Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2026 13:56

Potrefenáhusa jojo, je to tak.

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 14:04
Reakce na Potrefenáhusa:

​většinou podle mě dostaneš něco mezi tim

​nebo oboje v jednom

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 14:29

Tabea no to spíš.

Offline Kokoska
34301 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 14:47

U nas je 2 v 1 ta Adela. Doma je s brachou dracice, ale obdivuje o rok starsi sestrenici Emu a s tou je 100% holcicka. Ema ma spoustu princeznovskych saticek, detskych sminek a tretek, to se holky spolu paradi. Adelka me pobavila, kdyz u nas jednou byla, ja jsem si sla namalovat oci, ze pujdem nakoupit tak abych nestrasila lidi, a Adela nadsene Jeee, budem se mejkovat! Cti delat si makeup.

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 15:41

Jinak si myslím, že ta živost s pohlavím úplně nesouvisí. Ségra měla staršího kluka úplnou pecku a ten mladší byl takový normální. Z mých dětí byla vyřízena jak máma tak ona. Jednou tchýně koukala na tu naši jak odněkud leze a tak zamýšlene povídá: ty jsi úplně jak tatínek, nohy máš vždy výš než hlavu. 

Po nábytku lezou obě ještě teď. Už ne jako zábavu, ale proč si nosit židli?

Jediné, co pozoruji jako rozdíl, že si kluci tu hierarchii vyřizují víc ručně. Na druhou stranu, starší se dost prala ještě ve druhé-treti třídě. Druzinářka byla vcelku otrlá, tak pokud netekla krev, nechávala je být. A když už, vždy seřvala hlavně kluky, kteří v tom chumlu byli s ní, takže princezna neměla moc motivací toho zanechat. 

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 15:56

Mně nedávno posílala hlasové zprávy a psala matka synova spolužáka, že mu syn udělal centrofixem dvě čáry na džíny. A že jede do dm, něco koupit, a že když to nevypere, že se ozve, protože synovi ty džíny padnou a je smutnej. Odpověděla jsem, že je se omlouvám a se synem večer, až budeme všichni doma, promluvím. A ať mi džíny pošle, že je vyperu, nebo koupím nový. Poslala mi fotky car, že jsou tři a ne dvě, fotky přípravku, co koupila a že neví, jestli to půjde vyprat. A že nový džíny koupit není jen tak, že klukovi všechno nesedí. Zopakovala jsem, ať mi džíny druhý den pošle, že se o to postarám. 
Doma mi syn řekl, že se před přestávkou mohli učit na školní terase. Syn byl ve třídě. Přes pauzu všechno sklidili, po pauze mohli jít zas ven. Seděli a pak přišel tenhle kluk, že tam, co sedí syn, seděl před pauzou a ať ho tam pustí. Syn nechtěl, tak ho začal lechtat a pošťuchovat. K němu se přidal ještě jeden. Když slovní žádosti, ať přestane, nefungovaly, čmárnul mu na džíny. Tak jsem jí to napsala. Odpověď byla, že teda jestli mě/nas to zajímá, tak že to teda vyprala. A že jsou kluci kamarádi a že proč mu čmárá nevyprazdlnym fixem na džíny. A že i kdyby kamarádi nebyli, tak přece se to nedělá a že mého syna přece zná jako rozumného kluka. (Viděla ho tak 3x5 minut.) A že je pochopitelný, že si její syn chtěl sednout tam, co seděl předtím a že polechtání, aby mého syna mile upozornil na to, že si má sednout jinam, neopravňuje čmárání. 
No, byla jsem z toho dost hotová. Mimo jiné jsem si říkala, jestli si fakt představuje, ze kluci spolu komunikuji tak, ze se "polechtají, aby na něco mile upozornili". 
Edit: To, že můj syn nemá nikomu čmárat na kalhoty, je samozřejmě jasný. 

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 16:51

Tabeapravda, kdyby si navzájem rozbili nos, tak to se normálně zahojí.

