Myrtila tak to je možná Brnem
Tady se Matějové celkem dávají už tak 25 let, ne nijak extrémně. Tonda ten je podle mě záležitost posledních osmi let. Ale co mně překvapuje, že znám tady v okolí minimálně tři Vavřince do devíti let věku. To je snad nějaká lokální bublina![]()
Vše o těhotenství a dětech
Byli jsme dneska v divadle. Do poslední chvíle jsem nevěřila, že to vyjde, včera nám vybouchlo hlídání a nás taky obcházela nějaká nemoc. Každopádně se zadařilo
Děti to taky zvládly, začíná nám nový život ![]()
EvaevaTondu má kamarádka a kluk bude příští rok maturovat.
Evaeva gratuluji k divadlu.
continuity jo, taky znám i starší Tondy. Ale poslední dobou jsou všude ![]()
Evaeva No, tak tady zase táhneme nahoru ty Antoníny a Jindřichy
Vavřince jsem teda ještě nepotkala.
Evaeva Dcera má jednoho Vavřince ve třídě. Šíří se to ;)
U nás jsou hodně rozšíření Mikulášové, Tobiášové a Oliver. Z holek teď hodně Elenky.
nase mladší dítě má jméno z první desítky a ještě jsme žádnou nepotkali, krom paní učitelky ze školky
Potrefenáhusa všichni naši kluci jsou v první dvacítce třeba. A ano, potkávám je, ale zase to není tak, že by byli všude. Většinou jsou ve třídě nebo na kroužku jediní, akorát mladší má teď spolužáka se stejným jménem, nebo stejnou zkráceninou (může se jmenovat i jen tou zkráceninou)
Mně přijde hodně přísný jméno Pius. Znám tady dva zprostředkovaně. Tam si prostě toho papeže neodmyslím.
Tabea to teda![]()
letfenixa já mám Áju a Honzíka, žádné z těch jmen nemá tradici v našich rodinách. Ale chtěla jsem Karla po tátovi.
letfenixa moje dite je Karolína, myslim, ze to jsem tu uz psala. Je to jmeno z prvni desitky oblibenosti, ale moc malych Karolinek nepotkavame. Spis uz dospele. Ale u nas na zakladce byly ve tride dve Karoliny a treti ve vedlejsi tride, neni to jmeno, co by melo az ted boom.
"Nejexotictejsi" jmeno, se kterym jsem se kdy setkala, pro me je Žakelína. Tam porad nechapu, proc kdyz chci dite pojmenovat takhle, proc to jmeno prznim ceskym prepisem.
Zuzuli to bych taky řekla, že boom Karolín byl už "dávno". Moc malých taky neznám.
Zuzuli Jedna moje kamarádka má Elizabetku, a já doteď nevím, jaká je vlastně ta pravá psaná podoba jejího jména
Ona žila dlouho v zahraničí, takže to může být opravdu psané jakkoli. A přišlo mi to jako veliká exotika, ale hned jak jsme se starším začali vymetat kroužky, potkali jsme na nich další dvě (taky netuším, jak se psaly).
Tabea tam mi teda okamžitě naskočí Pius Čůrus ze Života Briana ![]()
Evaeva mne prijde, ze se to tak rozprostře stejne vzdycky, ze clovek nepotkává ani tisíce Elišek a Jakubů. U těch nápadnějších jmen jento pak takovy nápadnější
Myrtila my asi tu největší exotiku máme ve skolce Chloé (Klojinu) :-)
Potrefenáhusa přesně, a Polulina Permanenta k tomu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí