Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
41819 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:09

Karjajá teda ty vařená vejce taky moc nemusím. Jednak je mám když už ráda čerstvá a pak jsou ty barvena dost často převařená, žloutek zelený, o tom že Bílek hraje všemi barvami ani nemluvě. 

Jinak jsem kdyz už, tak jsem davala vyfouknuté a pečlivě nazdobené, jednou to kamarádka nejak okomentovala jakože podřadná koleda. Takže od té doby už jen čokoládu. Letos jsem se tomu vyhla a dobře i tak. Moje děti už to stejně nebavi ani tu větší omladinu, drzi se to v partě už jenom kvůli těm menším.

Offline Karja
43837 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:23

711990 Jo, vloni mě pobavila plechovka piva v košíku:D. 

Letos u nás byla normálně koleda na halloween, ne nijak hromadná, asi 3 skupiny, my jsme měli nějaké müsli tyčinky naštěstí do zásoby, soused dával 50 Kč, tak jsem mu říkala, že jdu příští rok na koledu taky k němu:D

Offline Tabea
7677 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:36

Garfie tady máš fotku jednoho už dost vybrakovanyho košíku. Vejce natvrdo šly do ledničky.

Offline Tabea
7677 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:39

Lilly_Ku no já právě začala těma dutkama z vrby a popleskanim žen na zadek... symbolickým popleskaním... jako symbol plodnosti...

No zorničky se rozšiřovaly, až byly přes půl obličeje, tak jsem to nechala vyznít do ztracena...

Online Garfie
28039 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:50

continuity Tak jako třeba čokoládová vejce ještě...víš, prostě je to taková tadice, nejde asi o to vykoledovat sladkosti...:-) 

Tabea No jo, tak už to vypadá jako Halloween v Americe, nová doba!

Offline Tabea
7677 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:56

Garfie dokonce tam bylo jedno malý mýdlo s citronovou vůní, co vypadá jako dvě volský oka. Ale k tomu dostali poučení, že to je mýdlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2026 11:40

Karja bílý mají normálně v Albertu, jako i přes rok. Ale jsou to nějaký šunty při vyfukování mi půlka praskne, hnědý jsou pevnější. Ale obarvovaly jsme i hnědý, chytne to taky dobře.

Offline Karja
43837 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 11:41

Evaeva My jsme dělaly tu batiku s trávou, takže to chce bílé, ale jako ano, byly to šunty, pár jich ruplo i při vaření:-/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2026 11:42

continuity jo, to je pravda. Barevný bílek mi nevadí, ale dítě doneslo od tchýně s těmi zelenými žloutky. Jako sním to, ale proč jich bral tolik (naskládala věci na stůl, ať si vyberou a on jich v nestřežené chvíli ztopil asi 15) Byli tam jen s tatínkem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2026 11:46

Karja to jo, to chce bílý 

Offline continuity
41819 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 12:33

Garfie u nás se čokoládová dávala odjakživa, neznám ta vařená (to se chystali v různých formách jako pohoštění. Pamatuji, že někdy v sedme nebo osme třídě se spolužáci opili z těch vajec plněných alkoholem. 

Jo a letos zůstalo mladší dítě jednu noc samé doma. Tak jsem ji udělala velikonočního zajíčka, jako dělávala máma nám.

Asi poprvé, protože jsme nikdy nebyli doma, až letos.  

(Holky na koledu u nás vůbec nechodili, tak jako odškodnění)

Offline letfenixa
10769 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 13:56

Čokoládové vajíčka a peniaze nosil zo šibákov už môj brat.

A chodia len chlapci.

Offline Muslik
533 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 18:17

Gatita v te Chvalske tvrzi, zabavi se tam i 4 leta? Také jsem na to koukala na výlet ze bych vyrazila...

Offline Gatita
8487 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 19:40

Muslik řekla bych pro starší. Můj šestiletý tam jen běhal z místnosti do místnosti, líbilo se mu to, ale že by plnil nějaké úkoly nebo si z toho odnesl nějaké moudro... Ale každé dítě je jiné:) Udělané to bylo vizuálně hezky, úkoly byly nenáročné, ale kluci tam vtrhli jako velká voda, já vlála za nimi a asi až v druhé místnosti mi došlo, že mám hledat indicie, razítka a podobně. Jedno jsme vynechali a celé se nám to posunulo, z čehož bylo na konci mrzení, že možná nebude odměna (nakonec byla). My tam totiž šli náhodou a chytli nějaký zmatek při nákupu vstupenek, takže mi chvíli trvalo, než mi došlo, na jakém typu zábavy to jsme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2026 20:49

Gatita mně to taky zaujalo. Ale jak to čtu, tak v našem složení to asi není moc dobrý nápad.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 21:45

Naše děti vyrazily na koledu na horách. obešli asi 6 chalup v okolí a donesli tolik sladkostí a vajec, že si naplnil každý velkou plastovou mísu Já rozdávala takové ty mini pytlíky bonbonů a malé čokolády a děti donesly normálně velké pytlíky bonbonů, kindervejce, cele balicky plne ruznych sladkosti... no koukala jsem. My jsme teda barvili i vejce - a o ty byl největší zájem. Letos chodilo koledníků hodně a teda bylo to hrozně milé. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 21:50

Nicméně naše dítě si pokyn "vyber si z koledy jednu več a tu si můžeš hned sníst" vzal k srdci. Vylovil si něco z košíku a uháněl do pokojíčku. Prý je to tajný, co si vzal. Naštěstí mi to nedalo a našla jsem ho, jak v posteli, pod dekou, žere vejce na tvrdo. Se skořápkou.

Stihnul si dát teda jen třetinu

Offline continuity
41819 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 21:55

MPLee

no jo vápník. Ten potřebují.

Offline Tak Betty
5979 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 22:35

MPLee My jsme jako děti škrábaly omítku ze zdí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2026 22:42

MPLee jak se bál, že mu to zatrhneš