Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online notna
9312 příspěvků moje polička 08. června 2026 12:19

Karja Aha, to mě vůbec nenapadlo, že by byl problém, že by ten zážitek sdílela i sestra. Jsem na to zvyklá z dětství, s bráchou jsme to tak měli v pohodě. My jsme to dávali jako nějakou hmotnou maličkost a k tomu ten zážitek, což byli papírové vstupenky a dostala je dcera do ruky všechny s tím, že tam s náma jede třeba ještě bratranec, sestřenice. Jak máme jedináčka, tak celý den v aquaparku, zábavný centru apod. by mě asi nenapadlo brát dítě samotný. Ač jeden čas bratrance hodně nesnášela a hlídala, jestli je to všechno spravedlivý, tak tohle bylo naštěstí v klidu.

A tvýho samba chápu. Tyhle napnutý atmosféry, kdy se něco děje, ale nikdo nic neřekne, nesnáším a řeším, pokud se mě to týká. V rodině ze strany mého muže se to naopak nedělá a už se ovládám a přežiju to. Chápu, že pro ně je to přijatelnější než otevřeně to vyřešit. Ale já trpím :-)

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 08. června 2026 12:20

continuity advanced skolka je hezky

Ja si myslim, ze obavy ma teda asi kazdej a ze kazdej ten prvnak vykazuje v něčem větší či menší známky mimoznosti 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2026 12:21

rasaNori mně by to taky vadilo. Ale otázka je, co s tím no. Kromě nevídat se, to podle mě moc řešení nemá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2026 12:26

Potrefenáhusa já jsem u staršího tolik obavy neměla. Kromě psaní jsem čekala, že mu to půjde líp. (Ale zase vidím, jak "dopadl" muž, takže vím, že se to poddá.) Ale on má výhodu v tom, že snadno zapadne, najde si kamarády, zvládá ty věci okolo, což mi přijde důležitější. Takže teď mám větší obavy, tohle mladší fakt nemá

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 08. června 2026 12:30

Potrefenáhusano právě, když se v tom budeš vrtat, tak každé dítko je trochu Mimoň, mám dva kusy, každý má to mimoňstvi hozený jinak a žít se s tím docela dá a i projít vzdělávacím systémem. I učitele s tím už docela umí pracovat. 

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 08. června 2026 12:37

Evaeva continuity ja právě naopak bych se vůbec nebala, mladší by šla podle me do skoly klidně hned, podle me ta, až půjde, bude umět i číst a psát od segry, ty socialni dovednosti uz ma celkem ted, klidne řekne cely skolce :buďte zticha, ted mluvim ja 

u starsi ty obavy dost plynou z ty stydlivosti (ktera tu řeč posila do kopru uz uplne) (a letního data narozeni)

ale ve skolce ji takhle neznaj, i jsme vcera byli na nejaky kulturní akci, kde byla i její bff se segrou, takze chumel deti a to se i přihlásila a neco řekla, sebrala jsem bradu na zemi

Offline Zuzuli
3701 příspěvků moje polička 08. června 2026 12:39

Potrefenáhusa ja se minuly tyden na krouzku bavila s jednou mamou, a ta vypravela, ze jim na te informacni schuzce pro nove prvnaky rekli, ze maji s detmi ted o prazdninach kazdy den trenovat pismenka a slabikovani, protoze v prvni tride budou mit plny program a nebudou stihat...

Tak na jejim miste bych se nervovala, spis z toho, co to proboha bude za ucitelku, ale jinak klid

Btw jsem to vypravela mame, ktera bude mit od zari taky prvnaky, a ta dost valila oci, co nekdo chce

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 08. června 2026 12:42

Zuzuli do nás to valili už v říjnu tady na mistni základce, jak mame s detma slabikovat a hláskovat, hrát s nima slovní fotbal....kterej se hraje ale dost blbě, kdyz tu posledni hlásku, případně slabiku neslysej, no...my teda tohle delame i v rámci logopedie a rikala mi i jedna prvostupňová učitelka, ze slovo na hlasky ji z cely třídy rozdělí treba 4 prvňáci a ze se to trenuje celou prvni třídu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2026 12:43

Potrefenáhusa tak to nás se ve školce ptali, jestli s námi doma mluví On teda teď hodně rozkvetl, ale s dospělými pořád téměř nemluví. Ale malá ségra byla úplně stejná, navíc šla skoro o rok dřív než on. A bylo to v pohodě tehdy a je v pohodě i teď.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2026 12:45

Zuzuli tvl, cože?! U nás se jedna maminka na DOD ptala, co má dítě umět, jestli se mají doma učit písmenka a sčítat. Já si teda ťukala na čelo, ale teď vidím, že možné je všechno. Jí teda řekli, že dítě nemusí umět nic.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 08. června 2026 12:55

Zuzulijá bych se nervovala, co je to za školu, že mají tak plný program, že nestíhají děti učit. 

Online notna
9312 příspěvků moje polička 08. června 2026 12:56

rasaNori Stejně jako continuity bych výchovu jiného dítěte neřešila. Jestli jste doteď byli se všemi kamarády v symbióze, tak z mé zkušenosti je to výjimečný. My jsme na tu rozdílnost ve výchově měli v kolektivu už od mimin.

edit: jsem napsala simbioza, jde to se mnou čím dál víc z kopce...

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 08. června 2026 13:03
Reakce na rasaNori:

Karja je to tak:D ale generovalo to blbe situace s našima detma, takže místo abych si užila víkend tak jsem krotila ty naše hadice 

​Jo, tomu se říká výchova. Ono není úplně složité děti k něčemu přivést, pokud nic jiného neznají. Zajímavé to začíná být ve chvíli, když mají na výběr. Pokud člověk chce alespoň teoreticky doufat, že je nezvede na scestí každý spolužák s vapem, tak nic jiného než neustále vysvětlování nezbývá. A jak vidno z mého příspěvku výše o bratrancích, ani to nemusí vždy pomoct. 

Offline Zuzuli
3701 příspěvků moje polička 08. června 2026 13:39
Reakce na continuity:

Zuzulijá bych se nervovala, co je to za školu, že mají tak plný program, že nestíhají děti učit. 

​to ja taky. Oni bydli hned za prahou, asi 200 metru od bytu jim postavili novou skolu, kam se ale jejich spadove dite letos neveslo. Takze maj nejakou nahradni nekde jinde, porad doufaji v odvolani, ze nakonec nastoupi na tu skolu u domu. A protoze maminka je z ukrajiny, kde se pry deti uci cist a psat uz v peti letech ve skolce a do skolky prichazi "pripraveni", tak je z toho dost v nervu, ze to u dcery zanedbala.

Offline Zuzuli
3701 příspěvků moje polička 08. června 2026 13:41

No ja nasi ucitelku uvidim dneska, jsem celkem zvedava. Jeji jmeno jsem nenasla na webu v seznamu ucitelu, tak mozna bude uplne nova. No doufam, ze bude mila, trpeliva a chapava

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 08. června 2026 13:51

Naše dítě dnes píše rozrazovaci testy na jazyky, chudák píše do rodinné skuoiny, jak je nervózní. Starší už se jí zželelo:

M: Mám za tebou skočit?

M: Můžu se vymluvit na záchod

M: Beztak nevim jak ten lichoběžník narýsovat 

Offline Karja
44334 příspěvků moje polička 08. června 2026 14:40

continuity Hele je to tak, já uplně vidím, jak ta starší chodí ze školy rozdržkovaná, o víkendu je to uplně jiné dítě.....tak by bylo na čase se začít učit, co je OK pro spolužáka a co pro dospělého.

Kdybychom žili jak Mlčochovi, nebo kdo to žil v tom karavanu za slavnou rodinu, tak jsou to uplně zlatý děti:D:D:D

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 08. června 2026 15:08

Zuzuli Tak po takové schůzce bych asi začala hledat jinou školu a to bych si myslela, že po tom zpřísnění odkladů budou v prvních třídách nucení zvolnit.

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 08. června 2026 15:21

Zuzuli tak to je hustý, nám řekli, ať v žádném případě s dětmi před 1. třídou nic neprocvičujeme, že od učení písmenek je škola a že paní učitelka to zvládne

Offline Zuzuli
3701 příspěvků moje polička 08. června 2026 15:22

DruI to s temi odklady je dalsi vec...

Ja po tom rozhovoru volala mame a ptala se ji, co jako jinyho, nez pismenka, slabikovani a dejme tomu lehke pocty maj za ten rok v prvni tride stihnout, ze to po nich chtej uz o prazninach natrenovat s rodici. Tak ta taky jen kroutila hlavou, co si kdo dokaze vymyslet