Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 23. června 2026 18:02

Anaj no moje děti tyhle staré věci taky nečetly. A nechce je ani to, které čte opravdu hodně. 

Jasi o ty jung adult literatuře myslím svoje, nejsem v tomto případě moc dobrý rádce a je to dost nepřenosné. To co má starší na piedestalu, mladší vůbec nedočetla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2026 20:15

Syna ten konec školky nějak smetl Věděla jsem, že to bude emočně náročné, ale myslela jsem, že hlavně pro mě.

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 23. června 2026 20:36

continuity vlastovky a amazonky u nas jedou uz druhym rokem, vlastne jeste pred finskem uz mely naposlouchany boj o ostrov. A kdykoliv ho chteji znova. Ale treba vubec nechteji Valkovou a atlas casu, coz me hodne mrzi, ale ted nas ceka par dlouhych cest a to by bylo aby nebylo:D A trebe Anne ze zeleneho domu se jim hodne libi, i Anne z Avonlea, coz uz je pro starsi,tak to taky vyzaduji. A jsou schopne se zhadat kterou Spravnou petku jim mam pustit:D Ten detsky vkus je fakt z 0 na 100.

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 23. června 2026 22:24

Evaeva Dneska i tu naší, ale snad více byl problém asi unava z výletů...a z tepla a tak. Ale bylo to náročné odpoledne tedy hodně! Snad bude malej dobrej, naše se do školy těší, jde s kamarádkami, ona podle mě konec té školky moc nevnímá, já to teda nesu a ještě ponesu špatně, jak už tam jakoby vůbec nebudeme chodit, je to takový konec jedné etapy no;-(.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2026 22:32

Karja my jo, dokonce i zdědíme paní učitelky. A máme to na čtyři roky dokonce

Oni měli dneska pasování, ale víc ho dostalo video ze švp od paní učitelek, na které se koukali ve školce. Ale spíš mu dochází, že se mu to už krátí, dokonce uvažuje, že půjde i v pátek, i když už nemusí. Do školy se těší (akorát zase potrvá než si zvykne), jde s ním asi osm spolužáků. Ale jeho největší kamarádka jde jinam. Říkal, že pak přestoupí. Jenže to bude až po prvním stupni, její škola má jen ten a pak ty děti přechází k nám Ono to bude dobré po týdnu prázdnin, si myslím. Ale chápeš to, tři roky posloucháme, že tam nechce a teď toto. Jo a mimiňák si na to, že už nemá školku stěžoval hned první den po skončení. Taky tam sedm měsíců z osmi nechtěl

Offline Gatita
8606 příspěvků moje polička 23. června 2026 22:47

Evaevanás to čeká zítra. Je to teda tento měsíc asi pátá akce, už byly dvě přespávačky, dvě slavnosti a ted teda rozlučka. Já si v tom běhu ani nestihla uvědomit závažnost situace. Naměkko úplně nejsem, nejak jsem si k skolce nevypěstovala vztah, u staršího syna mi to bylo líto víc, tam jsme byli nějak institucionalizovanější, víc jsem znala učitelky, děti i jejich rodiče, zato tady jsme nějak mimo. Spíš mám stažené půlky z konce "pohody" a ze začátku školní docházky.

Zato školní slavnost včera, tam jsem se málem rozbrečela dojetím. O dětech jsme nevěděli, povídali jsme si s rodiči, pak přišla učitelka s asistentkou a říkaly, jak jim je líto, že končí školní rok, že teda k tomu moři se sice těší, ale že ani dovolenou nepotřebujou, jak jsou ty naše děti skvělé. A vypadaly, že to myslí upřímně. Konec prvního stupně za rok asi obrečím. 

Offline JankaM
3094 příspěvků moje polička 23. června 2026 23:04

Tak synek už tento týden nechodí do družiny, hned po škole šel k jednomu kamarádovi do bazénu a hrát si se zvířaty, po 19.hod přišel domů, za chvíli na něj zvonili další kamarádi a šli si kopat na hřiště, přišel ve 21.20. Večeři měl u toho prvního kamaráda. A to je mu 9

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2026 23:14

Gatita u nás těch akcí už bylo, tak dvě týdně, mi přijde. (Reálně spíš jedna). A to ještě mají před sebou poslední zvonění. Mně to víc dojímalo s prvním, holt to bylo poprvé. Ale u nás ve škole se tohle už moc nepěstuje, kromě tripartit, ostatní rodiče skoro neznám.

Do naší školky chodíme už pět let, a i když mám občas výhrady, tak na včerejší schůzce pro nové děti jsem se zase ujistila, že to byla dobrá volba. Paní učitelky jsou úžasné, ředitelka taky, na to, že je tu celých těch 40 let a z toho možná 20 ředitelkuje, tak nezamrzla v osmdesátkách. 

Mladšímu, myslím, škola docela půjde. Ale bude trvat než si zvykne a taky se bojím, že bude klást větší odpor k domácím úkolům

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 24. června 2026 07:41

Ja letos se skolkou nejsem spokojena vubec, prijde mi, ze se to nekde zaseklo mezi dcerou a paní učitelkou, vubec ta komunikace se skolkou je letos nejaka spatna, chvilema uplne wtf. Takze nejakou nostalgií netrpim. Dcera milovala paní učitelku, kterou měla loni u mladších dětí, tam by šla radši, než do školy 

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 24. června 2026 08:04

Dnes jsem ve školce potkala holčičku Arniku. Hezké jméno.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 08:05

Potrefenáhusa to je blbý, když si to nesedne

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 24. června 2026 08:16

Já se musím přiznat, že žádnými nostalgiemi při přechodu na další stupeň vzdělávání netrpim vůbec. Na besídce slzu sice úrovním, jak to mají hezky, ale to i na vánoční.

Jako kapesníčky si na závěrečný ples asi vezmu, ale tím to zhasne. Muž je úplnej střelec, rušila jsem kvůli počasí a kolizi s tím plesem školní výlet a muž by radši aby šla na výlet než na ples.

Trochu mě mrzí, že termín plesu koliduje se zahradní slavnosti na gymplu, tam jsem i loni doběhla na poslední chvíli kvůli jiné akci a to bývá dost dobré. 

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 24. června 2026 08:25

Karja jak dopadla oslava? U nás to opravdu zachránil ten bazén, navíc v něm hlídali chlapi, takže se po mně nic nechtělo. Společensky jsem byla úplná marná, den předtím (stejně jako mnoho dní předtím) jsem dělala závěrky do půlnoci, pak teprve dort, pak mi pořád jelo hlavou, jak zoufale tu domácnost nestíhám a o kolik horší to bude po nájezdu tolika dětí než před tím. Místo oslavy bych šla radši spát. Bylo děsné vedro, takže jsme si po skleničce sektu na přípitek přidali všichni jako kdyby každý vypil celou flašku, a oslavenec byl z hluku a pohybu dětí (a cákání v bazénu) poněkud nesvůj. Ale jinak to bylo fajn, já jsem vždycky akorát ráda, když se kromě lehkých odřenin a modřin nikomu nic nestane, tak tohle klaplo.

A dvě největší děti tu zůstaly na přespání, takže večer už jsme o dětech nevěděli, seděli jsme s mužem na terase až do půlnoci, pili červené, poslouchali Davida Stypku a kecali o všem možném. To bylo nejvíc super, pár hodin, kdy jsem opravdu nedělala nic, a letos poprvé na zahradě, aniž bych cokoliv dělala, jen si užívala, jak to mám hezké.

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 24. června 2026 08:29

A děkuju za všechny tipy na hry, nakonec jsem koupila Takenoko (to teprve dostane u mých rodičů), Ubongo (to mělo úspěch u Viktora hned), Krávy, ty čekají až se nabaží Ubonga, ale myslím, že to bude taky hit, a Toulavé věže, tam se teprve psychicky připravuju na čtení návodu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 08:29

continuity jako já brečím i u reportáže o prvňáčcích ale nostalgie to asi úplně není. Ale že bude brečet syn, to jsem úplně nečekala, celou dobu vypadá, že tam chodit nechce. A ne na té akci, ale doma už několikátý večer, takže to není síla okamžiku.

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 24. června 2026 08:29
Reakce na Pinot Noir:

Dnes jsem ve školce potkala holčičku Arniku. Hezké jméno.

​zajímavý jméno. Já lehce uvažovala nad jménem Annika tenkrát pro dceru. Myslím, ze jsem to jméno pak zavrhla kvůli tomu, do čeho by se mohlo zvrhnout v Česku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 08:30

Tabea arnika je pěkný. Akorát mně jako první naskočila ta ekologická organizace

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 24. června 2026 08:31

continuity jaký máte v létě ples? O letním plesu jsem asi ještě nikdy neslyšela.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 08:31

Tabeaples deváťáků? U nás mají taky takhle na konci roku 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 08:33

Ale já změny taky nesnáším úplně dobře, takže smutek a obavy na mně trochu padají. Aspoň mi v životě zůstane ta školka jako jistota