Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 28. května 2026 11:12
Offline Pinot Noir
29975 příspěvků moje polička 28. května 2026 11:20

Garfie Rohlík měl naštěstí napečeno několik krabic

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 28. května 2026 11:21

Pinot Noir Tak to jsi pohotová!!! 

Online Karja
44816 příspěvků moje polička 28. května 2026 11:48

Pinot Noir ty vado, tobě to prostě pálí! Na to bych taky asi nepřišla:D

Online continuity
43358 příspěvků moje polička 28. května 2026 11:57

Pinot Noir taky se nenudíš. Tyto úkoly pro rodiče naštěstí s rostoucím věkem trochu ustupují, zas to má jinak negativa. 

Karja

mně možnost koupit napadla taky okamžitě.

Offline Pinot Noir
29975 příspěvků moje polička 28. května 2026 11:59

Karja continuity já šla hned objednat ty klasické donuty, že prostě bude prodávat standardní velikost, toto na mě vykouklo až při nákupu, taky mě nenapadlo, že to existuje.

continuity on má naštěstí minimum úkolů, ale když už něco má udělat, tak to vždycky stojí zato

Online Karja
44816 příspěvků moje polička 28. května 2026 12:01

continuity No mě vubec a to přitom na ty besídkové akce, kdy mají maminky něco upect už reaguji nákupem ovoce uplně okamžitě:D

Offline Myrtila
5372 příspěvků moje polička 28. května 2026 12:55

Jos No on z toho taky není úplně nadšený, ale zakázka se nějak urychlila, tak musí jet. 
Mě by teda upřímně kleplo z tvého režimu, ale úplně si dovedu představit, jak to postupovalo, kdysi u nás (ve zdravotnictví) to šlo obdobně, a než se jeden nadál, sloužil na jednom oddělení odpolední, na jiném víkendy a na třetím noční přes týden cesta zpět teda bylo hodně bolestná. 

Online Karja
44816 příspěvků moje polička 28. května 2026 13:04

Myrtila

Jos Mně ted říkal jeden známý o problému, co řeší v jednom lékařském prostředí, že se tam ehm flákají lékaři a dělají to tak, že si objednávají třeba na odpoledne nějaké známé či rodinné příslušníky, kteří nepřijdou že jo a oni rovnou v té práci nejsou. Mně to přišlo po vašich zdejších příspěvcích jako uplný sci-fi normálně. Je to teda podle mě poliklinika spíš, ale nějaké odbornější ordinace. No a jako nebyl to prý problém jednotlivce, ale tak nějak to tam plošněji jelo. Jakože jak mi přijde vždycky sci-fi tady ten režim co máš ty a ještě marieu, tak toto mi přišlo zase jako scifi z jiné planety....

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. května 2026 13:46

Myrtila no jo, varena zaba. My jeste pendlujeme mezi Prahou, ruzne si vozim mamku. Nebo byla mamka na par dni v laznich, tak jsem skoncila v sedm, muz mi nalozil do auta deti a veci a na parkovisti jsme se sesli a jela jsem do Prahy hlidat psy. Pak zase zpatky....jako je to hodina a kousek, veci mame na obou mistech, tak uz si to seda. A v puvodni praci by me brali zpet. Ale presne tusim zradu . Nez bych se rozkoukala, byla bych vypsana i do dcerinnych 3!!! nemocnic. 
Karja ja mam zkusenost jen statni krajskou nemocnici. A tam pracujes furt, nekdy je v noci vic klid ale neovlivnis to (porody, nehody, operace, mrtvice...). Nekdy skonci operacni program driv, to ano, ale opet neovlivnis (a jindy zas pretahnes). Na mensi okresce je to vetsi pohoda bych rekla, aspon u nas. Proste vazne a akutni veci jedou rovnou do centra, ale zase personal nema takove zazemi, CTko za zadkem atd.  Na plastice jsme meli naobjednane lidi presne a placena jsem byla za hodiny na sale a mensi pausal za "dohled" v noci, ze proste jistim operanty. Taky se jelo na zisk. No a plasmacentrum je sice subjektivne uplne pohoda. Ale je to komercni subjekt, takze vedeni jde samozrejme o co nejvetsi efektivitu. Neni to tak, ze bych nekam odesla na nakupy treba ,resi se kazdy skoleni, dodrzovani kazdeho detailu. Moc nechapu, jak ekonomicky vychazi to co popisujes ty. Kdo z toho krome zamestnancu neco ma a kdo to plati .

Jako zazila jsem, ze nekteri jednotlivci meli treba vysadni postaveni, ale tohle je uz moc

Online continuity
43358 příspěvků moje polička 28. května 2026 14:06

Myrtilamůj muž má taky práci, že stráví 2*(3-4) týdny v roce někde na vystrkově (Je to od začátku, co jsme spolu, kdyby někdo chtěl zas argumentovat věkem děti ). Holt jsem si ho už takového našla. Rozvádět se nemůžu, nejsme sezdaní, ale jestli ho vyhodím s igelitkami přede dveře, sluzebky rozhodně nebudou ten důvod. 

Online Karja
44816 příspěvků moje polička 28. května 2026 14:07

Jos No právěže to ekonomicky moc nevycházelo, proto se to začalo řešit. Profitovali z toho jen ti zaměstnanci lékaři, protože ti měli mzdu stejnou, občas volno o němž nikdo nevěděl, jestli pak jako ten jejich zaměstnavatel šábnul pojištovnu o ty fiktivní prohlídky nebo to byly nějaké věci, co už byly v nějakém zaplaceném "balíčku péče" to netušim, jak to dál chodí. Ale jak říkám, čuměla jsem na to s očima na vrch hlavy:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2026 14:11

continuity dvakrát za rok se to asi dá, ale rozhodně je to náročné. Nic, co by člověk uvítal, zvlášť pokud je jedno z těch dětí mladší dvou let.

Online continuity
43358 příspěvků moje polička 28. května 2026 14:17

Evaeva

Jistě, náročné to je, ale jednou jsem si takového chlapa s takovou práci vzala, tak k tomu místo politování psát, že by to bylo na rozvod je hrozné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2026 14:27

continuity jo, to souhlasím. Na rozvod by to bylo, kdyby ti to oznámil dvě hodiny před plánovanou rodinou dovolenou třeba 

Online Karja
44816 příspěvků moje polička 28. května 2026 14:34

continuity Myrtila Přesně hlavně ono je to blbý ty první roky, když jsou děti malé, ale pak věřím, že to tak jako i pomůže k nějakému oživení těch vztahů, že se na sebe těší, stýskají si, dětem se stýská po jednom rodiči, s druhým se zase více semknou atp atp. Pamatuji si, jak mi kamarádka popisovala, jak u nich byla jednou Itálie po nějakém takovémhle návratu manžela, že to byl přesně ten přechod kdy dětem bylo asi 7 a 5 a prostě najednou to bylo v pohodě, že ona mu vůbec nepsala, nevolala, všechno v zenu a že von to jako nedal ten střet s realitou, že to jde i bez něj:D

Offline Myrtila
5372 příspěvků moje polička 28. května 2026 14:37

continuity Evaeva Muž má takovou práci taky odkajživa, holt když něco nakreslí, tak pak hlídá výrobu, instalaci a pak i servisy, taky jsem si ho s tím "už brala" (ve skutečnosti jsme spolu ještě od školy). No a něco má naplánované hodně dopředu a něco míň, tak to je. Aspoň teď nemá nic v zahraničí, to měl, když jsem byla těhotná s druhým, rizikově, a to fakt nebylo nic moc. Pořád jsem měla doma sbalenou tašku do nemocnice, pro mě i staršího syna, kdyby mě odvezla sanitka (i tuhle zkušenost už mám za sebou). Občas jsem tu měla i mámu, ale taky tu nemohla být pořád. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. května 2026 14:41

continuity ten rozvod byl trochu nadsazka z me strany. No ale ano, brala bych to jako problem. Sem tam vikend, kratsi pracovni cesta ok ale vic bychom asi partnersky nebo spis organizacne nezvladli. Na moji obranu muj muz, je sice vytizen velmi ale dlouhe sluzebky neabsolvuje. Takze by to nebylo tak, ze jsem vedela, do ceho jdu. Naopak on to vedel, jake mam karierni smerovani. Kdysi jsme teda uvazovali o variante jeho delsiho kontraktu mimo EU (Rusko, Indie, Cina), ale sam o to nestal. V ramci VW koncernu cast lidi takto vyjizdi, svagrova zila v Sanghaji 3 roky, ale nemusela resit partnera. Ted lita na sluzebky Cina/Indie pomerne casto, a neni to s dvouletym ditetem uplne idealni. Hodne hlida nastesti moje pozlacena tchyne, bez ni by byli se svagrem dost nahrani. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. května 2026 14:48

continuity a jeste taky dodam, ze muj muz chtel velky dum na horach, vcely, hromadu dreva a sposutu dalsich veci. Je to dost jine nez zit nekde v byte v centru treba v situavi, kdybych i ja mohla mit obcas HO. Proste ty karty mame rozdane jinak a dost me poleva studeny pot z jeho dlouhe sluzebky (tyden bych dala). 

Offline Tabea
8193 příspěvků moje polička 28. května 2026 17:11
Reakce na Evaeva:

continuity dvakrát za rok se to asi dá, ale rozhodně je to náročné. Nic, co by člověk uvítal, zvlášť pokud je jedno z těch dětí mladší dvou let.

​Ja teda myslím, že je to náročný hlavně tehdy, když je to zřídka. Aneb: člověk si zvykne i na šibenici.