba pěkně otrávil už třetí dotaz, jestli se syn jmenuje podle filmu Alvin a chipmunkové ;o)

​já bych se těch dotazovatelů zastala. Taky bych si u českého dítěte říkala, jak na to jméno rodiče přišli. 
Mužův strýc (DE) se jmenuje Alwin. Jinak jsem to jmeno slyšela, až když děti byly ve věku, kdy v tv začaly chipmunky sledovat. 
Pamatuješ si ještě, jak jste na to jméno přišli?

Online continuity
43310 příspěvků moje polička 20. března 2026 11:14

Tabea na Allwyna teď Komárek přejmenoval Sazku.

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 20. března 2026 11:19

continuity jako all-win?

Online continuity
43310 příspěvků moje polička 20. března 2026 11:28

Tabea

Získal licenci (nebo loterijní společnost) v UK, která se takto jmenuje, jestli je zatím nejaká slovní hříčka to nedokážu odhadovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2026 11:44

Tabea podle mě za tím je ta hříčka, resp. nenapadlo mě, že není continuity 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 20. března 2026 11:47

Tabea My jsme měli strašnej problém s výběrem klučičího jména a tohle bylo jediné, které splnilo kritéria a na kterém jsme se oba shodli mně ani nevadí, když se někdo zeptá jak jsme na něj přišli, ale ten film mě upřímně vůbec nenapadl, když jsme ho vybírali (taky je Alvin slavná ponorka a to se ještě nikdo nezeptal, jestli jsme ho pojmenovali po ponorce ;o)

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 20. března 2026 11:53

DruI a přečetli jste ho někde v kalendáři nebo v knížce se jmenama? Nebo jste zadali požadavky do pc a a tohle jméno byl jeden z výsledků? Pardon, že jsem tak zvědavá...

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 20. března 2026 12:04

Tabea My si normálně na internetu našli seznam jmen a prošli si ho pečlivě několikrát odshora dolů. No a pak už jsme jenom pár měsíců odráželi návrhy prarodičů, že ho máme pojmenovat radši Karel :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2026 12:15

DruI no ale Karel je teď podobně častý

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 20. března 2026 12:16

DruI

Ja jsem tým neříkat předem nic. Termín porodu, pohlaví (ok nevěděli jsme ani my), jméno (taky jsme neměli připravený).

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 20. března 2026 12:24

DruI Evaeva No to je pravda, nad tím naším se podivovali hned na porodním sále a pak i na úřadě, když jsme mu dělali občanku a pas, že to u mimina už dlouho neslyšeli a všude se ptali, jestli to máme po dědovi (nemáme)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 20. března 2026 12:32

No já mám s Karlem ten problém, že tchán je Karel, manžel Kája a syn už by musel slyšet na nějakou zpotvořeninu typu Kájíček. A muž teda říkal, že ho to v dětství děsně štvalo jmenovat se jako táta, tak to nechtěl udělat vlastnímu dítěti.

Offline Karja
44793 příspěvků moje polička 20. března 2026 12:32

Evaeva Náhodou mi přijde, že Karel ted občas slyšim:D Myrtila Jo, jakoby mě by to nenapadlo, že se mi to bude líbit, ale jednou jsem to právě slyšela někde na závodech, že tam fandili nějakýmu osmiletýmu klukovi a říkala jsem si, že je to fakt pěkné. Mně se líbí třeba Jaroslav, ale vím, že se tu nad miminem Jardou taky někdo pozastavoval, ale tak Jára je hezký i pro miminko:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2026 12:34

DruI tak to pak chápu!

Karja Myrtila jo, mně se to jméno taky docela líbí. Má spoustu variant, hodí se k většině příjmení.

Jarda mi taky přijde v pohodě, miminko Jaroušek nebo Jareček. Syn se kamarádí s Jindrou, to je podobné.

Offline Karja
44793 příspěvků moje polička 20. března 2026 12:36

DruI Jo aha, já myslela, že je to jakoby nějaká hláška, random vymyšlená:D:D:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2026 12:37

Tabea to bude záležet na odolnosti rodičky (a taky normálnosti okolí). Já říkala vždycky všechno, i těch deset variant jména a tak, klidně jsem si poslechla, co kdo na to. Ale jednak vím, že mně nikdo do ničeho nutit nebude, a pak oni vědí, že to nemá smysl.

U mého táty a babičky vzbudil velké pozdvižení Mikuláš. U tchýně ne, ta se kouká na Ulici (tou dobou tam jeden byl). Vtipný je, že Mikuláše jsem potkala snad skoro ve všech kolektivech kluků.

Offline notna
9484 příspěvků moje polička 20. března 2026 12:42

Pinot Noir Karja Potvrzuji tu vesnici. Prarodiče základka, rodiče vyučení a podporovali náš ve studiu. Bratr si nejít na VŠ vyvzdoroval :-D

Statistiky mají ta správná data, ale mně přijde, asi podle té vesnice, kde to bylo jinak, že je důležitější sociální prostředí než vzdělání rodičů. Když jsou ti rodiče při smyslech, tak dítě poporují a neženou ho na učňák a do práce. Mám dost vrstevníků, kteří na školu kašlali, mají učňák a jejich děti VŠ.

continuityVe státním sektrou je ta VŠ důležitá i kvůli platu. Klidně tě nechají dělat práci, kam jinak přijímají vysokoškoláky, ale ten plat narazí kvůli vzdělání na strop a nic s tím nehne. To je taky pěkně padlý na hlavu. 

Online continuity
43310 příspěvků moje polička 20. března 2026 12:51

Karjajá si hlavně myslím, že jméno nevybiram pro miminko. To bude rok, pak bude 12 let malé dítě a pak několik desetiletí člověk, který si zaslouží normální jméno.