Potrefenáhusa ja ji prave mela prvni a druhou tridu, pak me rodice poslali na tu jazykovku, kde jsem mela tridni uplne uzasnou. A trochu me zachranilo, ze si ta nase ucitelka zlomila v druhe tride pri lyzovani klicni kost a ruku a do konce skolniho roku jsme meli na suplovani jednu duchodkyni, ktera byla taky moc fajn.
Muj tata na ni ale dodnes nerad vzpomina, treba kdyz mu rekla, ze ja vsechno vim a znam, ale jeho ukolem jako rodice je me presvedcit, ze to neumim, aby me to ona mohla naucit...
Ja chodila na skolu, kde ucila i moje mama, tak byl komunikaci s ucitelkou ohledne ditete poveren on, mama to s kolegyni resit nechtela. Takze z nej ted obcas tyhle vzpominky vypadavaj. Muj bracha mel zase naopak skvelou ucitelku v prvni a druhe tride, a prisernou kravu dostal pak ve treti, kdyz je v rocniku spojili. Tam to bylo vsechno, vcetne bagatelizace sikany od starsich rocniku smerem k tem malym. Ten pak menil skolu ze dne na den nekdy v breznu. V te treti tride zacal kvuli skole koktat a trochu zadrhava jeste ted, o dvacet let pozdeji.
Takze ja se te skoly u sveho ditete fakt bojim a doufam, ze to bude fajn a na nikoho takoveho uz nenarazi. Po vcerejsku jsem ale optimisticka