Evaeva moje dite potrebuje na usina doted znehybnet. Ona je porad v pohybu a to nositko ji umoznilo se zklidnit a jen se nechat houpat. V posteli se porad vrti, vstava. Takze i ted ji znehybnim zamotanim do deky (nohy teda musi byt volny, spi s prikrytym hrudnikem, nohy nesnese). A musi byt nalepena na me. Ona by klidne vlezla i do toho nositka, ale to uz nedam ja ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Zuzuli to si moje máma taky myslela, že to je výchovou a spící dítě je její zásluha. No a pak se narodila ségra. ![]()
Takže u nás v rodině se tyhle hraběcí řady naštěstí nevyskytovaly.
Zuzuli Takové protikladné dítě k tomu našemu má moje výborná kamarádka, a i když bychom se rády vídaly často, prostě to nejde. Náš režim u staršího byl odmala cca v pět budíček, pak spousta aktivit, pohybu, řevu, kojení, dlouhých uspávání vedoucích ke krátkým spánkům přes den a cca v deset vyčerpaně odpadnout (já) a v noci ještě tak 8x kojit.
Jejich režim je od narození vstát tak v devět, pak pohodička, knížky, klidná hra doma, procházka, oběd ve dvě, večeře v šest a od osmi dítě zase spí. Mezi tím si hodí pár dlouhých spánků (v řádu hodin).
Teď už jsou starší, tak je to jiné adekvátně věku, ale i tak jsou naše režimy a aktivity naprosto neslučitelné. Občas se sejdeme na dopoledne u nich doma, kdy naše dítě pak zbytek dne vylítává nahromaděnou energii a jejich je úplně vyřízené.
Jednou jsme spolu a s dětmi strávili 3 dny, kdy já byla úplně vyřízená a ona konečně pochopila naše fungování
a i když všechny aktivity jsme dělali společně, já pak měla každý den na mobilu nachozeno 3x tolik kroků oproti ní, protože se přes den se synem nezastavím.
Evaeva ale kocar teda zacala milovat az jako ctyrleta, kdyz se vozila kvuli zanetu v kycli. Jako mimino vubec. Myslim, ze uz vsichni tu videli, jak se kocar pouzival u nas ![]()
Zasadne na stani, rozhodne se v nem nesedelo a uz vubec nelezelo. A protoze se v nem nelezelo, tak ani nespalo ![]()

vy jste jen dceři pořádně nevysvětlili, jaké jste měli očekávání. ![]()
My včera hlídali poprvé celé odpoledne (13-20h) sami, vyfasovali jsme jídlo a dvě plínky. Jeli jsme metrem, obešli Vyšehrad, jeli k nám domů nakrmit, pohrát a zase zpátky za maminkou. Malej v kočárku i spal, i jen ležel a koukal.
Škoda, že dnes není zase úterý ![]()
dve plínky? ![]()
Zuzuli starsi by se taky moc rada nosila, ma 22 kilo, mozna uz by i courala nohy po zemi?), do toho kocaru by si taky sedla moc rada, ten jsme nakonec zrušili mladšímu dítěti kvůli ni, protoze byly neustály rvačky, kdo v něm pojede (na skejtu casto mladsi
)
jako my mame ty deti víceméně klidny (mladsi je teda vetsi vejlupek), ale i tak me vzdycky pobavilo takovy to Nikdy jsem dite nepoutala v kocaru, nikdy mi dite nevlezlo na linku! To bylo prvni, co starsi z ty ucici židle udelala, a to jeste sama nechodila
a mela stejny kaťata, jako mala Zuzuli
(s mladsi uz jsme to radsi ani nevyndali z garáže)

Zuzuli ja jsem takhle obcas vecer zalehavala starsi jako batole, kdyz si nebyla schopna lehnout, porad vstavala a byla uz tak hotova, ze bylo jinak jasny, ze to ukonči leda nejakej pád a řev, to bylo hrozny, nekdy kolem dvou let
Potrefenáhusa na linku lezli, stačí i blbý stupínek, rostoucí židle je ideální, chodit netřeba
ale ve sporťáku jsem taky nepoutala
do korby samozřejmě kšíry
Zuzuli oni se taky nezastaví, ale právě to znehybnění nesnášeli. Ten pocit, že je matka omezuje v rozletu
Já takhle ve stoje vozit nemohla, valco může být jen čelem ve směru jízdy a oni z toho přepadávali i s kšírami. Tohle se týkalo teda zejména mimina, takže ten jezdil v korbě, dokud nechodil
Ale neležel samozřejmě, pokud jsem ho v tom musela výjimečně uspat, tak bylo potřeba zakrýt celý výhled a ještě ho přidržovat rukou.
Zuzuli včera jsem měla na cvičení mimiňáka výjimečně i mladšího. Učitelka teda zná oba od mala, ale teprve viděla ten kontrast. A prý koukám, že nejmladší má akčnost i za oba bráchy dohromady. Tak bohužel
Mladší to taky umí rozjet a starší je na tom skoro stejně jako mimino, ten jde do všeho naplno.
Evaeva my ten kocar meli pak taky otoceny smerem dopredu. Stejne tam stala, se zadkem oprenym o operadlo ![]()
Potrefenáhusa no co? Stačilo to ![]()
Zuzuli to by náš kapitán nechtěl, ten musel být co nejvíc vepředu, držel se v předklonu za to madlo. Ale on byl malý, 9m. Jak pak začal chodit, začal být ochotný i sedět. A teď už máme kočár jen kvůli nějakým delším výletům nebo když je nemocný a musím pro mladšího do školky.
Catherinne uf! ![]()
Potrefenáhusa kdyz ho prebalis pred odjezdem a po prijezdu, tak mas 4 pliny na 7 hodin. Kdyz cast z te doby spi, tak neni potreba tak casto prebalovat, stacit to muze. Ja teda mela s sebou pri hlidani radsi vseho dost, ale spis pro jistotu, nez ze by to byla skutecna potreba.
Kokoska no hrozně záleží, jestli se zrovna dvakrát pokaká
ale tak v Praze při nejhorším dokoupíš nebo poprosíš nějakou maminku. Ale stejně se jednou stalo, že mimiňák jel z Roztok vlakem naostro. To už byl teda v tréninku a zvládl to![]()
Evaeva no jo, to se holt predem nikdy nevi. Bylo dost situaci, kdy si dite po prebaleni okamzite dalo repete. Ale nekdy zas vydrzeli hlavne pri tom spani dost dlouho. Jak jsem psala, ja radsi vzdycky vseho vic.
Kokoska no mne to přišlo vzdycky jak zákon schválnosti a jednou jsem i na podlážce v kufru auta vyuzila ten obalkovej výstřih, co se dá stáhnout z ditete přes nohy, cely zada ...![]()
Potrefenáhusa jo, to u těch kojenců bývalo dost častý ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje