Mohučanka u nas je to stejný, ale pak, kdyz se to povede poprvy na ne narvat, tak uz to pak nejak jde.
Vše o těhotenství a dětech
Máte někdo zkušenost (vlastní, na dětech) s hyraxem na rozšíření čelisti? Jak moc to bolelo?
Já bych vzala první kompromis mezi tím co chce dítě - barva, vzor.. a tím co chce rodič - ergonomie, váha.. a bude spokojenost na obou stranách. Nebo bych nechala výběr na tatínkovi
.
Sama jsem dceru vzala do obchodu, vybrala si co se jí líbí, vyzkoušela, prodavačka schválila velikost, tvar atd. a bylo, nosila až do 4 třídy, u synka totéž. Byl to Baagl s pejskem a s liškou. Proč si komplikovat život
.
Potrefenáhusa v tomto případě jsem já ta šťastná, protože dcera odmítá novinky, takže počítám, že tu tašku, co má od první třídy, z ní budu rvát před druhým stupněm
(Včera jsem jí připravila na sebe nové tričko, přišlo mi úplně nekonfliktní barvou, střihem i motivem kytičky, ale ona se tvářila, že jí to úplně bolí, když si ho oblékla. Odpoledne jsem se opatrně zeptala a prej: Dobrý, vlastně je úplně v pohodě
) abych se vyhnula scénám, tak jí kupuju furt to samé, akorát větší, jenže to taky pokaždé nejde.
Moje ségra a můj syn dtto. Tuhle tu potichu šeptal "nemám rád změny"![]()
Kolik je dítku let?
Jinak na X sleduji dva pány Štipla a Ciglera, kteří se zabývají psychometrickymi testy a tak obecně měřením lecčeho co s lidskou duši souvisí a tady je vlákno vláken na téma JPZ, kdo si chce pročíst o tom, co a jak dobře Cermat testy měří. Je tam i odkaz na článek kde rozebírá, jak současný system z(ne)vyhodnuje cizojazyčné uchazeče. Jen je tam místy dost matiky.
https://x.com/i/status/2034972685134950847
Tady je rozhovor s Ciglerem. Mám s tím jediný problém, kdysi jsem takový test s dynamickým vyhodnocením absolvovala - šlo o dost náročnou americkou certifikaci a pro uchazeče je strašně netransparentní. Nelze si nijak dopocist kolik bodů vlastně člověk potřebuje, aby test splnil na 80. percentil. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/neplatte-za-pripravne-kurzy-rozhodujici-je-prostor-na-pripra/r~e9bc0606154611f0b553ac1f6b220ee8/
continuity skoro 9
Tabea to bude v pohodě. Dcera to absolvovala až ve třinácti, což je za pět minut 12 a stěžovala si jen zkraje a malinko, doktorka právě říkala, že je to kvůli tomu, že už je dost pozdě. Pak už to bylo ok. Ona má teda obecně spíš hypermobilitu, takže to tomu asi trochu pomohlo, ale celkově bych se nebála.
Ani ji to v puse nějak extra nevadilo, je potřeba zvládnout ty první cca dva týdny.
Tabea dceři začali rozšiřovat patro v 8 a čtvrt, ale dali nám na výběr buď tenhle kovový bazmek nebo nasazovací expandér, na každý druhý den nový (větší a větší). Vybrala jsem ten nasazovací, vzhledem k výše zmíněné nepohodě při novotách jsem se bála, že ten kovový nedá a taky s tím nasazovacím se daly normálně vyčistit zuby. A cenový rozdíl byl zanedbatelný. Nebolelo jí to skoro vůbec.
Po půl roce dostala na horní zuby rovnátka a ten expandér nosí už jen na noc, aby se ta šířka udržela. Rovnátka jí ty zuby srovnávají do pěkného oblouku a už skoro nemá předkus - měla ho takový, že hrozilo, že když upadne, urazí si přední zuby.
Prý když se začnou ty zuby rovnat takhle v první fázi mezi 8 a 9 rokem, je ta druhá pubertální fáze výrazně snazší.
Ja jsem takovej vosel... Trenér na fotbale přišel s tím, že by bylo dobrý na domácích zápasech prodávat buchtu a kafe, aby přišlo něco do týmový kasy. Ve středu jsem se ho zeptala, jak to má naplánovaný, jak to má vlastně vypadat. Představu neměl. Ale když se někdo další potom do chatu zeptal, tak napsal, že já už jsem přihlášená. ![]()
Teď se ta druhá kolegyně zeptala, jestli si můžeme určit ceny samy. Že ne, ať to uděláme na dobrovolný bázi, že aby nebyl problém s finančákem. Vložila se do toho ještě jedna zkušenější fotbalová matka a že by za preclík s máslem měla být doporučená cena 1,50€, když ten preclík suchej v pekařství stojí 1€. Ať se aspoň pokrejou náklady. A on že náklady vlastně žádný nejsou, takže stačí, když se vydělá 0,01€.
Takze já budu péct buchtu, mazat rohlíky, nést tam 500m stůl, hrnky, pak zas zpátky, hrnky tam někde mýt. Budu tam hodinu, než začne hra, pak ještě než se to sklidí, ale náklady vlastně žádný nejsou... ![]()
No, napsala jsem tam, že jestli do toho mám vrazit z vlastní kapsy 10€ a pak to tam prodat za 15€ do týmový kasy, tak radši rovnou hodím do kasy 15€ a sobě nohy nahoru.
A další, co mě štve, jsou ti, co přichází s dobrou radou, misto toho, aby se sami něčeho chopili. A ani jeden otec se neangažuje.
Ale já už jsem naštvaná od rána, kdy jsem se dočetla, že Matky zdravé pauzy budou ve škole příští pátek nabízet zdravou svačinu.
Mohučanka Ty jo, oblečení je asi jediná věc, u které není změna velkej problém. Nebo teda je problém, když chci něco vyřadit, ale přiznávám, že to většinou provedu v tichosti ![]()
Vždy keď sa tu riešia mená, tak.mi je ľúto, že neviem mená tuto tých našich detí.
letfenixa Dceři ted furt musíme pouštět písničku Poison, pac jsme ji rekli, ze se jmenuje po zpěvákovi Alice Cooperovi :-D.
Vari A Coopera jako jméno pro syna vám neschválili? ![]()
DruI No vida, to me nenapadlo :-D. Ja chtěla Sašu a Lexu :-D.
Vari muž řekl dětem, že jsem dceru chtěla pojmenovat Stella podle Stelly Artois. Syn se jí tak smál, že mu řekl, že jeho jsme chtěli pojmenovat Gambrinus. Takže na sebe pak půl dne pořvávali Stello, Gambrinusi, Stello, Gambrinusi, ...![]()
Tabea no byly doby, kdy se moje vnoučata měli jm novat migréna a dyzentérie. Ted se pro změnu žádné neplánují, takže neznám momentální preference.
Karja Zrovna Jaroslav je v jedné větvi naší rodiny dědičné jméno a jsou to velký Jára a malý Jára (který má už sám své děti). Ale na jednom kroužku s námi byl kojenec Jaroslav a maminka ho takhle oslovovala, Jaroslave, to bylo dost neobvyklé mezi těmi zdrobnělými Honzíky, Matyášky a Vaneskami.
Evaeva Jindřichů teď kolem máme strašně moc, všem se říká Jindra. Manžel chtěl prvního syna pojmenovat Jindřich, ale mně to na něj nějak nepasovalo, tak se jmenuje jinak. No a u druhého, když jsem byla těhotná, tak muž se starším jeli na víkend pro rodiče s dětmi, a tam byl jeden Jindřich, a byl to nějaký vejlupek, dělal tam strašný bordel, takže muž přijel s tím, že Jindřich jen přes jeho mrtvolu ![]()
Myrtila mně přijde, že tyhle klasická jména jdou zase do módy
Evaeva Jj, moc to nesleduju, ale letos na mě někde vyskočily statistiky nejčastějších jmen za posledních asi 10 let, a hlavně ty klučičí mě docela překvapily, třeba Matěj nebo Antonín, Matěj je dokonce snad v první pětce, já se s tím jménem v životě nesetkala, teď máme v okolí dva čtyřleté, ale považovala jsem to za náhodu a neobvyklý výběr rodičů, a oni zatím jedou na módní vlně, zatímco já jsem mimo
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí