Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Aranel
6525 příspěvků moje polička 10. června 2026 15:10

rasaNori Kokoska To velmi záleží na tom, jak se definuje věta, já bejt učitelkou, přijmu to a doptám se třeba, co jste tam dělali...

Ajaj.

To třeba taky může být věta

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2026 15:25

Potrefenáhusa sňůra s karabinou

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 10. června 2026 15:29

notna tak teď je Aj povinná od třetí třídy a to zůstane, ale 70% škol ji ma od první. 

Ten jazyk by měli nabízet, ale když nebude dost zájemců, tak se třída neotevře, to funguje teď stejně. Naše dítě má na škole Schrodingerovu španělštinu. Můžeš si ji sice vybrat na přihlášce, ale žádná třída ji nikdy neměla v rozvrhu. Mají akorát seminář, asi ve čtvrťáku, takže učitelka tam je. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2026 15:42

continuity u nás byla španělština jednou za 4 roky, učitelka měla velmi malý úvazek

Offline rasaNori
8812 příspěvků moje polička 10. června 2026 15:46

Aranel taky mi to přišlo, ale tak jsme ty 2 věty dopsaly ve stylu ze víkend byl super a focení ve škole se mi libilo:D Dítě bylo spokojene, a me to bylo celkem fuk. My k tomuhle sešitu žádný návod nedostali, tak me nenapadlo ze by to mohl byt problem;)

Offline letfenixa
10823 příspěvků moje polička 10. června 2026 16:20

rasaNori a je to problém? Tak jej učiteľka povedala, že to tam má doplniť a je.

Offline letfenixa
10823 příspěvků moje polička 10. června 2026 16:22

Nám sa teraz prvýkrát prihlásilo viac detí na španielčinu ako na nemčinu, ale podarilo sa nám zohnať na tie 2 hodiny učiteľku zo susediaceho gymnázia. Horšie je to s matikou a katastrofa s fyzikou.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 10. června 2026 16:42

letfenixa jak to vidím teraz so spanielcinou a němčinou: s nemcom aj rakusanom sa dá dohodnut po anglicky, So spanielom niekedy francouzský, ale často len spanielsky. Keby som mala aspoň take základy spanielciny ako němčiny, tak som v tejto praci královna.

Online Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 10. června 2026 17:28
Reakce na Evaeva:

continuity u nás byla španělština jednou za 4 roky, učitelka měla velmi malý úvazek

​kamarádka ma aprobaci francouzštinu pro sš a nemůže ted vůbec sehnat místo na gymplu v Praze (ma dlouhou praxi, učila i mnoho let na keplerovi), prej všechno převálcovala španělština 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2026 17:31

Potrefenáhusa zajímavý. Ale on je to těžký jazyk, tak možná jsou teď studenti prozíravější

Online Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 10. června 2026 17:51

Evaeva upřímně to moc nechapu, radsi bych se učila německy, kdyz je to vedle, ale hezky jazyky ty románsky jsou, to jo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2026 18:05

Potrefenáhusa já měla francouzštinu, protože němčina mi přišla ošklivá zpětně to asi nebylo nejlepší rozhodnutí, umím toho tak stejně jako německy, ale je otázka, jak by to bylo opačně

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 10. června 2026 18:50

Co se týká výuky jazyků, v zasadě souhlasím s notna . U nás se učí AJ až od třetí třídy s tím, že ty hodiny v první a druhé třídě se místo toho věnují čtenářským dovednostem a porozumění textu. Ale v družině byl anglický kroužek.Co jsem tak pochytila od svých dětí a dětí známých, třeba v páté třídě jsou děti v AJ na stejně úrovni, ať začaly s výukou v první nebo ve třetí třídě. Bohužel ta úroveň bývá v obou případech dosti zoufalá.

Druhý jazyk je pro hodně dětí trápením, myslím, že by bylo lepší, aby investovaly víc času do angličtiny a češtiny. Škoda, že hrozí to, co píše @continuity, že hrozí, že se ty druhé jazyky pro nedostatek zájemců neotevřou.

Jo, španělština je in, mám pocit, že hodně lidí si myslí, že je lehká (a ona tak uplně není).

Offline Tabea
7965 příspěvků moje polička 10. června 2026 19:01

Evaeva haha, v jazykový třídě na ZŠ jsem měla rok ruštinu, pak 2 roky angličtinu a rok němčinu. Na sedmiletým gymplu jsem němčinu nechtěla ani za nic, takže jsem měla FR. Jak jsem dopadla, víme. Kdybych měla teď něco vyplodit francouzsky, tak budu brečet hodně moc. Ale zase jsem se díky ní hodně rychle naučila obstojně italsky. Takže dávám zapravdu continuity, 

že každý rok jazyka se hodí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2026 19:25

Tabea to určitě, ale němčina by pro mě asi byla užitečnější 

Offline Vari
2204 příspěvků moje polička 10. června 2026 19:55

Ja mela na základce němčinu, na osmiletým gymplu jsem musela mít angličtinu, pac nás na němčinu bylo málo a během roku jsme to my čtyři bejvali nemcinari dohnali. Maturovala jsem teda z ruštinu, což je jazyk, kterej snad hned tak nepoužiju.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 10. června 2026 20:26

Mne to prijde uplne bezproblemovy. Deti v prvni tride jsou rady ze otevrou aktovku a navysovat jim hodiny o anglictinu mi prijde uplne zbytecny. Prizvuk je mi uplne fuk, to je neco na cem lpime snad jen v CR. 
A druhej jazyk mi prisel jako blbej napad od zacatku. Pulka deti trpela i na anglictine, natoz pri druhym jazyku. Ja sem si vybrala rustinu, takze jsem ty hodiny proflakala a jeste jsem si ji dala k maturite a stacilo mi pak se ucit jen na cestinu a biologii. A v praci jsem se jeste nepotkala s nikym ze Spanelska nebo Jizni Ameriky, kdo by neumel anglicky.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 10. června 2026 20:35

brrr

Na Praze 6 se učí angličtina od první třídy všude, nebo mají alespoň ten kroužek v družině. něco totiž přispívá letiště a obecně se do toho dává dost peněz. Výsledky sciotestu na té naší jsou takto. Ty červené úrovně jsou B1 a B2. 

Takže to není že by to nešlo, protože děti jsou blbé a nemají nadání něco co jsou to za argumenty. Za mě na být tlak na to zkvalitnovani výuky a ne jejím zrušení, protože školy brečely, že to nezvládnou. Už jenom z té argumentace se mi otevírá kudla v kapse. 

Offline Kokoska
34553 příspěvků moje polička 10. června 2026 20:38

711990 nasi kluci anglinu od 1.tridy maji a nemyslim, ze zrovna ona je ta nejvetsi zatez. Meli ji uz ve skolce, stejne tak maji holky. Kdyz ve skolce neco pochyti a dva roky to nepouzijou, zacnou od nuly. Takze to bude akorat prehozene na rodice, jestli zaridi krouzek. Nedostatek ucitelu muze byt duvod, ale spousta skol uz to stejne uci, jak to asi delaji? 

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 10. června 2026 20:41

711990 tak to máš s těmi Španěly docela štěstí, ja jsem měla problémy v Madridu i v hospodě, tam to šlo ještě rukami nohami, ale pracovně je to úplná tragédie. Ve trech společnostech z pěti nám místo odborného kontaktu jako kontakt ředitele, protože ten odborník nemluví anglicky.  A panu řediteli zas ty odborné věci nejde moc vysvětlit.