Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8573 příspěvků moje polička 08. června 2026 22:27

Potrefenáhusa

Mam uplne stejne očekávání od skoly, tak doufam, ze to vyjde. Mame pristi tyden schuzky, tak jsem cela napnuta, jakou ucitelku nam daji. Ono je podle me jedno, jestli maji znamky nebo slovni hodnoceni, záleží vždy na tom učiteli, jak to podá. 

Offline Gatita
8573 příspěvků moje polička 08. června 2026 22:29
Reakce na Potrefenáhusa:

Zuzuli ja si rikam, ze nektery rodice jsou treba nervózní a na necem se zaseknou? My meli schůzku i ke skolce mladsi a tam jedna pani uplne do bezvědomí řešila, ze pani učitelka se jmenuje stejne jako starší segra a ze chlapeček bude zmatenej a jestli teda můžou rikat paní učitelce nejak jinak? 

​to bych nevymyslela

Offline Zuzuli
3701 příspěvků moje polička 08. června 2026 22:31

DruI po mem kamaradovi vyzadoval tata predlozit znamky i na vysoke a nemohl pochopit, ze behem semestru zadne znamky do zakovske nedostava

Ja zase byla trochu sokovana mym dedou, ktery na me promoci ignoroval diplom, ale vytahl si z desek vypis predmetu a znamek a zacal mi tam pocitat studijni prumer a resit, proc z nosnych konstrukci dva mam cecko a proc mam decko z nauky o stavbach ctyri ale on byl kantor jak z prvorepublikoveho filmu, kazdy spravny student se ma denne nekolik hodin systematicky ucit a tak. Tak ten by asi slovni hodnoceni u pravnucky nesl tezce 

Offline Myrtila
5230 příspěvků moje polička 08. června 2026 22:59

Zuzuli A že tam máš místo čísel písmenka, mu nevadilo?

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 08. června 2026 23:02

Zuzuli Tak na vysoký už mi opravdu nikdo známky nekontroloval, to jsem ráda

Offline letfenixa
10823 příspěvků moje polička 09. června 2026 02:10

Keď tu čítam o schodzkach pre budúcich prvákov, my ešte stále nevieme, koľko prvackych tried budeme mať. Rodičia ešte stále nevedia, či je ich dieťa prijaté do školy. Dnes prišiel kolegyni mail: "hurá, dnes, 8.6., sa uzavreli eprihlasky.sk, bolo prihlásené aj posledné dieťa na Slovensku!", pozrela do harmongramu a táto situácia mala nastať 22.5. O týždeň 15. mala byť spusena vyveska s menami prijatých, a nebude, všetko sa posúva!

Offline rasaNori
8813 příspěvků moje polička 09. června 2026 06:47

U nas je v hodnocení slušný guláš, holky maji žákovskou, tam dostávají známky, v systému maji 2x ročně hodnocení na stupně z Aj a workshop, na konci dostanou hodnocení na stupně z každého předmětu, plus slovní, a jeste vysvědčení převedene na známky pro ty pribuzne:D

Offline Kokoska
34557 příspěvků moje polička 09. června 2026 08:30

Nasi vnuci byli na to prvni vysvedceni se znamkama nalezite pysni. Prekvapilo me teda, ze uz to neni jedna velka znamka pres cely papir, ale ze se opravdu znamkujou predmety. Zrovna u techhle dvou kluku si umim predstavit, kdyby jim precetli slovni hodnoceni a ja se jich pak zeptala, jak dopadli, tak reknou dobryyyy a vic z nich nedostanu. O jednickach vypraveli dost nadsene.

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 09. června 2026 08:35

Kokoska tak asi záleží, jak se to uchopí, to slovní hodnocení 

muz mel v první třídě tu velkou trojku, to si taky pamatuješ celej život

Offline Kokoska
34557 příspěvků moje polička 09. června 2026 08:51

Potrefenáhusa to je strasny, co to mel za ucitelku?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2026 08:58

Kokoska syn měl z těch jedniček taky radost. Ale mně to dost štvalo, jak 14 dní řešil akorát, jestli bude mít samé.

Pokud má dítě slovní hodnocení, tak nedává smysl se zeptat, jak dopadli. Nic takového tam totiž není. Navíc by z toho každé dítě mělo mít dobrý pocit. Jsou tam fráze jako xy zvládá samostatně, ab s dopomocí,... Syn to má na půl A4 minimálně. Spíš je potřeba si na to s dětmi sednout a přečíst si to, ti malý to určitě nedokáží přetlumočit. 

