Jo a mimino Vivien už jsme jednou potkali a Eleanor
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir Jj, tak jsme říkali ehm naši starší, když byla mimino :-)))
Tabea tam mi teda okamžitě naskočí Pius Čůrus ze Života Briana
Mně taky, ale myslím, že "správný" přepis do češtiny je v tomto případě Pyjus ![]()
Ovšem dívčí varianta Pia se mi líbí hodně.
U mladší mají dvě holky stejného jména a jedna z nich má ještě stejné příjmení s jinou spolužačkou.
Takže učitel:
- Kajo!
Dvě zvednou hlavu, tak to chudák upřesní:
- Nováková!
A zvedne se hlava třetí. ![]()
Ještě jsou ty jména takové zkrácené už od základního tvaru, tak ani moc nejde dát jedné z nich jinou přezdívku.
Potrefenáhusa jojo, určitě. Zrovna Jakuba znám snad jednoho. Ty Elišky a Emy ale docela potkávám.
Potrefenáhusa To je krásný jméno, ale tady mi přijde trošku za trest, ani já sama bych narychlo nevěděla, jak ho vyslovit
(vždycky jsem ho jenom četla)
edit: Chloe, mezitím tu přibylo hodně jiných jmen ![]()
Potrefenáhusa eleanor má kamarádka, ale nežije v Čechách. Ale to je Elinka, to mi přijde úplně v pohodě.
Ani se tu nechystá nikdo rodit a opět tu jedou jména . Vděčné a věčné téma .
Potrefenáhusa to je teda ještě o level výš ![]()
continuity syn měl ve třídě Emily B a Emily S. Takhle je všichni oslovovali. Emily S se odstěhovala a ještě po dvou letech tý druhý říkali Emily B. Jestli měli Emílii a ještě jedno podobný jméno. Ted má dvakrát Annu a jednou Anni. Na seznamu jmen jsem četla Anna, Hanna, Johanna.
V paralelce dcery jsou dvojčata Alma a Almina.
Učitelé aby měli hlavu jak pátrací balon. ![]()
Zuzuli Karolinu (Carolinu) má kolega už plnoletou a já si pokaždý říkám, jaký je to moc pěkný jméno. Tady ho teda pro mě kazí tím, že jim říkají Caro (Káro).
V Česku jsem snad nikdy žádnou naživo nepotkala.
A u syna ve třídě mají všechny děti velmi běžná, konvenční a často dávaná jména, ale nikdo tam nemá jmenovce. Prijde mi to jako úplná záhada:)
TabeaKamarádka má Karolínu taky, je to krásné jméno, jen trochu dlouhé.
Já teda od věku cca puberty preferuji ty základní formy téměř za všech okolností, maximálně uskubnu poslední pismenko. s výjimkou -slavů. To mi přijde takové nemoderní.
Gatita u R. taky byli všichni unikátní, loni přistoupil jeden Adam, tak ti jsou dva.
Dala bych sem jména z Ríšovy školy, ale myslím, že mnozí můžou být jediní v republice s takovým jménem, tak radši ne.
Potrefenáhusa Lukáško má v triede Chloe.
Z mien žiakov za tie roky mi také najnezvyčajnešie prišlo Darren. S obyčajným priezviskom typu Novák.
A mali sme triedu, kde boli Nicolette, Nicole, Nikola, a ešte aj Nikola chlapec.
Tabea nebo Alice
Gatita já mám pocit, že syn a jeho jmenovec ve třídě jsou jediní. U druhého syna jsou všechna jména unikátní (co do počtu). Ale dneska už to podle mě nebývá tak, že by se v jedné třídě sešli tři Honzové, čtyři Adamové a pět Janiček, že ta pestrost je mnohem větší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí