Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2026 00:00
Reakce na Tabea:

Karja díky, díky, kouknu na to.
My jsme se zřejmě přehoupli z "kdy už bude sezona, chceme chodit po horách" do "co to je za hloupej koníček, tohle chození do kopce a z kopce". Momentálně máme chuť jim každý den nasadit roubík, protože se to nedá poslouchat. 

​V tomhle případě navrhuju vysadit a zbaběle ujet Ale tvl, vzpomínám si na sebe, to mi určitě jednou vesmír vrátí.

Online continuity
43318 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 09:38

Evaeva

nevím co vesmír vrací mě, já chodila vždy ráda. A pubertě jsme dokonce s kamarády závodili, kdo sjezdovku vyběhne rychleji. 

Starší je asi po mně, nebo po muži, to v tomto případě vyjde nastejno, ale mladší je spíš galerijní typ. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2026 09:58

continuitytak běhání do sjezdovky je ale úplně jiná kategorieJá nebyla líná se hýbat, ale chození po horách nebo běžky jsem v pubertě nesnášela.

Já teda mužů doufat, že to vesmír rodičům už vynahradil na ségře, ta chodí pořád ráda a hodně.

Online continuity
43318 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 10:15

Evaeva tak běhání bylo to součástí túry, to by třeba dobrovolně nedělalo ani jedno z mých dětí, ani to chodive není tak soutěživé, aby ji to za to stálo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2026 10:19

continuity ani s kamarády? Já běhala v rámci tréninku 

Online continuity
43318 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 11:07

Evaeva ne vůbec, nemá to v sobe, ale to nikdo z nás. Plavání opustila po druhém závode. Ted chodí 2x týdně na boulder a je spokojená. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2026 12:05

continuity já taky nejsem zase tolik soutěživá, závodit sama za sebe mně extra nebavilo. Ale takové blbosti jako běh uprostřed túry s kamarády bych se určitě zúčastnila. Spíš z důvodů srandy než jako soutěžení.

Online Tabea
8192 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 13:46

continuity jako zkušená matka dobře víš, že pokud na odpor k chození do kopce zareaguješ chozením po rovině, rázem bude problém chození po rovině.

Online Tabea
8192 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 13:50
Reakce na Evaeva:

​V tomhle případě navrhuju vysadit a zbaběle ujet Ale tvl, vzpomínám si na sebe, to mi určitě jednou vesmír vrátí.

​to jsem už taky navrhovala

Online continuity
43318 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 15:28

Tabeato jo, ale tom případě můžu vyhrožovat opětovném chozením do kopce

Užívejte, ještě se tam chci určitě podívat bez děti. 

Online Tabea
8192 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 19:49

continuity asi na to přišel sám, posledních pár set metrů na Pico Ruivo běžel.
Taky bych chtěla bez dětí. A taky v době, kdy bude víc tras otevřených...

Online continuity
43318 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 20:07

Tabeabylo to pozavirane? My jsme tam byli v únoru a s tímto problém nebyl, akorát tam prý teď zavedli nějaké rezervace a permity. Měli jste s tím problém?

Online Tabea
8192 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 20:27

continuity šli jsme PR1.2, trasa z Pico Areeiro do Pico Ruivo je zavřená. Z PA jde jít jen 1,2km. Ale to už je zřejmě nějakou dobu, jako následek požáru v 2024. Ještě minimálně další dvě nebo tři trasy, na které jsme koukali jsou úplně nebo částečně zavřené kvůli erozi.
Bookovat čas a platit se mají všechny trasy, kontrolovali jen na dvou. 

Online continuity
43318 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 20:33

Tabea

Jo to vím, na Infernu byl sesuv půdy, proto je zavřené, ale popravdě vůbec nevím, jestli to plánují sanovat a otevírat. 

Mně nevadí zaplatit, ale leze mi na nervy to plánovat měsíce předem, takže tam asi zas vyrazím úplně mimo sezónu. 

Online Tabea
8192 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 21:48

continuity my bookovali tak hodinu předem. A dost lidí bookovalo, až když viděli, že to někdo kontroluje. Platit mi nevadí, údržba těch tras musí stát spoustu peněz. Dneska jsem celou cestu nahoru přemýšlela, jak do těch ca. 1800 m tahali beton, aby zabetonovali ty kameny do cestiček a schodů. A zbytek času jsem si představovala, jak by tam šla Evaeva s klukama.
U nás to dlouhodobý plánování nefunguje, letenky muž koupil minulou středu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2026 21:53

Tabea no zabetonované schody, to úplně nevím Ale Madeira (jste tam, že?) je na seznamu, dlouhém seznamu.

Online Tabea
8192 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 22:56

Evaeva 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2026 23:29

Tabea mně by se tam líbilo. Pro ně je to příliš nudná cesta, nemusíš přeskakovat žádné kořeny a kameny Ale vrtání se v lávě je samozřejmě bod navíc

Online continuity
43318 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 23:43

Tabea no tato cestička je nová, možnosti je spousta, na ty nejhorší místa se to často vyveze vrtulníkem, prostě technický problém.  mně je úplně mdlo při představě jak stavěli v nekdy v 18. století ty levady. 

Akorát jsem se dočetla, že to byli otroci a trestanci a slaňovali zhora v koších. Musela to být v té džungli šilena práce. 

Pár let zpět se neplatilo nic, maximálně parkovné, podle mne je to hlavně kvůli regulaci návštěvnosti. Když je to zdarma, tak to nefunguje, protože si to zabookuji agentury a překupníci. To je problém na Kanárech. Na Teide byly sloty pro běžné lidí plné v lednu až do konce roka, koukla jsem na to zároveň s letenkami, prakticky se tam nedalo dostat. 

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 04. dubna 2026 20:37

Šárka si namotala asi tak čtvrtinu vlasů, na levé straně, do takového toho větrníkového bublifuku na baterky. Takže sotva jsem přijela z hradu, chopila jsem se nůžek. Šárka je s výsledkem moc spokojená a říká o sobě, že je teď "hubatá" holka, ale myslím, že tím myslí něco jiného Má to takový prvorepublikový vajb.