Offline Kokoska
34557 příspěvků moje polička 09. června 2026 09:06

Evaeva prvnaci v pololeti to urcite interpretovat nedokazou, ani bych to necekala. I vnuk od manzela vloni na konci ctvrte tridy dokazal rict jen ze ho pochvalili za to, ze se snazi v matematice samostatne myslet a v cestine by mel vic cist, nebo tak neco,  uplne si to nepamatuju.

Offline Zuzuli
3701 příspěvků moje polička 09. června 2026 09:24

Kokoska v prvni tride by mi prislo fajn, kdyby ty deti misto reseni vysvedceni a nejakych jednicek (ktere u pricetne ucitelky stejne dostanou vsichni, protoze prvni trida)  mohli tem babickam proste s radosti rict, ze se naucili cist a psat a skola je fajn. To je pro me ta meta prvni tridy, ne kus papiru, ktery se predvadi pribuzenstvu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2026 09:28

Kokoska jojo, já myslím, že u těch malých je důležitý hlavně ten pocit, co si odnášejí z toho, co jim paní učitelka řekne při předávání. Nějak konkrétněji ty výstupy začnou chápat až později. My máme na konci roku tripartity a to je vlastně důležitější, tam má paní učitelka čas probrat se synem jeho výkony, my v podstatě jen přihlížíme, tam řeší, kde zabrat, nebo jestli vidí, že se opravdu snažil, i když to třeba nezvládá tak, jak jiní spolužáci.

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 09. června 2026 09:31

Zuzuli na mne vyskakujou na fb nějaký ty skupiny s červene oznamkovanyma sesitama prvňáku a úplně pokazdy je u toho diskuze To se na mě nezlobte, ale tohle na jedničku neni, paní učitelka tady dala 1- kvůli chybě, jak se má potom cítit dítě, které to mělo bez chyby a tu jedničku si zasloužilo? 

Offline Zuzuli
3701 příspěvků moje polička 09. června 2026 09:40

Potrefenáhusa muj tata mi asi tak pred mesicem vypravel, jak jsem dostala svou prvni petku v prvni tride. Skladali jsme slova z pismenek a ucitelka pak prochazela tridu a znamkovala to. A ja jsem byla na rade az nekde ke konci a protoze jsem to mela brzo hotove (cist a psat jsem umela uz pred prvni tridou) a nudila jsem se pri cekani, tak jsem ta slova pry preskladala z radku v sesite do kyticek. A ucitelka mi to neuznala a dala mi petku a rodicum pak rekla, ze ji je jedno, ze jsem to poskladala ze spravnych pismen ve spravnem poradi, podle ni jsem nesplnila zadani a to je za pet. Tyhle detaily jsem si fakt nepamatovala, ale ten pocit z te prvni petky a jak jsem se stydela to doma priznat, si pamatuju doted.

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 09. června 2026 09:44

Zuzuli my takovouhle krávu vyfasovali ve třetí třídě na jazykovce, ta treba obcházela třídu s nepovedeným výkresem, posmívala se za špatnou písemku, já do ty doby školu milovala, paní učitelka v 1.a 2. třídě byla uplne skvělá a pak tohle byl šok, včetně fackování některých dětí a už se to až tak moc nezlepšilo. Doufam, ze tyhle soudružky uz teda dávno vymřely 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2026 09:47

Zuzuli dneska to bohužel klidně převedou na mračouny a oni pětky nedávají. Akorát dítě pak nosí samé mračouny a usměváčky žádný

Syn se fakt snaží, doma se připravuje nad rámec úkolů, ale dle známek by měl v pololetí stejně 2 z čj i ma. Naštěstí naše paní učitelka dává na vysvědčení jen jedničky. Neumím si představit, jak by ho to zdrtilo, kdyby dostal ty dvojky.

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 09. června 2026 09:53

Evaeva mozna jestli by to nebylo lepsi nejakou formou kreditu, ktery by deti dostávaly i za snahu nebo praci navíc, takze by mely možnost ty známky další praci neustále vylepšovat? Chápu, ze mracoun a neustálý dvojky ty deti strasne demotivujou, protoze je nemozny se zlepšit 

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 09. června 2026 09:56
Reakce na Zuzuli:

Kokoska v prvni tride by mi prislo fajn, kdyby to dite misto reseni vysvedceni a nejakych jednicek (ktere u pricetne ucitelky stejne dostanou vsichni, protoze prvni trida)  mohli tem babickam proste s radosti rict, ze se naucili cist a psat a skola je fajn. To je pro me ta meta prvni tridy, ne kus papiru, ktery se predvadi pribuzenstvu.

​Souhlasím.