Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8814 příspěvků moje polička 04. června 2026 14:45

Tabea to ma starší, ale píšou to jednou za mesic, plus fotky k tomu, a jeste to musí napsat tak, aby nebylo z první věty poznat kdo to píše. Docela orech! A většinou to drape večer pred odevzdáním, kdy ja nadávajíc sedím u kalendáře a snažím se ji navádet, co ma napsat, aby to nebylo samé byli jsme, dělali jsme atda jednou to s ni psal muz, zápis super podrobný, a dite když to dopsali prohlasilo, ze doufá ze to bylo naposledy kdy to s ni psal tata

Offline žluťásek
8825 příspěvků moje polička 04. června 2026 17:09

Tabea syn má ten víkendový zážitkový deník taky, psali ho už od první třídy, když uměli všechna písmena. Je to sranda. Někdy se rozmáchne a napíše toho spoustu. Obvykle ale víkend plný akcí shrne třema větama, z nichž minimálně jedna je zmrzlina, koláč v kavárně nebo hranolky v mekáči

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 04. června 2026 18:44

Moje děcka jsou barbaři, míchají si krupicovou kaši

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 04. června 2026 19:04

dzizisketa jedno moje dítě taky!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 19:18

Potrefenáhusa dzizisketa u nás taky jeden. A vůbec nechápou, že se to má jíst dokola

Online Tabea
7967 příspěvků moje polička 04. června 2026 19:21

Jsou moje děti barbaři, když bych je krupicovou kaši nebyla schopna přemluvit ochutnat?

Online continuity
42507 příspěvků moje polička 04. června 2026 19:23

Tabeatřeba to přijde časem. Moje jedno už ji asi dva roky ji a to druhé pořád ne. 

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 04. června 2026 19:24

Tabea u nas je to takřka zcela spolehlivý, stejne jako špagety s červenou omáčkou 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 19:40

Tabea vločkovou bych zkusila nejdřív.

U nás je teda jistota cokoliv sladkého, krupicovou kaši dělám z 3/4 litru mlíka a někdy je to málo.

Online Tabea
7967 příspěvků moje polička 04. června 2026 19:50

Evaeva vločkovou dělám někdy k snídani. Jemný vločky, rozinky, mlíko. Nic na to. To jedí.
S krupicovou jsem asi propásla to okno na zavedení do jídelníčku. U jednoho je jistota salát, těstoviny s pestem nebo rajčatovou omáčkou s lilkem. U druhýho je tutovka vídeňský párek. Ten se vejde úplně vždycky.

Online Tabea
7967 příspěvků moje polička 04. června 2026 19:56

Evaeva vlastně jsem asi zapomněla vařit sladký jídla, tak to nechtějí. Jen jeden udělá výjimku u germknödel (kynutý knedlík s povidly a šodó). Jinak se šklíbí a jen to rozhrabou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 20:03

Tabea germknodel známe. Já mám ty sladká jídla taky ráda (jako oni), snažím se moc nedělat jen kvůli výživě. Ale třeba tvarohové noky s jahodami jsou super rychlé, zdravé a jedí to opravdu dobře. Ale uspěju s každým sladkým, asi to mají po mě. Ani ty blbé těstoviny už moc nechtějí jinak než s mákem a tvarohem (s omáčkou to nejedí vůbec, akceptují ještě parmazán)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 20:05

Tabea krupicové přišli na chuť až okolo 5 let, akorát mimiňák jí má rád už teď, asi že ty kaše nechtěl jako mimino

Online continuity
42507 příspěvků moje polička 04. června 2026 20:05

Evaeva tak počkej ze 6dl mléka dělám teď mne a starší dceři. 3dl mléka a 25g krupice není žádná monstrózní večeře. Teda kyselina to má obvykle jenom jako druhou večeři.

Online Tabea
7967 příspěvků moje polička 04. června 2026 20:08

Evaeva tvarohový noky jsem zkusila asi třikrát a pokaždý jsem si je musela sníst sama.
Oni ty jahody nejradši snědí jen tak, syrový. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 20:09

continuity tak ale oni jsou malý, takový objem ničeho jiného nesnědí (teda těch sladkých knedlíků jo)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 20:12

Tabea já jim to polívám akorát rozmixovanými syrovými, nijak to neupravujusyrové by taky snědli, ale já to dělám celoročně, z mražených, to je pak prakticky se zmrzlinou

Online Tabea
7967 příspěvků moje polička 04. června 2026 20:17

Evaeva jo, rozmixovaný syrový jsem na to dala.

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 04. června 2026 20:21

Zas na druhou stranu, Šárka si teď oblíbila Malou čarodějnici, z čehož mám radost. Byl to asi můj nejoblíbenější večerníček. Jak je animovaný, namluvený (ač si o Bohdalové myslím cokoli, tady excelovala) a hlavně skvělá hudba. 

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 04. června 2026 20:23
Reakce na Tabea:

Jsou moje děti barbaři, když bych je krupicovou kaši nebyla schopna přemluvit ochutnat?

​Krupicovou kaši jsem nechutnala za poslední 4 dekády. Od dětství absolutní nezájem o toto jídlo.