Evaeva to nebylo namířeny na vás, ze sedíte doma na zadku, to byla odpověď na karju, ze ma rad ty zámky, tak ty jsou az druhy v poradi a ta kacina to splňuje jen částečně, jak je to ta pobočka zemedelskyho muzea.
Ja vam to necpu, jen je to tam pěkný :-)
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva tak to ja pak musela jeste ty sousedky obchazet s mladsim brachou. Je o osm let mladsi, takze mu bylo treba 5 a ja byla trinactilety pubertak. Tehdy jsem to zacala nesnaset jeste vic. Prislo mi tehdy silene trapny, jak ty nateseny babky nastavuji pozadi a "poradne me omlad, at jsem zdrava, zatimco tam to maly dite kokta hody hody doprovody... takze ja velikonocni koledu fakt nenavidim a jsem strasne stastna, ze v praze me tim nikdo neotravuje. Pro me to bylo vzdycky jen uplne ztracene dopoledne.
Manzel je naopak kluk z vesnice a ten to miluje a vubec moji nechut nechape.
Zuzuli podle mě dneska úplně stačí s tou pomlázkou postát a odříkat nějakou tu básničku. Já myslím, že když se to vezme za správný konec, tak to má svoje kouzlo.
Potrefenáhusa ne, já to tak nebrala. Já jen, že to je podmínka nutná nikoliv dostačující ![]()
Evaeva to postat a čekat (z obou stran), mi na tom přišlo úplně nejtrapnější.
Když jsem začala jezdit s touto partou, tak jsme bývali na chalupách s velkou jídelnou nebo i venku a to jsem teda fakt nestála a nečekala. se pěkně běhalo. Jsem postala tak maximálně předškolákům.
Akorát já jsem s tím počítala, takže jsem si vzala tenisky a kluci první roky v backurkach. ![]()
continuity mně právě vůbec, nemusí tě švihat, pomlázka je jen symbol. To honění do toho může přinášet trochu punc násilí, mi přijde.
Potrefenáhusa Chápu no, máme to stejně, taky vidina víkendu doma není moc příjemná a snažím se vždycky něco vymyslet.
Ja som z dediny, veľkú noc som ešte zažila, keď chodili fakt slobodní mládenci tam kde boli dievčatá slobodné. A tiež mi potom postavili na prvého mája Majku pred dom, to už bolo večer aj s hudbou![]()
Neskôr sa to začalo "zvrhavat", chodili tatkovia, stari, mladí, hodne sa začalo popíjať a už to stratilo čaro. Moje deti už poznali len to chodenie z domu do domu , vyšibať si niečo.
Syn chodil a doma sa poctivo rozdelil do sestrou na polovicu. Musel.
Teraz to už nechávame úplne plynúť, sme sami a mužom
, tak nachystáme obom vnúčatám niečo z vajec a vnuk príde vyšibať.
Tento rok priviedol partiu kamošov, aspoň všetko pojedli.
Je to skôr ako návšteva, to je v pohode.
Ale ako sviatky jari je to super, prechádzka, predĺžený víkend s rodinou, prvá opekacka,.... To je krásna predstava, že?
Každý podľa svojho, vtedy je to super
My Velikonoce máme výhradně jako svátky jara a čas s rodinou, koledu jsem ani u kluků nezavedla, mně i muži celá ta tradice, byť rozšířená i na holky, připadá trapná, nesnášíme to oba odjakživa. Ještě že si dnes každý může zvolit svůj způsob trávení svátků.
Viktor začal používat procenta, nijak jsme ho to neučili, ale normálně chápe, že 3 ze 4 je 75 % a 3 z 5 je 60 % apod. Muž k tomu prohlásil, že procenta ovládá líp než průměrný volič ANO. ![]()
Janulik03 tak to býval rituál plodnosti, aj moja mama takto na to spomina a dost často tych mladencov na oplátku zliali. Hlavne přišla partia z horného konca a este jedna z dolného a koniec a nie ako teraz, že se niekto trusi celé dopoludnie. Kamarádka posielala synov aj ked sme boli niekde na prenajatej chate, takže k úplně cudzim ludom. To mi pride úplne na hlavu.
continuity presne tak
Janulik03 ano, my jsme zvládli všechno z tvého seznamu![]()
Mně přijde pěkné předávat ty tradice, jakože učím kluky ty pomlázky, jdeme na kopřivy, barvíme vajíčka, pečeme jidáše... Ale i nás je to jen rodinná záležitost, žádní externí koledníci, natož banda ožralů. Ale teda klidně bych někdy jela někam na dovolenou. Jenže kluci by to nepřežili. Ptají se už od Vánoc, kdy pojedeme na chalupu, mladší nosil od masopustu ze školky obrázky typu "já (jako on) a babička na chalupě, okolo kraslice"
Tak to vidím jedině tak, že je tam za pár let necháme samotné.
Evaeva mame to podobne, s pomlázkou chodi akorát tatínek. Letos jsme byli na horách, tam to děti pojaly nějak společně navzájem a pak hledaly, co jim schoval zajíček (ještě si vzdycky slibuju zavést nový oblečení, aby nás beránek nepokakal, to se u nás doma dělalo, ale zatím mi vždycky zahaproval management)
v neděli večer mi psala maminka spratelenyho chlapečka ze školky, jestli jsou holky doma, že by kluci přišli, bohužel jsme doma nebyli
Potrefenáhusa oblečení jsem letos koupila sobě
U nás se to taky dělalo, babička nám vždycky něco koupila.
S novým oblečením to vůbec neznám. Až tady.
Ještě že si dnes každý může zvolit svůj způsob trávení svátků.
to se snad mohlo vždycky, ne?![]()
Překvapuje mě jak jsme byli vlastně pokrokový, já jsem před zhruba třiceti lety (uf) jako malý dítě chodila koledovat po okolí společně s bráchou a tátou, normálně jsem měla svůj košík a pomlázku, ale tehdy ještě frčely ty echt vařený vejce který nás moc nepotěšily, žádný sladkosti :D
Čiže to je niečo ako Halloween vo filmoch? Deti chodia s košíkmi a dostávajú sladkosti? A niečo pri tom možno zarecituju?
To vôbec nepoznám. Dievčatá doma, chlapci chodia, normálne šibú korbáčom, oblievaju vodou, za to dostanú výslužku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje