Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Gatita
8657 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 15:40

U nás teda zažily velikonoční tradice nějaký rozkvět. Zvonilo tu asi 6 skupinek, samé děti nebo úplně mladí teenageři, všichni hrozně slušní a milí. Jak mi ta tradice pomlázky přijde taková trochu trapná, tak letos mi to přišlo takové jaké by to asi mělo být. Starší syn se vypařil se spolužáky a přišel asi za 3 hodiny s metrákem sladkosti a spoustou peněz (to jsem nevěděla, že se dává) a spoustou bizarních historek. No asi si to kluci užili. Obešli snad celou naši městskou část, ale pečlivě se vyhýbali domům svých spolužaček

Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 15:42

Gatita děkuju, ale už jsem objednala tu od 711990 . R. nepotřebuje nic extra širokého, je pořád spíš menší, jen ty rostoucí sedačky jsou opravdu užší, tak když potřebuje novou V., připadá mi blbost koupit druhou stejnou, když R. by mohl mít prostornější.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2026 15:50

Gatita já se nevešla ani mezi sedačku a vajíčko. To by mně zajímalo, co jste to měli za sedačky

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 15:50

Pinot Noir ja ji mam jako extra sedacku co vozim v kufru na vozeni cizich deti a ta skladnost je super. Vejde se do ni pohodlne i stejne stary a velky dite jako je Risa, tak myslim ze by to melo bejt v pohode. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2026 15:52

Gatita peněz se nosilo asi vždycky dost. My chodívaly se ségrou řehtat a to jsme vždycky donesly třeba dvojnásobek měsíčního kapesního. Kluci s pomlázkani museli mít ještě víc.

Online Gatita
8657 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 15:53

Evaeva jedeme v britaxech. Ja mam docela úzkou postavu, ale s tímhle modelem se tam nenarvu ani já.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2026 15:58

Gatita v téhle variantě se mi tam vešel aspoň zadekPak už ne. Ale neřekla bych, že máme velké sedačky, teď v Alhambře se v klidu vejdou dvě sedačky a vedle protisměrná bez nějakého posunu sedaček dopředu nebo dozadu. Tak asi to bylo malé auto a velká já

Online Karja
44797 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 18:31

Gatita O tom, že se dávají peníze jsem taky nikdy neslyšela, to by se synovcum urcite libilo:D. U nás bylo 60 koledníku, od půl 9 do 12. Moc se mi letos nechtělo, nějak jsem si říkala, půl den v háji, ještě to nakupovat, chystat, upéct něco, holky do toho byly normálně jak stádo opic ale fakt, drzý byly tak nějak obdobně jak ty opice, ale nakonec to bylo fajn;-). Mimo kopačky a obrany holinou jsem zapomněla zmínit, že vlastně u nás byla jedna maminka, dojata, že klucik je poprvé na kolede, opravdu, měl i prázdný košík, tak mu napovídala, do toho to natáčela celou dobu, tak já jsem se snažila ať to má teda pěkné, tak jsem se tak přiklonila, do objektivu osatku i zadek jsem nastavila, a do toho naše holky ,,aaaa, heeeeheheee, hody, hody,eeee,, prostě ty jejich vytlemy. Jak říkám, příští rok tak pulka neprijde:D:D

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 19:06

Karja můj bracha bydlí fakt v malý vesnici. Vzal letos moje dvě a jeho tři děti a šli ještě další dva otcové a tři děti. Každý dítě přineslo košík sladkostí. Perníčky, milka čokolády, skittles, různý bonbony, pitíčka, lízátka, ... fakt tunu věcí... Před dvěma lety s ním byli prvně, to chudák ještě nějak táhl ty košíky sám.

Online Karja
44797 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 20:34

Tabea To budou mít spolužáci v DE oči na vrch hlavy;-)

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 20:50

Karja dcera si nemůže zapamatovat slovo "vykoledovat", tak mi už několikrát řekla, že si něco vyhubovala nebo vyklubovala. 

Nejvíc oči navrch hlavy měl můj německý auditor s italskými kořeny, když jsem mu popisovala český Velikonoce. A jak jsem viděla, jak na mě valí oči, tak jsem se to snažila popsat nějak aby to nevypadalo jako "ženský sedí doma a čekají, až jim chlapi přijdou seřezat prdel" a úplně jsem cítila, jak si tu jámu s každou další větou kopu hlubší a hlubší.
No, jestli děti budou říkat, že chodili po vsi, pleskaly ženský důtka a a za to dostali každej košík sladkostí, tak to budou zírat děti i paní učitelky...

Offline Aranel
6649 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 20:55

Gatita Za to řehtání se dávají i peníze, ale za pomlázku jsem to ještě neslyšela.

Offline brrr
12377 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 21:23

Aranel Za řehtání se dává hoooodně peněz. Mají sice docela velký "okrsek", ale i tak mládežník přinesl přes 2400,- (bylo jich dohromady deset, ale protože dostávají peníze i sladkosti, dělí se podle nějakého "zvykového práva").

Ale mladší přinesl pajcku z pomlázky, dostává jí od spolužaččiny maminky pravidelně.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 02:42

Fakt se dávají normálně sladkosti, třeba lízátka?? Já se teda přiznám, že dávám jen vajíčka, vždycky se to u nás tak dělalo. Pro nejlepší kamarády syna a pro bratrance ještě tak nějaké čokoládové jako přídavek. 

Offline Lilly_Ku
4562 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 06:33

Tabea jj, vzdycky kdyz jsem tenhle zvyk vysvetlovala svym kamosum, tak to vzbuzovalo dost pozornost

a ja vzdycky, no to je jeste z predkrestanskych casu, plodnost a tak, chapete.. no moc nechapali

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2026 07:38

Garfie my teda slavíme jen v rámci rodiny, ale dva ze tří vajíčka natvrdo nejedí, to by byla smutná koleda, kdyby vyrazili a donesli jen vejce. Já teda jednomu koupila vyrábění náramků z gumiček například (pro případné koledníky jsme měli připravené malé čokoládové zajíčky)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2026 08:06

Lilly_Ku za předkřesťanských časů se při šlehali všichni vzájemně, i chlapy a snad i dobytek. Později zas prý chodili akorát svobodní kluci za holkama.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 08:22

Evaeva Jo, pro vlastní děti mívám velikonoční balíček A v něm mimo jiné tradičně něco na sebe, aby je beránek nepokakal. I moje mamka pro ně mívá takový "mikulášský" balíček. Ale cizejm jenom vejce!!

Online Karja
44797 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 09:00

Garfie My jsme taky dávali jako malí převážně vajíčka, ale ted dáváme převážně cukrovinky a vajíčka jen pro fajnšmekry:D. Jednak těmi vejci se plýtvá, kolikrát to ty domácnosti vyhodí... i ta vajíčka jsou dnes drahá a když vim, že to někde zvostane, nebo to chytne tu barvu přes natuklou skořápku, mně to přijde škoda... Já jsem jela shánět bílá vejce někam do marketu a segra mi říkala, jak se bílá vajíčka zamluvila u sousedů a má je tudíž připravené...Domácí vajíčka pro koledníky, se snad zbláznila, taková vzácnost!

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:02

Garfie vcera se u nas zastavil bratranec se synem a meli treba i plechovku Pepsi, obriho kinder zajice a tak. Fakt jsem koukala. U nas se teda nekoleduje, hledame na zahrade:)