No já myslím, že to jsou chudáci děti těchto prepeclivych matek. Predstavuji si, že tyto typy se pak dovali s potomkem na přijímačky na VŠ. I jsem už četla zkazky, jak matka vyřizovala za syna přijímací pohovor do zaměstnání.

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 17:20

continuity

četla jsem tu výměnu muži a dvěma kolegům v práci. Všichni řekli, ať vůbec nereaguju na žádný její zprávy.

Měla jsem jednoho takovýho hocha, vychovaného matkou na VŠ. Dokonce myslím i někdo  tady jednou sdílel jeho profil ze seznamky. Oblikanej byl jak děcko, maminka s ním jezdila po přijímačkách a napsala mu jméno a číslo koleje na aktovku, co nosil.

tenhle kamarád je teda syn rozvedených rodičů, co si ho střídají. Matka ho má tak 2/3 času.

Online Karja
43940 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 17:39

Tabea My jsme takovýhle podobný rodičovský wtf taky meli:D. To někdy tě nenapadne, na co ti rodice nepřijdou, co vsechno muzou deti ,,znicit,,. Já jsem to doma dceři, shrnula tak, ze o tom asi s nimi pan učitel promluví, at jsou na veci druhych opatrny. No tak pan učitel si s nimi promluvil....ale tak, že by se rodiče takhle neměli chovat:Dhahahahaha. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2026 18:01
Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 18:04

Tabeahrozný, aféra jak za komunistů, kdy byly džíny vzácnost a musely vydržet na tři další sourozence

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 18:13

Pro mě je nejhorší to, že jsem měla radost, že syn má  kamaráda s normálníma rodicema a že třeba něco společně podnikneme (chození po horách nebo podobně). Jenže při každým kontaktu s matkou jsem se dozvěděla, jak ten nebo ten neumí vychovávat dítě a neváží si jejích rad a v práci ji šikanujou a na dítě jsou ve škole nespravedliví, a ... takže mi spadnul můj vzdušný zámek, protože na tohle nemam nervy.

Offline Zuzuli
3655 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 18:46

Blbej dotaz... kdyz jsem dneska probirala papiry, zjistila jsem, ze jsem uplne zazdila u dcery ten screening sluchu v peti letech. Sest ji bude za 10 dni, to uz nestihame. Plati ta zadanka i po sestych narozeninach?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2026 18:53

Zuzuli já bych v pondělí zavolala na orl a podle toho, co řeknou se zařídila.

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 19:18

Evaeva jestli platí, to nevim, ale kdyz jsme tam v 5 letech volali, řekli, ať se objednáme co nejblíž k 6.narozeninam. Taky jsme jeste nebyli 

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 19:21

Zuzuli My na to vůbec žádanku neměli. A mám dojem, že jsme šli dokonce až po šestých narozeninách :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2026 19:33

Potrefenáhusa my tam byli asi tak týden před narozeninami

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 21:10

Ja sem zadanku nemela, sesty narozeniny uz probehly a porad jsem ho neobjednala....no tak to asi skipnem

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. dubna 2026 21:23

Evaeva no desim se uz ted. Kluci maji skoro pet let rozdil, ale uz to stoji za to. U nas jsou vsichni takovi spis jedinacci, takze ja jsem vlastne zachrance rodu . Potrefenáhusa no presne. Zrovna dneska mimino zahajilo prvni krucky, slavi narozky na carodejnice. Kolikrat priviram oci, jak ho starsi sikanuje ale dokud se neozyva rev, tak dobry. Mimino starsiho miluje a uctiva, takze za nim by sel sveta kraj

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 21:24

Zuzuli my to prošvihli, resp. s V. to bylo v pěti nereálné, a později jsme šli na vyšetření sluchu bez jakékoliv žádanky, přišla jsem tam s tím, že potřebujeme vyšetření v rámci dokončení kolečka po odbornících při stanovení diagnózy. No a doktor, tak to jste asi nebyli v pěti letech na tom screeningu, co, no tak to napíšeme na něj a máte screening i zprávu k dysfázii v jednom. A šest už mu v té době asi bylo.

Jinak to byl dr. Vopálenský v Karlíně, on-line objednání, fajn doktor i sestra.