Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2026 20:19

dzizisketa díky. Nenašla jsem k tomu moc informací, tak váhám, co pořídit. 

Offline dzizisketa
8830 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 07:23

Evaeva 

Jestli dneska půjdeme s děckama na dopravní hřiště, zkusím nezapomenout se ti podívat

Offline dzizisketa
8830 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 07:31

Tyjo včera byly třídní schůzky a teda návrh jednoho otce, že neshody a konflikty dětí si mají řešit rodiče sami přímo spolu mě dostal. Upřímně bych byla fakt nerada, kdyby si na mě zrovna on někdy počkal před školou a chtěl se mnou něco "řešit" - a že už to několika lidem udělal - se mnou by to určitě skončilo eskalací konfliktu i do rodičovské sféry Už tak jsem měla co dělat, abych mu nenavrhla zavřít klapačku, raději jsem to formulovala, že takové řešení mi nepijde konstruktivní a jsem pro řešení prostřednictvím učitelky aj. pracovníků školy.

Offline Gatita
8510 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 08:45

Ja jsem vážně šťastná, ze u nás vůbec třídní schůzky nejsou. Jen tripartity. Ja na nich vzdycky sedim s otevřenou pusou, jak to má paní učitelka nachystané, o čem se tam se synem baví. Ja k tomu vůbec nemam co říct. Řeší tam treba i nového spolužáka, který nedávno nastoupil, jake gesto od spolužáků by uvítal, kdyby byl na jeho místě, a podobně. Ještě ho chválila, že si v jídelně všimla, že na toho nového kluka v jídelně se spolužákem volali, at si k nim přisedne. Probralo se úplně všechno a nezabralo to víc než 15 minut:)) Takovou učitelku bych přála všem. Ty děti spolu už 4 roky kamarádi, nemají spolu žádný problém a zajímalo by mě, jestli by tomu tak bylo, i kdyby učitelka o ten kolektiv tak nepečovala. Myslím, že na tom má lví podíl. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. dubna 2026 08:56

Gatita my máme schůzky jen na začátku roku, jinak tripartity. U nás už je to teď povinné, ale naši paní učitelku to baví, což prý není úplně standard. Syn se na to taky těší, už se ptal, kdy budou další.

Offline Potrefenáhusa
38405 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 09:25

dzizisketa to zní děsivě, představuju si některý typy rodičů od nás ze školky (jednoho konkrétního otce), fakt bych s nima bez prostředníka nechtěla řešit vůbec nic 

Offline DruI
5465 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 09:45

dzizisketa Mně teda na tom řešení před školou vadí hlavně ta jednostrannost. Jeden rodič je připravenej, nastartovanej argumentovat a ten druhej třeba ani neví o čem je řeč a má z voleje nějak rozumně zareagovat. Takže za mě se rodiče, který chtěj řešit věci před školou prostě jenom chtěj pohádat a mít navrch.

Offline Tabea
7763 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 09:54

dzizisketa já věřím, že většina rodičů je normální a nad normálními konflikty mávne rukou, ať si to děti pořeší samy. Ale znám dvě, tři helikoptéry, co řeší každou kravinu za dítě rovnou s rodiči a je to otravný neskutečně. 

Offline Karja
43964 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 10:15

DruI Ježiši, no tohle se mi stalo, vubec jsem nevěděla o čem je řeč, moje dcera taky nevěděla o čem je řeč, nebo jako její vjem z toho byl uplně jiný, nechápala co se řeší, proč, kravina to byla neskutečná.....hele ta osoba nás pak asi dva měsíce nezdravila:D:D:D Mně a ještě dalšího rodiče, asi jsme zřejmě nespolupracovali dle představ, a to si myslím, jsme byli maximálně asertivní a nápomocný. Ale to se nedá dělat nic, ani si nemyslim, že se ty lidi chtějí pohádat, možná jsou prostě jen hloupí a mají takové nezvratitelné představy o své pravdě a tak nějak o všem:D:D. Pak se to právě řešilo ve škole, že toto cesta není ta, kterou jít... Takže poučení se dostálo, vlastně i pro mě, že fakt stát za tím svým dítětem, dokud nevíš všechny podrobnosti, protože ne každej je stejnej jako ty a někdo fakt vytvoří v tý hlavě roztodivný konstrukce. 

Offline dzizisketa
8830 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 10:25

No přesně! Já se teda nebojím říct svůj názor, takže když se k mámu návrhu zapojení učitelů přidala i sama paní učitelka, už své postoje dále nerozvíjel - které mimochodem zahájil prohlášením, že kdyby se dozvěděl, že jeho kluk si nějak dovoluje nebo se pere s jinými dětmi, tak by mu doma tak zmaloval zadek, že už by si to příště netroufl

Navíc ty závažnější věci nejsou incidenty, že tě tvůj kamarád naštve, když si chce hrát na honěnou a ty si chceš jezdit s autíčky, ale záležitosti dlouhodobé s nějakým vývojem, kde ta učitelka nebo asistentka vědí co a jak, což já jako někdo v té situaci se ani fyzicky nevyskytující vědět nemůžu.

Vedle mě seděl spřátelený otec, dlouhodobý skautský vedoucí a činovník, hlavu v rukách a mumlal "takhle se ty věci ale neřeší!"

My tedy máme super učitelku i asistentku, které těch 16 kluků na 9 holek zvládají a děti je mají rády, a vztahy ve třídě jsou jejich priorita, mají moji důvěru.

Offline rasaNori
8786 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 13:19

dzizisketa hm, u nas jsou tripartity, super ucitelka, rekla bych ze i celkem dobry kolektiv, a staci jedna neustale aktivni rozesiracka, k tomu moje na nespravedlnost az moc precitlivele dite a prusvih je na svete. Minule jsem na tu osobu dost vyjela, mela jsem za to ze si da pro priste pozor, a bohuzel ne, no. Jeji rodice se k veci stavi tak, ze kazda z holek to vidi ve svem uhlu pohledu, ale uz jsem z toho uprimne otravena.

Offline Tabea
7763 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 14:07

rasaNori a jak se k tomu staví paní učitelka?

Offline JankaM
3028 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 15:02

U nás žádné tripartity nejsou, škoda, byla bych docela zvědavá. Ale už vidím synka (má nějaké drobnější delikty stran chování), jak by úplně klidně tvrdil, že za to vše mohou ostatní kluci .

U nás nejdřív mluví paní učitelka obecně o třídě, pak organizační věci kdy a kam pojedou a pak se můžeme zeptat individuálně, kde mi bylo řečeno, ať na synka opět zapůsobíme, že se zas rozjel...          

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. dubna 2026 15:12

JankaM u nás se na to chystají, mají připravený papír a dopředu řeší s paní učitelkou, o čem bude řeč. Takže tohle už by bylo vyřešené

Offline rasaNori
8786 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 21:33

Tabea snazi se to poctivě řešit, nicméně mam pochopení pro ni ze vlastně nevi co přesně, neb mala zákeřnice si vždy počká aby u toho nebyli dospělí. Ale druzinarky si všimly a situaci taky očí, prý jsem měla říct dřív. Jenže ja fakt doufala že se situace uklidní po předchozích intervencich...a dneska jsem teda sjela v šatně obě, vlastní i tu druhou,  protože jsem už tři týdny v kuse na hromadě, každý den vyzvedávám dítě který si furt stěžuje (ale uz si stěžuje ze ta druhá i dýchá, takže moje trpělivost bohužel odkracela do zadele), tak jsem zvědavá jestli to nejak zabere. 

Offline brrr
12213 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 21:54

rasaNori Ty jo, nevím, jestli bych vyjela na cizí dítě (pokud by se nejednalo o fyzické násilí nebo nějakou jasnou šikanu).

Offline continuity
42063 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 22:02

brrrmůj muž jednou umravnil cizího kluka, který hodně skákal do dcery, byla ještě malinká (asi 3, klukovi třeba 5). Jen se postavil se mezi ně a vyzval ho, ať to zkusí místo malé holčičky na něj. Fungovalo to, ale byl přímo účastný té situaci (rodiče samozřejmě někde v trapu, co dělá jejich zmetek měli úplně na párku). Dnes by jí myslím spíš poradil.

Takové to zpětně hodnocení, kdo je právu, nedělám ani u vlastních dětí, protože to je vždy zapeklité. 

Offline Karja
43964 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 23:23

continuityVíš co ono je umravnit a umravnit, někdy můžeš to dítě napomenout slušně, jako pádně ale slušně. Taky si nějak nevzpomínam, kdy by se mi to stalo, já asi vždycky radši vyklidim pole:D:D

Offline continuity
42063 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 08:12

Karja no, "slušně" jsem to zkoušela předtím já. Já taky teda radši vyklízím pole a učím to teď i holky, že když jsou u nějaké konfliktní situace je lepší nečumět, spakovat se a zmizet. 

Online Zuzuli
3665 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 16:02

Dcera vymyslela, ze chce na sve narozeniny do skolky misto bonbonu vzit ovoce. S ucitelkami jsme dohodnute, ze v pondeli to prineseme a ony to tam nakraji a deti si udelaj piknik na zahrade. Planovali jsme vzit jahody, boruvky, banany, mozna meloun, proste takove ovoce, co ve skolce bezne nemivaji... no ale nejak jsme to nedomysleli.

Nemate nekdo matnou predstavu, kolik toho pro skolkovou tridu prinest?