Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 04. června 2026 09:00

Potrefenáhusa Dcera taky vlastně nic moc nepotřebují, ale ona si chce třeba fixy nosit. Jenže oni mají ve škole docela prostor na to plus jí to baví, často prostě už má něco hotovo a paní učitelka jí dá něco vybarvovat, v podstatě každej den vytáhne z tašky i nějaké obrázky, omalovánku nebo něco.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 04. června 2026 09:01

rasaNori no víš jak to je, necháš to a už se do toho nikdy nepodíváš. Nechala bych si na památku písanku nebo tak něco... a pak moje dcera má od první třídy něco jako čtenářský deník, tak to je takový vtipný, ty její zápisy, od obrázků po první věty;)

PS: A vy jste takový outdoor typy, přijdou ti ty viola dobrý? 

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 04. června 2026 09:15

rasaNori u nás žádné sešity nejsou, jen hromady papírů. Všechno vyhazuju. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 09:22

Potrefenáhusa my měli mít 12 pastelek, ale teď jen 6. Nicméně pracovní sešity, co měl syn, počítaly s těmi 12, ale nevím, jaké budou mít teď. K tomu nůžky, malé lepidlo, pravítko, gumu, ořezávátko a dvě tužky. Syn si vybral ten baagl, tam se to vejde.

rasaNori fixy mají u nás ve škole. Starší nosí ještě nějaké barevné propisky, na to má speciální pouzdro, protože to měl všechno v tom jeho bordel pouzdru (=hlavním penálu) a to jsem nevydýchala

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 09:24

Já nemám schované skoro nic a docela mně to mrzí. U mužových jsme se teď královsky bavili. Schovávám zatím písanky a pracovní sešity, bude to v krabici ve sklepě, vyhodit se to dá vždycky 

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 04. června 2026 10:03

Evaeva ja si myslim, ze pro nase dite taky ta organizace nebude uplne snadná, počítám s tím, ze pozdejc koupim kdyžtak něco jinyho, ale ted bych koupila klidně i jednodušší jeste 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 10:24

Potrefenáhusa tohle dítě to prostě nezajímá, nepřijde mu důležitý to mít srovnaný, doufala jsem, že aspoň ty pera by do těch pár poutek, co má v tom pouzdru, strkat mohl. Tak to vůbecA co zapomene sbalit, mrskne na dno tašky Mladší si myslím, že by mohl, tak snad doma nebudeme mít druhý zbytečný penál s poutky

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 04. června 2026 10:31

Evaeva ja si teda bohužel pamatuju ještě na sebe, ze tužky v poutkách taky nebyly a penal leckdy nebyl zapnutej.... no, treba budu příjemně překvapená? Ale pani učitelka pred těma hrabacima penalama varovala, podle me je to taky spis pro ty organizovanější děti, ktery si pastelky nastrkaj do poutek a hrabou jen gumu, nůžky nebo lepidlo ? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 10:44

Potrefenáhusa on tam má těch poutek tak šest. Já bych taky byla radši, kdyby si to rovnal, ale to bylo marný. Z tohodle mu to aspoň nepadá, protože to zapne. Já byla naopak z těch, co měli pastelky seřazené podle barev, i když jinak jsem snaživá holčička zrovna nebyla

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 04. června 2026 11:30

Evaeva Já mám z prvního stupně schované jenom notýsky, těma jsem tuhle bavila dceru :o)  jinak pracovní sešity a písanky neschovávám, protože se mi nezdá, že by měly nějakou přidanou hodnotu (a taky teda nemáme ten velkej sklep ;o)

Offline rasaNori
8814 příspěvků moje polička 04. června 2026 11:32

Karja nevím, ja jim je koupila čistě ted na tu školu v přírodě, jinak mají goracovky a reima nepromokavé kalhoty a to nam stačí. Ale v pokynech explicitně byla pláštěnka, ne bunda, tak jsme šli diky předpovědi koupit:D

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 04. června 2026 11:32

Potrefenáhusa No my dceři pořídili hrabací penál, aby to nemusela zastrkávat do poutek (což stejně nedělala), ale jak to stejně zapomíná zapínat, tak má pořád hlavně hrabací dno aktovky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 11:43

DruI no ty mužovy písanky byly dobrý. Nebo čtenářské deníky z vyšších ročníků

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 04. června 2026 11:57

Evaeva syn měl ve třetí a čtvrtý vždycky v pondělí za úkol napsat, co dělal o víkendu a namalovat k tomu obrázek. Paní učitelka k tomu většinou ještě připsala nějakej svůj komentář nebo otázku. Tak to jsem taky schovala. 
A lituju, že dcera má jinou učitelku a ta to s nima nedělá. 

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 04. června 2026 12:06

Tabea myslíš takovýto, jak chodíte celý týden po horách a dítě nakresli, jak sedí u netflixu?

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 04. června 2026 12:09

rasaNori Já bych všechno vyhodila rovnou, ale dcera je hromadička a chce si všechno nechat, tak jsem staré učebnice zatím uložila do sklepa a příležitostně se s ní domluvím, že učebnici matiky z 1. a 2. třídy opravdu schovávat nepotřebujeme, že stačí 3. třída...a tak postupně

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 12:13

Tabea to musí být dobrý deník!

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 04. června 2026 12:15

EvaevaČtenářský deníky mám schované a slohovky z vyšších ročníků taky. To jsem si teď nedávno procházela a usoudila jsem, že jsem bývala fakt vtipná, to by mě mrzelo vyhodit :o)

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 04. června 2026 12:16

Tabea Jé ale to je hezkej deník, to bych si schovala taky

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 04. června 2026 12:45

Potrefenáhusa jojo, něco na ten styl.
On popravdě v pondělí už většinou neměl tucha, co o víkendu dělal, tak jsem mu to musela hlásit. 
Myslím, že o prázdninách nabitých programem jednou napsal něco ve smyslu, že jsme jeli k babičce, zastavili u mekáče, když jsme jeli zpátky, tak taky.