Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 04. června 2026 20:24

Tabea u nás se taky sladke hlavní jídla vůbec nechytly. Výjimka jsou akorát palačinky a ta krupice jako dezert. Kdyby to měla jako jedinou večeři, taky to neprojde. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 20:28

dzizisketa já milovala tu knížku. Už jsme jí taky četli, ale nějak to není ono

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 04. června 2026 20:36

Malvin já jsem se taky osklibala, od dětství jsem to nejedla, sama bych si to neudělala, ale ma to něco do sebe. 
Evaeva ja delam z půllitru, prijde mi to na dve spis maly porce 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 20:39

Potrefenáhusa já jsem nenapsala, že je to jen pro ně. Mi to na tři malý děti přijde docela dost.

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 04. června 2026 20:45

Evaeva no z pul litru je to pro dvě naše děti, jsou to dva malý dětský hluboký talíře, tak pro tři deti z 3/4l mi prijde akorát 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 04. června 2026 21:32

dzizisketa Potrefenáhusa Tabea Moji deti ji nikdy neměly, co jsem to za matku:D. Já jsem normálně zapomněla, že tohle jídlo existuje:D:D. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2026 21:35

Karja ty docela vyváříš. Já jsem ráda, že je to rychlý, jí to a my si pak uděláme něco, co nechtějí.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 04. června 2026 21:48

Evaeva Večeře moc neřeším, že by to bylo jakože hlavní jídlo nebo polévka, to vůbec. 

Offline Kokoska
34559 příspěvků moje polička 04. června 2026 22:27

Dostala jsem chut na krupicnou kasi, dekuji!

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 05. června 2026 04:07

Vůbec si nedovedete představit, jakou radost měly moje děti, když jim moje kamarádka dovezla z Česka krupici a granko (a kyselý žížaly). Asi nejlepší dárek, co kdy dostaly.

A teda, když se tu zmiňují večeře, co míváte? U nás se večer moc nevaří, muž jí v práci nebo po cestě, děti mají většinou toust, nebo hodím na pánev vajíčka, jen výjimečně se vybičuju k něčemu lepšímu. Dcera mi teď říkala, jak jsme asi jediní, kdo vůbec neřeší jídlo a má pravdu, běžně tady matky už v poledne uvažují, do budou večer vařit!! 

Offline Gatita
8575 příspěvků moje polička 05. června 2026 06:04

Garfie mně většinou vyhovuje trocha zeleniny, pečivo a kus sýra, nebo jakékoli zbytky čehokoli z předešlých dní. Ale kluci mívají večer dost hlad (starší jí mizerně ve škole), a já vzhledem k jejich hubenosti a těžce podmerecnemu růstu večeře dělám teplé snad obden.Pořád dokola mají krůtí burgery, hovězí burgery, filé, rybí prsty, lososa, vejce na všechny způsoby, když mám víc času, tak boloňské špagety. Palačinky máme taky každý týden.  

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 05. června 2026 06:21

Garfie 

Večeře máme většinou studené nebo aspoň malé typu omeleta, míchaná vejce nebo polévka. Všichni obědváme normálně, takže nemám potřebu krmit nás teplým velkým jídlem před spaním. Případně pokud má večer někdo velký hlad a jsou nějaké zbytky od víkendového oběda, dostane. 

Offline Allysa
886 příspěvků moje polička 05. června 2026 06:24

Garfie Podobně jako Gatita, mám dítě, co jí dost mizerně, večeři typu pečivo s něčím jíst nebude, max něldy suché pečivo a vařené vejce nebo toast, takže těstoviny s omáčkami, masove kulicky, burgry, polevky, rybi filet, krevety, rizota, pizzu...

Hrozne ráda bych jídlo neřešila, žere me, že tím trávím tolik času a furt musim premyslet co bude k jidlu a neco chystat, ale vzhledem ke svému zdravotnimu stavu a dceřině podvýživě proste musím.

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 05. června 2026 07:22

Garfie

Přes den nemám teplé jídlo, kvalita jídla v našich školních zařízeních je nic moc, takže večer máme všichni hlad. Tím pádem večer nevařím jen málokdy. 
Syn kdysi, byly mu tak 4 roky a sestře 2, brečel cestou ze sportu, když jeho sestra usnula v kočáru, že nemůže spát, když ještě nevečeřela. Snažila jsem se ho uklidnit, že přece jedla preclík. Ale rozlítostnilo ho to ještě víc a plakal, že pečivo přece není žádná večeře.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2026 08:03

Já sice vařím téměř každý den, ale jen rychlovky. Těstoviny, polévky, šunkofleky, masové věci večer nedělám. Vajíčka bídáci přestali jíst, ale tousty nás zachraňují. 

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 05. června 2026 08:21

To bylo ráno! Šárka se v noci počurala, takže věci z postele do pračky. Pak Rosťa rozlil mléko z misky s müsli. A nakonec jsem na Šárce našla klíště, zakouslé těsně nad lemem kalhotek, kdyby bylo níž, tak ho přehlédnu. Ale bylo přisáté úplně čerstvě, v půl sedmé ráno?

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 05. června 2026 08:31

dzizisketaklidně ho mohla přinést domu na oblečení. 

Offline Muslik
561 příspěvků moje polička 05. června 2026 08:42
Reakce na Karja:

dzizisketa Potrefenáhusa Tabea Moji deti ji nikdy neměly, co jsem to za matku:D. Já jsem normálně zapomněla, že tohle jídlo existuje:D:D. 

​moje dítě krupicovou kaši nezna a nepozná (doufam). Na existenci takového pokrmu jsem milosrdne zapomněla. Už to utrpeni, ze jsem tu o tom musela tolik příspěvků číst a jeste o tom, zda míchat nebo nemíchat....! :)

Offline Gatita
8575 příspěvků moje polička 05. června 2026 08:49

Allysa presne! Ja bych si to taky rada odpustila. Kdyz byl starsi na SvP a mela jsem na starost jen mladsiho, byla to stran veceri velka uleva. Ten dobre ji a ve skolce maji celkem kvalitni kuchyni, takze tomu vecer staci uz cokoli. Nemusim premyslet, nemusim letet cestou domu na nakup, nemusim stat u plotny...

Objevila jsem ted Gran Moravia, obchody maji vsude, ale nenapadlo me doted vlézt dovnitř...a tam prave maji takove ty dobre veci na vecer, sýry, prsut, pecivo... tak to jsme si s mladsim libovali, ale kdyz je doma starsi, tak ten chce a potrebuje to maso. 

Offline Gatita
8575 příspěvků moje polička 05. června 2026 09:02

dzizisketa lituji. Já měla poněkud těžkopádný začátek týdne. V pondělí jsem vypravovala oba kluky od našich, takže klasika, ráno stres, jednoho bolelo břicho, druhého hlava, breceli oba, moji rodiče na větvi. Venku pršelo. Kdyz jsme se dovlekli do skolky, tak se ukazalo, ze deti jdou na nejakou akci a maji mit batuzek. Tak jsem zas běžela zpatky. V metru jsem pak otevřela mail a hned první zprava zacinala slovy Jak se vám u nás líbilo? Byla to nějaká parkourova akce, kterou jsem poměrně složitě objednavala a platila synovi před nějakou dobou, a na kterou jsem v neděli zapomněla jít. Jako my už jsme úplně v pytli.