Tabea tohle si bohužel myslí spousta lidí, ale tím králíka, pokud to neodmítá, dost rychle odrovnají. A to i tím biosalátem. 90 % stravy králíka má být seno, to lupení by fakt měl být jen takový občasný dezert.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir oni ho určitě nekrmí jen tím zeleným. Jen že to zelený králík nechce to zadarmo, ale bio. ![]()
Pinot Noir to me taky dost prekvapilo a to sme se to urcite ucili ve skole. Vloni sem hlidala kamaradce kralika a musela sem bejt opatrna, mohl jen par kolecek okurky nebo kousilinek melounu.
Jinak teda když prarodiče chovali králíky, tak dostávali trávu k senu přes jaro/léto každý den. Prospívali dobře, ale kromě chovných samic nebylo třeba, aby vydrželi hodně let. Samec se chodil půjčovat pokaždý jiný do vsi, aby nedošlo k incestu. Babička měla na tabulce nad kotcem napsáno jméno souseda, od koho samec byl.
Okurku ani meloun jim teda nikdo nedával. Maximálně nať z mrkve nebo kedlubny.
V. zase nějak provokoval, tak slyším R. říká: Ty si koleduješ! Jak nějakej velikonoční koledník!
Za minutu Viktor: Mamííí, Líša mi říká, že jsem vánoční konečník! Já nechci být konečník!
![]()
Tabeapřesně tak se mi to dělalo u nás, pokosila se sousedovic zahrada a bylo. Králík potřeboval vydržet do podzimu, přes zimu se nechávaly akorát dospělé samice, tak 2-3. Akorát se dbalo, aby ta tráva nebyla spařená, seno měly zároveň jako podestýlku. Takže děda chodil kosit večer a pak to měli ještě na ráno. Ale bylo to vždy kolečko kopcem. Jsou to potvory žravé.
Tabea tak tráva je v podstatě seno, takže výživově totéž. Jen kvůli zubům je potřeba to tvrdé seno (Hlodejte si, kolegyně.
) Akorát že většina lidí, kteří chovají králíka jako mazlíčka, má přístup maximálně k trávě na sídlišti pochcané od psů (v lepším případě) a potravu pro králíka kupuje - proto se doporučuje seno v první řadě.
Pinot Noir aha, já jsem myslela, že vadí ta voda v trávě.
Ale já jsem chovala několik oblovek, to je mnohem hloupější zvíře než králík, a taky nežraly všechny všechno! Čínský zelí?? Vůbeeeec, naval ledovej salát nebo hlávkovej, nebo mazej pro pampelišky.
(bio teda nekontrolovaly)
continuity tak zajícům ani divokým králíkům nikdo seno nesuší...jen mají v přírodě spoustu věcí na hlodání, které těm v kotci musíš nahradit tím senem.
Karja V Táboře určitě Kafe knihy Jednota.
Aranel nejlepsi!
naopak fakt nedoporucuju tu zoo
Potrefenáhusa to zoo byl silnej zážitek! ![]()
Nám se ještě líbilo táborské Muzeum Lega.
Potrefenáhusa Aranel Hahaha, to Zoo byl fakt silnej zážitek i pro mě, taky ho dost často nedoporučuju:D:D...
Potrefenáhusa Pinot Noir Karja vzhledem k tomu, ze to zoo patri majiteli Ekospolu, coz je ten nejvetsi developersky bizar siroko daleko, tak se vubec nedivim ![]()
Jednou kamaradka vypravela, jak jeji spoluzacka delala majiteli asistentku a kdyz jim nejak vypadla sila v zoo, tak tam nahnali lidi z kanclu v praze ![]()
Zuzuli Já nevím, ja jim jako nechci nějak křivdit, když o tom nic nevim. Jen jsem myslela, že je to normálně zajetá zoo jako tak nějak všechny o nichž jsem slyšela, ale když jsem viděla to tam na místě, že jakoby se buduje nová Zoo, jako ted, proč, když jich je v čechách poměrně dost, jezdili tam ty betonový mixy jo, parkovalo se na hromadě kamení, v celým zoo nebyla ani lavička na sezení, moje otázka byla "proč"? Pro mě to byla celá ta návšteva poměrně wtf a celý ty tři hodiny jsem se jen snažila, aby to na mě děti nepoznaly:D
Karja tak to já se názorem před dětmi vůbec netajila a doteď na to vzpomínáme, když si připomínáme největší bizáry (bábu za závěsem, hovno ve výtahu atd.) ![]()
Nejvíc mě fascinovaly volně přístupné elektrické ohradníky ve výši kolen.
Karja ten majitel je fakt cvok. Je to treba on, co daval tak dva roky zpet vsude rozhovory o tom, jak si nechal naklonovat sveho psa.
Maj sidlo v holesovicich u strossu, vzdycky je cele obsazene holuby a okoli totalne posrane, sousede si na to stezuji roky. Povinnosti jeho asistentky je chodit na strechu holuby krmit a uklizet tam jejich mrtvolky.
No a v architektonicke komunite to je taky pojem. Pracovni smlouvy na tri mesice, silene prescasu, velka fluktuace lidi, co se te smlouvy na dobu urcitou nedockaji. Na pohovoru tam byli snad vsichni, co znam, v inzeratech slibovali super podminky a penize. Pri pohovoru je prej cekal i test ze zoologie ![]()
A jejich domy jsou obri hnusny krabice, s obrim napisem ekospol. A je to jediny developer, co uz roky prodava 3kk o padesati metrech ctverecnich a chlubi se tim, ze ma nejdostupnejsi bydleni v praze. No a ted maj kousek od nas zacit stavet ctvrt pro prej 2000 lidi. Nejsme s muzem proti zastavbe, ale oba si rikame, kez by to tam stavel kdokoliv jiny, tohle bude des.
Pinot Noir Víš co, děti trpěly celou cestu tam, naříkaly, proč jako nejedeme do Zoo Jihlava, bylo to tenkrát na ně daleko, tím bych uplně přiznala svou chybu:D:D:D. Myslím, že jsme z toho výletu byly doma už asi o pul 2:D:D:D.
Já si pamatuju, jak koukáme na tu obří klec se lvama, co jsou uprostřed na tom podstavci a tlačíme se někam směrem na ten ohradník, protože v letní plné zoo projíždí betonový mix:D:D:D. My jsme několikrát za rok jezdili do zoo do Jihlavy, protože je prostě nejblíž a i když holky byly malé, tak pro mě to byl takovej safe výlet, když jsem jela sama, prostě znám tam už každej kout, kudy nejblíž na záchod, všechny tyto podstatný věci...a já jim to chtěla zpestřit, že pojedeme do jiné, nějaké lepší zoo, kde mají třeba jiná zvířata, na Prahu jsem se necejtila......a pak toto. A pak mi myslím Tabea nebo kdo napsala, že zoo jihlava je ale jedna z nejhezčích/nejpříjemnějších Zoo v ČR:D:D:D:D Hahahaha, jako tlemim se svému přešlapu doposovad.
Pinot Noir Trnka tam dostala docela velkou ránu, taky jsme si toho nejdřív nevšimli ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí