ty jo, musim to ze sebe sklepat, protože tady to vždycky pomůže...jako neděle byla energeticky hodně náročná, rodinná návštěva, co teda stála za to a to se jakoby nic by se dalo říct nestalo, nic se neřešilo, ale problém byl jakoby ve všem, neustálej problém, výčitka.... Tak jako člověk by se z toho nějak oklepal po čase, ale sambo se ještě navíc rozhodl, že do toho jako píchne, že to prostě vyřeší, rozřeší, všem pomůže...Mně jebne, fakt.
Vše o těhotenství a dětech
Garfie no někdy jsou v české flexibility rovrkočení i Němci. Takže Japoncům bych to nezazlívala ![]()
Karjakluci se taky sehrají až tak po 14 dnech prázdnin a pro mě je to určitě větší odpočinek, když jsou spolu.
Ale když jdu někam jen s jedním, tak je to velký rozdíl v chování. A narozeniny jsou jen jednou do roka a je to fajn příležitost to zavést. S mladším teď obrážím různé doktory, tak si dáme vždycky někde kafe a tak a je vidět, že je to pro něj důležitý. Starší se taky chová jinak, když je sám, víc se mnou mluví
I když u něj je určitě top táta.
Gatita ze státní maturity by ale měl být stejný výstup z gymplu i z učňáku s maturitou. To, že šli na gympl, by jim mělo spíš pomoct na těch VŠ a při přijímačkách na ně. Jestli je to dobře, nevím, ale takhle je to nastavené.
Garfie jak to popisujes, tak tyhle deti jsou z desne drilovaciho prostredi, ale zaroven i velmi podnetneho.
A ta neflexibilita me stve momentalne u me vedlejsi (flakaci) prace. Je to ve zkratce korporat, japonska firma. Miliarda skoleni, uplne na vse je nejaky vnitrni predpis. A porad z nas doluji nejakou nadpozemskou uctu k zamestnavateli, v nasem ceskem prostredi proste dost nepochopitelnou. Ale ceskeho zdravotnika nezkroti ![]()
Potrefenáhusa to by ti měla říct učitelka, jestli je mimo a co s tím. My nemáme třídní schůzky, jen dvakrát ročně nepovinné konzultace a dvakrát tripartity a tam se tohle dozvídám. I si nás paní učitelka jednou na ty konzultace vyžádala, když my neměli pocit, že je potřebujeme.
Evaevatak udělat si čas na každé dítě samostatně je důležité, ale to by měl člověk dělat průběžně. Jedna věc je vzít je osobitně k doktorovi nebo do cukrárny, kam společně běžně chodíte, takže rozdíl je jen v tom, že s ním sama, ne v tom zážitků jako takovém.
Ale zavádět toto zrovna na narozeniny, pokud s tím nejsou všichni srozumění, mi přijde takové nešťastné. Ta sourozenecká žárlivost je něco, co bych zbytečně nerozmychavala ani v situaci, kdy to moc nevystrkuje růžky.
Evaeva Jo, my to občas takhle vedeme, když je jedna nebo druhá u kamarádky po škole či školce, tak jdeme třeba na zmrzlinu nebo spolu na nějakou vycházku nebo tak. Ale výlet o víkendu s jednou a sambovi zbydé druhá, to bych jako nerada zaváděla. Ony se skutečně hodně těší na ten čas se mnou, já ho ted celé jaro fakt moc nemám, tak to bych nechtěla to druhé dítě takto zklamat...
Karja holky ted byly na tyden na škole v přírodě, v pátek jsem je vyzvedla a jeli jsme na pozemek, tam uz na nas čekali kamarádi z Německa co mají 2 kluky ve věku našich, pak přijeli jeste jedni co maji taky 2 děti, kluka a holku tak podobně vekove, ale úplně jiny styl výchovy, takže s těmahle trpím jak zvíře pokaždé když se potkáme. Takze děti z 0 na 300%, a nebylo to dobrý, nebylo... starší udělala večer v sobotu takovou scénu, ze jsem vyhlásila ze ti jedni jsou u nas naposledy, protože přesně kopírovala jednání te jejich holky, a ta je příšerná rozmazlena slepice. Starší je jinak v pohodě, ale asi na ni leze uz nějaká predpuberta, a jestli takhle bude vypadat cela puberta, tak me odvezou!
continuity no vidíš a zrovna narozeniny jsou u nás takové, že by to oba v pohodě pochopili. Naopak ty běžné věci jako zmrzlinu snáší hůř, protože je to takové nejasné, kdy bude to jejich příště a jestli vlastně toho jeden nemá víc než druhý.
Karja no u nás je o matku velkej boj...tam jako tatínek, i kdyby jel kamkoliv, je bohuzel spíš slabá náhrada, takže to chápu. Ja bych taky vzala obě, ale leda vybrat nějaký spesl misto, kam byste jindy jen tak nejeli
nase jako ekvivalent k mekaci strasne toužila jet "do Tesca!!!!!" a sama si tam neco vybrat...tak ted byli a tesco jeste vic zredukovali a bylo to docela zklamání (ze je 2 km od tesca velkej sparkys zatim tajíme)
Potrefenáhusa U nás by toto bylo ještě tak na Krtkův svět, to zná z televize z nějakýho produkt placementu, ale tento precedens bych nerada zaváděla.
rasaNori S dětma já problém nemám, to jsou děti, a zvlášt když nejsou moje, tak to si ještě řeknu super, že tohle doma neřešim....:D horší je, když to kurvěj dospělí, tam by člověk už ten rozum čekal.
Karja myslíš jako ze přijde dítě v 10 večer k ohni, od půl 9 zalezle v autě a prisate k mobilu, se slovy ze ma hlad, a na nabídku rohlíku odpoví ze tohle nežere a da si radši chipsy a birela, za prihlizeni obou rodicu?
rasaNori To ale není tvoje dítě, ne?:D:D Tak buď šťastná!
rasaNori kdybych tohle řešila, nezbyde nám jediný kamarád.
Prostě svým dětem pak vysvětlím, proč to takto doma nevedeme.
Půlka děti z party pila alkohol před 18 narozeninami za přihlížení rodičů. Tak moje ne, no. Když brala starší na silvestra spolužačku, tak jsem ji už v autě řekla, jak to tam chodí a že já to nepovažuji za normu. Takže sice nevím, jak to mají doma zařízeno, ale když ji načapu byť i s pivem já, jela s námi naposled.
Jinak minulý víkend vyšlo najevo, že když tady loni byli už plnoletí bratranci mých dětí, dotlačili je k tomu, aby mi lhali. (Já jsem to tehdy řešila, protože moji mladší bylo 13, takže na nějaké chození po barech a diskotekach to fakt nebylo a ten jeden umí docela zapařit mohutne podporován tatínkem).
Tak to mě docela naštvalo, oni vlastně nedělali nic špatného - ten jeden se odpojil a dorazil domů v pět, ale zbytek šel z bowlingu místo "rovnou domů" ještě o půlnoci do mekáče tady na sídlišti. To by normálně prošlo a oni to ví. Ale kluci se báli, že budu žalovat jejich mámě, protože ta by dělala bordel (ségra je teda svatosvatě přesvědčena, že oni dohody drží). No hovno hovno Zlatá rybka.
No letos jim naštěstí nevyšel společný termín, ale musela bych se rozmyslet, jak to pojmout.
Tady fakt platí to pověstné: malé děti, malé starosti....
Potrefenáhusa to by ti měla říct učitelka, jestli je mimo a co s tím. My nemáme třídní schůzky, jen dvakrát ročně nepovinné konzultace a dvakrát tripartity a tam se tohle dozvídám. I si nás paní učitelka jednou na ty konzultace vyžádala, když my neměli pocit, že je potřebujeme.
jo, to je jasný, že paní učitelka, ale co já pak s tim, ze jo
Jako mela bych si ty posledni 3 mesice nejak užít bez hadru na hlavě ![]()
Potrefenáhusa no měla by ti poradit, co dělat. Ale já bych nestahovala kalhoty, když brod je daleko. Hlavně, když je rozumná učitelka. Děti mají různé tempo, syn pořád jede ve skocích, takže furt bída, bída a pak lup a najednou čte. Takže chvíli zaostává a pak to celkem dožene. Ale mají dobrou paní učitelku, žádným pocitem méněcennosti netrpí.
Potrefenáhusajá bych se hodila do klidu. Hned zkraje vám nic neuteče, to bývá taková advanced školka a ti rozumní učitele s tím takto pracuji. jak říkala naše učitelka v prvni a druhe třídě: První třída je mazec, protože je všechno nové a oni si zvykají a druhá je vlastně pohoda, zas tolik nových věcí se tam neučí, je tam čas vše dohnat.
Úkol první třídy je naučit dítě mít školu rádo a nějaké elementární odpovědnosti typu: musím si nachystat věci na další den.
Znám kluka, co za pár měsíců dohnal 4 roky waldorfského nic nedělani (opravdu ve čtvrté třídě nerozuměl tomu, co čte) a to nebyl nijak extra talentovaný. Ne že bych to pro svoje dítě chtěla (taky jsem je na žádnou alternativní školu nedávala), ale opravdu to není tak, že kdo to nezvládne v první třídě, je navždy ztracený.
Karja je to tak:D ale generovalo to blbe situace s našima detma, takže místo abych si užila víkend tak jsem krotila ty naše hadice
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025