rasaNori Kokoska To velmi záleží na tom, jak se definuje věta, já bejt učitelkou, přijmu to a doptám se třeba, co jste tam dělali...
Ajaj.
To třeba taky může být věta ![]()
Potrefenáhusa sňůra s karabinou
notna tak teď je Aj povinná od třetí třídy a to zůstane, ale 70% škol ji ma od první.
Ten jazyk by měli nabízet, ale když nebude dost zájemců, tak se třída neotevře, to funguje teď stejně. Naše dítě má na škole Schrodingerovu španělštinu. Můžeš si ji sice vybrat na přihlášce, ale žádná třída ji nikdy neměla v rozvrhu.
Mají akorát seminář, asi ve čtvrťáku, takže učitelka tam je.
continuity u nás byla španělština jednou za 4 roky, učitelka měla velmi malý úvazek ![]()
Aranel taky mi to přišlo, ale tak jsme ty 2 věty dopsaly ve stylu ze víkend byl super a focení ve škole se mi libilo:D Dítě bylo spokojene, a me to bylo celkem fuk. My k tomuhle sešitu žádný návod nedostali, tak me nenapadlo ze by to mohl byt problem;)
rasaNori a je to problém? Tak jej učiteľka povedala, že to tam má doplniť a je.
Nám sa teraz prvýkrát prihlásilo viac detí na španielčinu ako na nemčinu, ale podarilo sa nám zohnať na tie 2 hodiny učiteľku zo susediaceho gymnázia. Horšie je to s matikou a katastrofa s fyzikou.
letfenixa jak to vidím teraz so spanielcinou a němčinou: s nemcom aj rakusanom sa dá dohodnut po anglicky, So spanielom niekedy francouzský, ale často len spanielsky. Keby som mala aspoň take základy spanielciny ako němčiny, tak som v tejto praci královna. ![]()
continuity u nás byla španělština jednou za 4 roky, učitelka měla velmi malý úvazek
kamarádka ma aprobaci francouzštinu pro sš a nemůže ted vůbec sehnat místo na gymplu v Praze (ma dlouhou praxi, učila i mnoho let na keplerovi), prej všechno převálcovala španělština
Potrefenáhusa zajímavý. Ale on je to těžký jazyk, tak možná jsou teď studenti prozíravější ![]()
Evaeva upřímně to moc nechapu, radsi bych se učila německy, kdyz je to vedle, ale hezky jazyky ty románsky jsou, to jo
Potrefenáhusa já měla francouzštinu, protože němčina mi přišla ošklivá
zpětně to asi nebylo nejlepší rozhodnutí, umím toho tak stejně jako německy, ale je otázka, jak by to bylo opačně ![]()
Co se týká výuky jazyků, v zasadě souhlasím s notna . U nás se učí AJ až od třetí třídy s tím, že ty hodiny v první a druhé třídě se místo toho věnují čtenářským dovednostem a porozumění textu. Ale v družině byl anglický kroužek.Co jsem tak pochytila od svých dětí a dětí známých, třeba v páté třídě jsou děti v AJ na stejně úrovni, ať začaly s výukou v první nebo ve třetí třídě. Bohužel ta úroveň bývá v obou případech dosti zoufalá.
Druhý jazyk je pro hodně dětí trápením, myslím, že by bylo lepší, aby investovaly víc času do angličtiny a češtiny. Škoda, že hrozí to, co píše @continuity, že hrozí, že se ty druhé jazyky pro nedostatek zájemců neotevřou.
Jo, španělština je in, mám pocit, že hodně lidí si myslí, že je lehká (a ona tak uplně není).
Evaeva haha, v jazykový třídě na ZŠ jsem měla rok ruštinu, pak 2 roky angličtinu a rok němčinu. Na sedmiletým gymplu jsem němčinu nechtěla ani za nic, takže jsem měla FR. Jak jsem dopadla, víme. Kdybych měla teď něco vyplodit francouzsky, tak budu brečet hodně moc. Ale zase jsem se díky ní hodně rychle naučila obstojně italsky. Takže dávám zapravdu continuity,
že každý rok jazyka se hodí.
Tabea to určitě, ale němčina by pro mě asi byla užitečnější
Ja mela na základce němčinu, na osmiletým gymplu jsem musela mít angličtinu, pac nás na němčinu bylo málo a během roku jsme to my čtyři bejvali nemcinari dohnali. Maturovala jsem teda z ruštinu, což je jazyk, kterej snad hned tak nepoužiju.
Mne to prijde uplne bezproblemovy. Deti v prvni tride jsou rady ze otevrou aktovku a navysovat jim hodiny o anglictinu mi prijde uplne zbytecny. Prizvuk je mi uplne fuk, to je neco na cem lpime snad jen v CR.
A druhej jazyk mi prisel jako blbej napad od zacatku. Pulka deti trpela i na anglictine, natoz pri druhym jazyku. Ja sem si vybrala rustinu, takze jsem ty hodiny proflakala a jeste jsem si ji dala k maturite a stacilo mi pak se ucit jen na cestinu a biologii. A v praci jsem se jeste nepotkala s nikym ze Spanelska nebo Jizni Ameriky, kdo by neumel anglicky.
Na Praze 6 se učí angličtina od první třídy všude, nebo mají alespoň ten kroužek v družině. něco totiž přispívá letiště a obecně se do toho dává dost peněz. Výsledky sciotestu na té naší jsou takto. Ty červené úrovně jsou B1 a B2.
Takže to není že by to nešlo, protože děti jsou blbé a nemají nadání něco co jsou to za argumenty. Za mě na být tlak na to zkvalitnovani výuky a ne jejím zrušení, protože školy brečely, že to nezvládnou. Už jenom z té argumentace se mi otevírá kudla v kapse.

711990 nasi kluci anglinu od 1.tridy maji a nemyslim, ze zrovna ona je ta nejvetsi zatez. Meli ji uz ve skolce, stejne tak maji holky. Kdyz ve skolce neco pochyti a dva roky to nepouzijou, zacnou od nuly. Takze to bude akorat prehozene na rodice, jestli zaridi krouzek. Nedostatek ucitelu muze byt duvod, ale spousta skol uz to stejne uci, jak to asi delaji?
711990 tak to máš s těmi Španěly docela štěstí, ja jsem měla problémy v Madridu i v hospodě, tam to šlo ještě rukami nohami, ale pracovně je to úplná tragédie. Ve trech společnostech z pěti nám místo odborného kontaktu jako kontakt ředitele, protože ten odborník nemluví anglicky. A panu řediteli zas ty odborné věci nejde moc vysvětlit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.