Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 05. června 2026 09:14

Gatita 

Já mám těžkopádný celý týden. Včera večer ve sprše jsem normálně na chvíli ztratila jeden den v týdnu, zaboha jsem si nemohla vzpomenout, co jsem dělala v úterý? Navíc dnes jsem šla do kanclu, jindy jsem v pátek na HO, aspoň že odpoledne odjíždí muž s dětmi na chalupu beze mě a dám si dva dny oraz!

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 05. června 2026 11:24

Allysa Ježiš já bych taky tak ráda neřešila jídlo. Mně zrovna dneska doktorka vyčítala, že si líp nehlídám jídelníček, akorát já jsem na tom tak, že buď jsem schopná hlídat jídlo sobě nebo dětem, obojí najednou už je tak nějak nad moji kapacitu 

U nás je bohužel jídlo neustálý boj.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 05. června 2026 16:13

Narazila jsem na rodinu Pajonkovych na cyklotripu přes Alpy. Rodiče a šest dětí, nejmenšímu jsou 4 měsíce a ještě to počasí.  

https://x.com/i/status/2062826790163292600

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 05. června 2026 16:23

Prosím o radu - syn je narozený přesně 31.8.21, teď půjde ve školce do třídy pro předškoláky, kde bude logicky nejmladší dítě ze všech. Má opožděný vývoj řeči a je to introvertní kluk, adaptace na školkové prostředí byla hooooodně obtížná Chytrý je dost, strčí do kapsy i mnohem starší děti, ale ta emoční vyzrálost a řeč je zatím horší. Samozřejmě nevím, jaké to bude za rok. Měl by ještě teoreticky spadat poslední rok do té výjimky odkladů - ještě podle starých pravidel. Kdo tento rok řešil něco podobného - je ještě nějaká šance, že mu případně ten odklad dají, či nikoliv? Případně co mám pro to vykonat? 

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 05. června 2026 16:41

Rhaenys my tech deti narozených ve výjimce, co letos odklad dostaly, zname nekolik 

Offline Vari
2204 příspěvků moje polička 05. června 2026 16:48

Rhaenys Ja jsem odklad u srpnových předčasne narozených dětí zkusila a odklad nedostaly. Takze těžko říct. A junior je na tom podobně jako ten tvůj, chytrej je dost, ale emoční zralost má na úrovni snad batolete.

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 05. června 2026 16:49
Reakce na continuity:

Narazila jsem na rodinu Pajonkovych na cyklotripu přes Alpy. Rodiče a šest dětí, nejmenšímu jsou 4 měsíce a ještě to počasí.  

https://x.com/i/status/2062826790163292600

Spaní pod plachtou. Smekám!

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 05. června 2026 17:13

Rhaenys jestli má nějakou oficiální diagnózu, tak kontaktovat SPC zaměřené na danou diagnózu (nejsou spádové, můžeš do kteréhokoliv), bez diagnózy PPP (u těch nevím, jestli potřebuješ doporučení ze školky, nebo od pediatra, nebo tam můžeš z vlastního rozhodnutí, někdo to tu bude určitě vědět). Bez jejich zprávy to každopádně nepůjde. A i kdyby odklad nevyšel, je dobré být včas ve správě některého z nich. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2026 17:21

Rhaenyspokud vím, tak Plaga se už vyjádřil, že tuhle část reformy zruší/pozastaví, takže nestahuj kalhoty Každopádně objednat se do PPP je rozhodně dobrá rada 

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 05. června 2026 17:35

notna spaní pod plachtou je ještě to nejmenší. Ja je špatný počasí, tak občas spí někde pod střechou. 

Ale 50-60km na kole s převýšením 600-700 metrů na těžko? Denně? To je úplně mimo moje představy. Já bych to nedala, ani kdyby mi ty věci vozili. Dalšímu klukovi je nějak sedm a zbytek nevím, akorát dva jsou už velcí. 

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 05. června 2026 18:26

continuity mně by tam zas nejvíc děsilo to mimino.
Taky je sleduju. 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 05. června 2026 19:32

Děkuji všem, diagnózu žádnou nemá, ani mít nebude, má "jen" opožděný vývoj řeči. Jeho učitelka ho na odklad spíš nevidí, že prý by se další rok ve školce hrozně nudil. Ale já nevím, nemají ho doma, nevidí to, jak ho jen ta školka psychicky vyčerpává, užili jsme si dost "zábavy", než tam zvládl být 4 hodiny v kolektivu, doteď tam nikdy nespal. Ráda bych měla zadní vrátka pro případ. Takže ho objednám do PPP. Děkuji všem.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 05. června 2026 19:35

Tabeatak s miminkem jsem pod stan taky nejezdila, ale měla jsem kamarády, co říkali, že je to vlastně jednodussi než s batoletem. Taky si říkám, že u sesteho v pořadí už se to bere jinak.

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 05. června 2026 19:48

continuity ten Stan by mi tak nevadil, spíš představa dítěte, co nechce být ve vozíku a brečí a já musím ještě ujet x kilometrů (a do toho leje nebo je jasný, že brzy bude).

Kdysi jsme takhle šoupli syna do vozíku za kolo v Holandsku a byl to slušnej teror. Ale bylo mu teda už rok a třičtvrtě. 

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 05. června 2026 19:51

Rhaenys u nás ty předškoláky objednávali co nejblíž k zápisu, tak bych tak zavolala někdy na podzim 

budou chtít vyplnit papír ze školky, naše školka jim to poslala datovkou

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 05. června 2026 19:51

Tabea to on zrovna píše, že to je jeden z největších problémů a že během přestávek se jí všichni snaží co nejvíce utahat, aby jim ve vozíku spala.

Offline Myrtila
5230 příspěvků moje polička 05. června 2026 20:00

Rhaenys Tak já bych naopak poradila objednat se hned, protože nevím jak jinde, ale u nás je čekací lhůta na PPP 6-8 měsíců to máte akorát před zápisem. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2026 20:03

Tabea my vozili asi 8 měsíčního, ten usnul, jak se šláplo do pedálů. Ale jezdili jsme tak do 40 km, jen dospělí. Celý den mi to teda dobrý nepřijde.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2026 20:07

Rhaenys v té škole bude mít taky 4h, maximálně 5. Některým dětem může i víc vyhovovat ta jasná struktura, i těch sociálních interakcí je tam míň, mi přijde. Tak záleží, jaký je syn typ, třeba to nakonec bude dobrý. Myslím, že učitelky ve školce tohle docela umí poznat.

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 05. června 2026 20:15

Myrtila nám řekli, že se sami ozvou, ať počítáme s lednem nebo únorem, konkrétní termín v říjnu nedali, nakonec se ozvali s terminem až po zápisu nekdy v březnu, dite vzali na námi preferovanou školu, tak už jsme nezadali