Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Aranel
6525 příspěvků moje polička 05. června 2026 20:54

Tabea continuity My se chystáme na stanovou generálku teď o víkendu!!

DruI jestli máte ještě nějaký diety a omezení, tak je to na palici.

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 05. června 2026 21:24

Ještě jeden dotaz, prosím - do té PPP se objednávám podle místa, kde bydlíme, nemůžu, kam chci? 

Offline Myrtila
5230 příspěvků moje polička 05. června 2026 21:46

Rhaenys Teď nově, myslím od letoška, tam funguje spádovost, nevím, odkud jsi, my z JMK, a tady jsem se přes web brněnské pobočky nějak proklikala na to, kam patříme. Bylo mi řečeno, že objednat se můžeš kamkoli, ale přednostně berou své spádové. 
Potrefenáhusa Jj, u nás se taky ozývají zpět s termínem. Při objednání ho nesdělí, ozvali se asi až za 2 týdny. 

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 05. června 2026 21:51

Aranel tak držím palce, už ani nemá pršet. 

Muž a starší odjeli (každý jinam) dnes odpoledne. A příští týden jdeme všichni

Online dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 05. června 2026 22:11

Muž odpoledne odjel s oběma dětma na víkend pryč, z práce jsem přišla do tichého prázdného bytu

Zítra jdu na Přemyslovce, ať ten volný víkend pořádně využiju.

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 05. června 2026 22:56

Rhaenys Já myslím, že v nespádové vás asi nebudou chtít, ale případně existují i soukromé ppp, kde předpokládám spádovost neřeší, kdybyste náhodou spadali pod nějakou poradnu s horší pověstí.

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 05. června 2026 22:58

AranelStanování s dětma je všeobecně fajn, kromě toho okamžiku, kdy už dítě nenosí plenky na noc, ale nemůžeš se úplně spolehnout, že nebude nehoda, to jsem vždycky trnula :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. června 2026 23:15

DruI myslíš toho okamžiku, co u staršího trvá už dva roky?

Mladší se teď vrátil ze školky v přírodě a prý každý den suchá plena. Před odjezdem to měl dvakrát za sebou, před tím rok nic. Tak teď asi vypadáme jako šílení rodiče, co nutí šestileté dítě spát v pleně

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 05. června 2026 23:22

Rhaenys opožděný vývoj řeči prostý by se měl po čtvrtém, pátém roce pomalu srovnávat, aspoň tak jsem to mockrát četla. Pokud potíže s řečí přetrvávají do vyššího věku, může to ukazovat na nějakou specifickou poruchu řeči, což už je diagnóza. Nechci vůbec strašit ani tě nikam tlačit, ale pokud nějaké výraznější potíže s řečí máte, nenech se odbýt OVŘ. Tyhle poruchy jsou pořád pro hodně pedagogů, pediatrů a bohužel i logopedů velká neznámá. To velké vyčerpání a přetížení může plynout odtud.

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 05. června 2026 23:33

Evaeva Některé okamžiky jsou prostě trochu delší, no

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 05. června 2026 23:58

Dnes jsme úplně neplánovaně rozdělali oheň a upekli buřty, přišel mužův brácha, kluci nadšení, super večer, jak jsem úplně vyřízená už z té práce a na pokraji vyhoření, tak mi přišlo vhod to všechno chvíli hodit za hlavu. No a ve chvíli největší pohody se kluci nějak pošťuchovali a jak seděli na židlích z kopce, V. se vyvrátil i s židlí dozadu a vzal nohama stolek, vyletělo několik misek s chipsy, křupkami, talíř se zeleninou, dvě plechovky piva, otevřená hořčice, špinavé talířky od buřtů, košík s pečivem... Ríša vedle zlitej tím pivem, klín plnej chipsů s kečupem a všechno to jídlo a nádobí na zemi, vypadalo to jak po mega husté pařbě.

V. řval teda, ale jinak to byla úplně filmová scéna, to by chtělo zpomalený záběr.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2026 00:03

Pinot Noir já už se bála, že se někdo popálil. Tohle je vtipný

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2026 11:31

Poslali jsme děti koupit vajíčka a zvládly toOtvírají se nám nové obzory

Offline Karja
44335 příspěvků moje polička 06. června 2026 12:24

Pinot Noir Jezis:D. Rozumím ti, já mám teď za sebou klidný týden, takže jsem šťastná......ale minuly týden jsem říkala sambovi, že jako jestli nepojedeme nekam do přírody sednout si k vodě, dát si pivko, že si doma vůbec neodpocinu prostě, ze si zacinam pripadat, ze bydlim v kanclu, ne ze pracuju doma:D....No tak jsme vyjeli, ani jsme si neobjednali, dcera spadla do řeky tak, že měla mokré všechno oblečení, včetně vlasu a jeli jsme domu:D:D

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 06. června 2026 13:25

Karja to je ten pravej wellbeing, jakákoliv snaha o odpočinek je po zásluze potrestána

Offline Kokoska
34559 příspěvků moje polička 06. června 2026 14:36

Karja my taky nemame kancelar v byte, ale byt v kancelari. A uz mi to jde dost hodne na nervy, porad telekonference, telefony s kolegy, varim obed na cas mezi tim, pak to 2x ohrivam.  Dneska ze pry pujde plavat a nekde se naji, tak od rana sedi a hleda nejakou chybu a k obedu mel spagety s kecupem, odmitla jsem neco patlat. Jeste ze do toho nejsou ty maly deti, to uz mam nastesti za sebou

Offline Aranel
6525 příspěvků moje polička 06. června 2026 20:29

Pinot Noir

DruI Taky si říkám, že vozit plíny je pořád lepší než nočník! Stan stojí, vešel by se do něj sedlák s povozem a bába s nůší, tak uvidíme.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 07. června 2026 13:32

Dva poznatky k našemu školství:

1. Starší dcera se smála slovenskému bratranci, že jejich maturita z matiky je fakt primitivní. Tak jsem ji doporučila, ať se podívá na německou, když tam teda chce studovat. Zaver je, že si měla zapsat ten volitelný seminář z matematické analýzy nebo pokročilé natematiky, který si nezapsala. Jsem zvědavá, kdo ji bude ty derivace a integrály učit. 

2. Začla jsem dělat s mladší analýzu těch dát, které jste také vy napsali do toho dotazníku. (Díky vám ještě jednou). Že si nebude uměl udělat kontingenční tabulku, jsem tak nějak čekala, ale že budu řešit taky problém jak udělat graf, úplně ne. Pak z ní vypadlo, že Excel viděla naposledy v šesté třídě.

Jdu se oběsit. Takto tu znalostni ekonomiku nevybudujeme. 

Offline Vari
2204 příspěvků moje polička 07. června 2026 14:08

continuity Ja uz jsem stara vražda, ale derivace a integrály se dneska uz běžně na gymplu neučí? My je brali dost podrobně normálně v matice, na zadny speciální předměty z matiky jsem nechodila.

Offline Myrtila
5230 příspěvků moje polička 07. června 2026 15:01

Vari Ono už za nás záleželo na škole, nám třeba říkal matrikář, že jim na školeních říkávají (říkávali před skoro čtvrtstoletím), ať derivace a integrály na gymplu neučí, že si to ty studenty pak na VŠ naučí sami. Nicméně my jsme je taky brali normálně v matice, v druhém pololetí třeťáku.

(Pamatuju si to podle toho, že jsem v té době skončila v nemocnici, ještě na dětském, a kdo tam ležel dýl, musel se se sestrou učit, a když jsem jí na otázku, co berete v matematice, děvenko, odpověděla integrály, strašně se naštvala, ať si z ní nedělám srandu, myslela, že je mi tak 13 .)