My jsme dnes byli v Říčanech, v muzeu mají novou vesmírnou expozici. Stihli jsme jen nakonec jen Geopark, ale vstupenka platí i na výstavu do muzea a dá se použít až do konce sezóny. Jako vždycky to mají úplně perfektní. Jednoduché vtipné exponáty, stanoviště s úkoly a pracovními listy, na konci malá odměna. Byli jsme tam přes tři hodiny, narýžovali několik desítek granátků (a já je tam pak nenápadně naházela zpátky, abysme jich nemuseli platí tolik
) a mají na prodej papírové brýle na pozorování Slunce. To byla největší pecka ![]()
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek mám to taky v plánu, vesmír je u nás top! A ty brýle, to je super. Pochopila jsem to, že je i nějaká trasa přes město? (Loni jsme byli na té vodě a bylo to moc fajn. Granátky jsme nějak předem omezili na počet a syn je následně doma vysypal do koberce
)
Karja a za pár let to bude jak u nás dnes. Synek měl jít na oslavu ke kamarádovi, tak zůstal doma, dcerka chtěla byt s holkama venku, tak jsme jeli s mužem sami na hory, že se pak stavíme u mých rodičů a večer přijedeme. Večer se nám už nechtělo, zůstali jsme tedy u našich a jedeme domů zítra. Telefonicky jsem jen udělila (vyžádané) rady ohledně přípravy špaget k večeři a vyslechla synkovu stížnost na sestru, která usnula na naší posteli, kde měl být on
. Je to poprvé co budou sami přes noc, pokud se to osvědčí, budeme praktikovat častěji
.
Evaeva mne to právě úplně přesvědčilo, když jsem viděla, jak ji to sedělo na zádech, prodavačku jsme měli skvělou (i přes deset minut do zavíracky).
A tak kupte stejnou, jestli dobře sedí, ozkoušeny to máte...naše sestřenice vyrostla z ty step by step teď ve druhý třídě, říkali, že vůbec neví, co poridit, protože chce ještě dětskou s obrazkama a v její výšce už nic roztomilyho není
Evaeva leda jestli nemate cestu do Norska (neposílaj, potvory)
https://beckmann-norway.com/en/products/active-air-flx-space-mission?_pos=5&_sid=8446880dd&_ss=r
Tabea všetci boli zľaknutí.
Aranel všetko najlepšie!
Potrefenáhusa kdyby ta step měla lepší ty kapsy, tak neváhám. Do té Beckmann by jsme třeba šli i na ty dva roky, ale když se mu nelíbí design, tak to nejde, že jo.
Kolik ta holčička měří? Měla by být do 150![]()
Potrefenáhusa Tý jo, jak je ta holčička velká? Tu step by step jsem si schopná dát na záda i já když si to přešteluju.
letfenixa Potrefenáhusa Tabea Dík
prosímvás, až půjdeme zítra na prohlídku, co se počítá jako "první slova"?
Aranel všechny zvuky zvířat a podobně. Ale měli by se tě ptát spíš na to, jestli ti rozumí, co po něm chceš. A mám dojem, že se ptají až v roce a půl (na to porozumění). V roce moji kluci říkali tak tři "slova".
A gratuluju.
DruI no myslím, že se začíná k těm 150 dost blížit právě, v létě ji bude 9, ale muž má všechny ty příbuzny strašně vysoký, z obou stran, naštěstí to trochu vyprumerovala jeho malá matka a pak já, obě se 160.
Evaeva jo, ta taška se jim má líbit, souhlasím
Aranel myslím, že se ptaj až na 18m prohlídce, kde se vyplňuje ten zachytnej dotazník na první projevy autismu
Potrefenáhusa Už v roce je kolonka "první slova ano/ne". Myslím, že máme v repertoáru ňam-ňam, máma, pá pá a nechci ![]()
Aranel mas pravdu a vas repertoár bohatě stačí
Evaeva jo, trasa přes město a kolem rybníků. My jsme ji ale nestíhali a moc nás nelákala, jsou to jen cedulky na sloupech. Možná příště s tím muzeem, ale spíš ji vynecháme a projdeme se oblíbenou trasou.
Aranel už? Tak hlavně hodně zdraví ![]()
žluťásek aha. No je by to asi motivovalo k chůzi, tak uvidíme, jak se nám bude chtít. Musíme to zvládnout v jeden den, dvakrát se tam nejspíš nedostaneme.
Potrefenáhusa na tenhle vzor přesně koukal, ale u nás ho mají asi jen jako ten klasický.
Aranel tak jestli říká tohle, tak to je fakt dobrý
My měli ha (haf) a tá (pták) ještě v 15m.
Aranel To máte širší repertoár než náš 1,5 roční
ten umí jenom něco mezi máma, ham a banán, což teda dostatečně vystihuje jeho běžné fungování ![]()
a občas ještě řekne "ne". K tomu je teda mistr pantomimy, takže nakonec se vždycky domluví.
Aneb vypadá to, že kopíruje vývoj řeči staršího, takže nás bude čekat další logopedie.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí