Evaeva z vic chlapečků pohromadě jsem taky vzdycky docela na větvi, nase holky taky pořád ječej, perou se a nadavaj si, ale ti kluci pohromadě a ty jejich hry, to ma fakt uplne jiny grady
Vše o těhotenství a dětech
U nás ve školce spí po obědě i predskolacka, akorát včera usnula v půl 11 (takže dneska ve školce zase vytuhne). Mladsi jsou 3 a pul a u ty si to vubec představit neumím, ze by nespala, jednou za čas výjimečně to vydrzi, ale jinak proste nekde nejpozdějc v 5 vytuhne
Potrefenáhusa jojo, největší pochopení vždycky cítím od matek více kluků![]()
Evaeva jo, naposledy na skolkovym foceni, kam se muze přijít i se sourozencema, byla jedna pani se čtyřma klukama cca 0-10 a nase spřátelená maminka, ktera ma dva kluky (věčně různě zkrvaveny a potlučený) s takovou úctou šeptala: ta pani má čtyři kluky! Ja bych klidně jeste jedno dítě, ale pri představě, ze by to byl třetí kluk, tak ani náhodou! ![]()
Tabea ja mam dite ve skolce, kde musi povinne spat i predskolaci ![]()
Jako usnout nemusi, ale musi lezet prikryti perinou. A za to, kdyz usnou, dostavaji bonbon
Kez by si mohli treba malovat. Ale uz jen necele tri mesice.
Ale uz vetsinou nespi, usne jen kdyz je rano opravdu hodne unavena. Ale do letosni zimy to byl ten zacarovany kruh dite spi ve skolce - vecer nechce spat - rano je uplne hotove a pak usne ve skolce...
Karja Dává to smysl ![]()
Včera jsem vzaly kluky ven čtyři matky (ze školní třídy), přidali se k nám ještě dva další kluci.
A shodly jsme se na tom, že ti kluci jsou všichni stejní ![]()
Potrefenáhusa mně to třeba nepřijde náročnější než tři holky. Ale je to jiný no. Těžko čekat, že si budou hodinu v restauraci kreslit. Takové ty info na fb, že koutek tam sice není, ale ke stolu přinesou pastelky, to na oběd v pohodě stačí, mně vždycky pobaví
Ale v divadle zvládnou i delší koncert, tvoří taky rádi. Akorát to prokládají mlácením klacky a parakotouly do pangejtu.
Zuzuli u nás se nespí teď od dubna, ale na chvíli si lehnout musí. Už bez peřin. Ale mladší tam za celé ty tři roky usnul tak třikrát. Blbý je spíš to, že se u toho samozřejmě nudí.
Potrefenáhusa jo, odřený jsou furt, oblečení věčně roztrhaný. Ale to mi vůbec nevadí, jsou to prostě děti no. Ale z mimina nemůžou některé ostatní matky. Vždycky v koutku na plavání nebo na cvičení se ozve rána, všichni kromě mně strnou, někdy se ozve křik (ale často vůbec), mimino se přijde na půl vteřiny pomazlit a odbíhá k dalšímu pokusu ![]()
Já teda znám i kluky, kteří odmalička dokážou sedět v restauraci nebo na návštěvě u stolu a kreslit si, později třeba hrát nějakou hru... Ale všichni teda jí a u toho stolu je upoutá i to jídlo, v některých případech bych řekla až nenasytnost. Řeknu vám, že pro pobyt v restauraci jsou nejhorší děti, které mají nulový zájem o jídlo. To moc nemá řešení.
Gatita Já mám sice holku a kluka, ale na prarodičích vidím, že jim vyhovuje, když mají na starosti jenom jednoho, protože to se mu můžou zcela věnovat a s oběma se dá mluvit. Ovšem když jsou děti pohromadě, tak je to s nima často taky o nervy. A přítomnost prarodiče to dost zhoršuje, protože oba se snaží upoutat pozornost. Ale jsem teda ráda, že nám naši dost pomáhají s vyzvedáváním, protože já to sice teoreticky všechno zvládám, ale když jsem na to zrovna sama, tak je to dost honička.
Jinak já jsem teď dětem domů koupila nafukovací bazmek na boxování, aby mlátili do něj a ne jeden do druhého a docela je to zaujalo ;o)
Evaeva Mně teda z domácího pozorování přide, že je úplně jedno jestli holka nebo kluk, protože kotouly do pangejtu mi jsou schopní dělat oba :o)
Pinot Noir proč nemají řízek? A kdy už to bude? Já mám hlad? Proč to tak trvá?...
(A samozřejmě to neplatí pro sto procent případů) My teda do restaurace chodíme, ale zásadně na oběd a fakt nestačí z kabelky vytáhnout tři autíčka a omalovánky.
DruI moje máma ráda buď jednoho nebo všechny tři. Nejhorší jsou dva, když je jeden mimino. To teda potvrzuju.
Evaeva Mně teda z domácího pozorování přide, že je úplně jedno jestli holka nebo kluk, protože kotouly do pangejtu mi jsou schopní dělat oba :o)
Tohle se dá vyložit různě. Buď, že máš výjimku potvrzující pravidlo, a nebo nevíš, co dokážou dva kluci
Ale ne, já samozřejmě vím, že i holky to umí rozjet.
My máme pomerne veľký vekový rozdiel (7rokov) medzi vnúčatami a nie je úplne jednoduché keď sú spolu. Malá stále dobiedza, chalan je v puberte, stačí mu malo a už je hrrr. Starší je u nás od dvoch mesiacov pravidelne na noc, neskôr na víkendy, alebo týždeň. Malá sa narodila keď stavali dom, tak vlastne tiež často na noc aj na pár dní. Teraz sa muž venuje vnukovi s futbalom, hrajú, šípky, biliard, všetko.
Mala zas rada tvori, pečie, tak sme spolu, teraz ju začala baviť záhrada
, som zvedavá. Každý sám sú zlatí, spolu niekedy na zabitie, ale o aspoň naloženie do auta a šup domov.
Ale veľmi nás teší a napĺňa vzťah s nimi, ako samozrejme,aj vzťah s našimi dospelými deťmi, či už vlastnými, alebo prízeneni.
Potrefenáhusa Hele, ale já třeba kluka nechtěla (teď se trochu stydím napsat, ale je to prostě fakt). A teď jsem ráda, ale on asi není úplně typický, nebo nevím. Je takový svůj, ale vždycky byl mazlící, vlastně do teď mě často obejme, dá pusu, třeba mimochodem a to je mu 14. A jako malý byl extrémně hodný, klidně si v pohodě hrál nebo prohlížel knížky...(jo, to dítě co má poruchu pozornosti a nedokáže se dlouho soustředit).
Garfie Ja ti rozumim, kdyz mi u prvniho screeningu rekli, ze prvni je kluk, hlavou mi probehlo proboha, at je aspon to druhy holka. Typicky dite to neni ani nahodou, ted jsme byli na dovoleny jeste s jednou rodinou a dost to bilo do oci.
Garfie moji kluci to taky umí. Mladší až teď, ale starší vydržel u lega hodinu sám už ve dvou letech. Ale jakmile je jich doma víc, tak po sobě pořád lezou, hází na sebe deky, shazují se z gauče, ječí u toho, do něčeho bubnují a tak
Já jsem si hodně přála holku a pořád mně to dost mrzí, ale důvod nebyl, že bych se bála, že kluci budou divoký. Vlastně mi v tom dětském věku víc vyhovují kluci, holka bude chybět v dospělosti ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje