Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9485 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 21:59

Karja To je moc hezké

Dcera minulý týden potkala třídní ze základky, vyprávěla mi to a byl u toho její spolužák z gymplu a ten říkal "Ony měly ze sebe takovou radost, strašně dlouho si povídaly a nemohly se rozejít. Jsem z toho furt vedle, si nedovedu tohle představit u žádného svého učitele."

Mně se o mé třídní ze základky občas zdají sny, že se potkáme a je to fajn. Je to štěstí, když má člověk kliku na učitele.

Offline continuity
43338 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 22:18

notna my jsme meli takoveho třídního na střední. Bohužel náhle umřel těsně po odchodu do důchodu, já jsem nezvládla dojet těch 500km na pohřeb, ale bylo tam snad deset lidí z třídy. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 03. května 2026 09:10

Karja to je hezke

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 03. května 2026 09:55

Lamicka Jo, jakoby je to velkej nadstandard. Oni mají na prvním stupni 4 ucitele dle předmětů, a z toho dva chlapi oni jsou prostě jednak energeticti a druhak super jako lidi, zrovna dneska rano mi vypravovala, že na plavání s nimi taky plavou a pak jak mají tech pár minut volného plavání děti po výcviku, tak je vyhazuji do vody a delaji s nimi tyhlety kraviny, jako dcera je fakt nadsena no, ještě jak je malá, tak to hrozně ocení. Dcera s nimi má někdy zážitky jak kdyby to byl nekdo z rodiny, vždycky mě to fakt vezme;-)  

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 03. května 2026 10:30

Jinak včera jsme byli ve Dvoře Králové na Safari....No ty vole, tenhle nápad měla asi pulka republiky a pulka Polska.:DHahaha, jak jsem stara, tak jsem blbá. Bylo to fakt náročné, ještě teď se z toho s ibuprofenem vzpamatovavam:D:D. Ale děti o tom mluví docela jako o zazitku, ale ne zas tak velkém  aby tam chtěly jet i příští rok:D, takže vlastně dobry;-)

Offline continuity
43338 příspěvků moje polička 03. května 2026 11:29

Karjatento víkend je náročný asi všude v Evropě, Vídeň taky precpaná. Ten příští se nabízí Německo a Rakousko, tam svoji porážku neslaví a normalne se pracuje.

Ja sedím v úplně nacpanem vlaku, každá stanice jsou šílený skatulata, protože část lidí nemá místenku. Dcera se obávala tichého vagonu, tak to jsem ji utěšovala už včera, že tichý pravděpodobně nebude, rozhodně ne tak tichý, že by nešlo promluvit. Nasadila sluchátka a je tady asi nejmíň komunikující osoba. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 03. května 2026 11:39

Karja to je zajimavy, ze jeste nejaky Polaci zbyli, myslela sem ze byli se mnou vsichni na Dolni Morave

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 03. května 2026 12:14

Karja Tuhle chybu jsme udělali vloni s ostravskou zoo, navíc se rekonstruovala a další část byla zavřená kvůli slintavce a kulhavce, takže ten milion lidí navíc byl našlapaný na asi třetinové ploše oproti normálu a parkovali jsme asi 1,5 km daleko co jsme viděli, bylo hezké, ale příště v jiném termínu

Příští víkend se chystáme do jihlavské, tak jsem zvědavá, jak moc velké peklo to bude

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 03. května 2026 12:22

Myrtila No my jsme v té Jihlavské byli právě minulý rok taky o hezkém teplem květnovém víkendu, z toho jsem se měla  poučit;-). Samozrejme se to nedalo srovnávat se včerejškem. Ale my jsme chtěli primárně na Safari, a to jsem si nějak blbě sesumirovala, že jsem si říkala v létě teplo, lidi taky budou, musím na jaře.....ale nějak jsem to nedomyslela:D.

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 03. května 2026 12:31

Karja Tak ti pak můžu napsat, jestli druhý květnový víkend byla na Jihlavu dobrá volba

Myslela jsem, že na safari se kupují lístky nějak předem, takže se nestane, že by tam bylo přecpáno, spíš dojdou ty lístky, ale asi si to s něčím pletu. 

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 03. května 2026 12:47

Myrtila No dojdou lístky na ten truck, coz je takova lepsi varianta toho safari, ale na autobus asi ne, ten snad jezdí každých 10 minut, takže prostě stojíš frontu. V té Jihlavě to nebyla zase taková hrůza, nebyla fronta na pokladnu ani jakoby na zvířata,že bys někde byla ve strudlu v nějakém vnitřním výběhu (mi teď uniklo to slovo), jen to byl nezvyk pac takhle o víkendu v létě jsme tam proste nikdy nebyly. Taky třeba nebude tak optimální pocasi. Jinak když je chladno, tak tam je fakt chladno jo:D, ta Zoo je z kopce a tam dole, kde je i takové menší hriste, bývá ráno a večer mimo leto pomerne zima, je to u řeky.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 03. května 2026 12:54

Myrtila No ale někdy v březnu jsme byly v těch Sobehrdech u Prahy a tam jsme si to hrozně užily, tam zas nebyl nikdo a to byly jarní prázdniny ve Středočeském kraji. To byla fakt paráda, tam mi to nějak sedlo, nase školka tam byla na výletě ve všední den sice, ale na konci června a taky tam prý nikdo nebyl. 

No v pátek jsme byly u nás u řeky, a paráda, děti si hrály v potoce, pak si ozdobily lučním kvítím kolo, já si natrhala kytku do vázy, kiosek s kavovarem  nebo tocenym pivem dle preferenci co 4 km, nic ti nechybi:D:D

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 03. května 2026 13:46

Karja Aha, myslela jsem, že i na ten bus je to nějak omezené. 
Jj, my jihlavskou docela známe, naposledy jsme tam byli někdy vloni, už nevím, kdy přesně, asi na jaře, mladší byl ještě celkem malé mimino, a chytli jsme hezké počasí, bylo to i na zmrzlinu a davy moc nebyly. 
Sama bych teda nejradši šla taky někam k řece, kde nebudou lidi, ale museli jsme teď kvůli nemocem zrušit dost akcí, a se starším už je to k nevydržení, chce nějakou lepší zábavu než do ticha mezi stromy, tam jsme chodili teď, když jsem je, nachcípaný, nechtěla vypouštět moc mezi lidi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2026 15:01

711990 ono je jich hodně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2026 15:09

Nicméně doporučuju Plasy a okolí, tady přelidněno není Celý kraj je krásný, samé kopečky s kapličkami, spousta výletních cílů, tři dny byly zoufale málo.

Muzeum v Plasech je vážně skvělé, v klášteře je super kavárna a v okolí krásná příroda, zámek jsme nestihli. Okolo Střely se dá udělat několik pěších výletů, kluci se poráchali v řece, bylo to moc fajn. A na závěr jsme stihli ještě mariánskou Týnici, kterou doporučuju. Sice je to prakticky celé nově postavené a z interiérů se toho moc nedochovalo, ale součástí je i muzeum s dětskou trasou a celé si to můžete projít bez průvodce. 

A jako zlatý hřeb dne jsme ještě absolvovali záchranu liščího mláděte

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 03. května 2026 18:03

Evaeva ta mariánská tynice byla skvělá a byli jsme tam o víkendu úplně sami! 

to mladé mě zajímá, my jsme zatím zachraňovali jen strakapouda, zamotaného ve větvích do vlasce, rada ze záchranné stanice byla docela drsná , chyťte ho za nohy a dejte ho hlavou dolu, jestli roztáhne křídla rovnoměrně, můžete ho pustit (roztáhnul a bránil se

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 03. května 2026 18:05

My byli včera v děčínské zoo, tam bylo lidi úplně snesitelně (až na kamikadze parkování) (dítě bylo teda zklamaný (nemaj hady, ani velký kočky)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2026 19:18

Potrefenáhusa sami jsme tam nebyli, ale lidí pár. Ale mrzelo mě, že se ta expozice víc nevěnuje tomu baroknímu krajinářství. Možná to je v těch Plasech? (My byli jen v technickém muzeu, víc jsme nestihli, zavírají ve čtyři )

K lišce. Syn jí našel v takovém velkém kanálu nebo co to bylo. Volali jsme na záchrannou stanici a lišky prý nejsou v jejich gesci, máme zavolat policii, ta má čísla na myslivce,p a dát jí tam nějaké větve, po kterých by třeba mohla vyšplhat. Větve jsme tam dali, ale bylo to dneska a nás čekala ještě cesta do Prahy, tak jsme nález nahlásili v té Týnici na pokladně. A paní má známého myslivce, tak to zařídí.

Offline letfenixa
10922 příspěvků moje polička 03. května 2026 19:39

Lukáško sa vo štvrtok zobudil s nadchou, tak som nevedela, čo z toho bude, žiadne plány na predĺžený víkend sme nespravili a postavili sme mu počas piatka a soboty na záhradke foliovnik, z paliet.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 03. května 2026 20:51

letfenixa No upřímně, možná to byl nejlepší možný program:D. Dneska rano jsem si to taky říkala, že pristi víkend bude snad po dešti a dodělám všechny záhony, že mě nikdo nikam nedostane, budeme kempovat na zahradě, žádnou masovou akci už neberu a na vylet nejedu až do prázdnin za hranice našeho okresu:D. Tak snad bude malej v pohodě, nase holky teď chodí obě plavat a taky je to tak jako vecne na hranici s rýmou, ještě jak ta větší začala sama chodit po venku, tak je to takový, že je furt v luftu, moc si neodpocne....Normálně byla sama na čarodějnice, neúčastnila se našeho rodinného programu, byla na hřišti a pak ji nějaký rodiče stahli domu , sambo pro ni šel v 8 večer, přišli asi ve čtvrt na 10. Člověk na to roky čeká a pak jsem to div neobrecela:D:D