Zuzuli podle mě ne, jestli máš pro ní občanku kvůli prokázání věku. Muž ho u staršího hrozně chtěl kvůli nějakým slevám na Alze a tak, ale mám dojem, že to nikdy nevyužil. Ale nemůžeme ho udělat jen jednomu no![]()
Vše o těhotenství a dětech
ISIC nepotřebují, některé školy mají na to navázány vstupní systém a jídelní, ale někde je jen ten chip. U nás je až na gymplu.
Jinak čumím, já ty papíry jen vyplnila a poslala do školy, jinak si to vyřizovaly všechno děti.
Dnes mě čeká schůzka na gymplu, kvůli starší tam byl muž. Já jsem zvědavá akorát na třídního učitele.
Pinot Noir No jako oslavenkyne asi třikrát brečela, dvakrat se zhroutila, nejhorší byla ta hledačka pokladu:D. Proste emoce litaly všemi směry, nastesti sambo s tím uměl dobře pracovat...takže náročný, náročný....
continuity Brala jsem tu skolku jako takové bezpečné příjemné místo jak pro deti, tak i pro mě, jakoze fakt rano odevzdas dite nekam a k nekomu, kde vis, ze to je vsechno skvely, je tam o nej vyborne postarano, je tam stastny. Tak to byl takovy prijemny pocit.... A jeste jak pracuji z domu, to vodeni do školky byl poměrně znacnej socializacni proces dne. Za chvíli si přestanu mýt vlasy a pak asi i zustanu v pyzamu:D
continuity v první třídě to vyřizovali sami?
Potrefenáhusa tak já je všechny porodila s odkladem
ale malý jde nakonec o rok dřív než kluci. Taky mu jako jedinému věřím, že to dá.
jako ona nakonec všechno dala s prstem v nose, do skolky šla taky ve 3 a bylo to úplně hladký, az ted ten posledni rok tam nechodi rada
Potrefenáhusa hm, tak to je blbý. U nás naopak, teprve teď tam je fakt rád.
Evaeva no vyplnila jsem ty papíry, to už nevím jestli vše před prázdninami, ale dostali jsme na schůzce myslím na papírku variabilní symbol a čislo účtu. klíčky od skříněk jim dal školník a pro čipy je zavedly druzinarky. Určitě jsem pro chip nikde nebyla. Vlastne jsem ve škole fyzicky nikdy nebyla dál než na vratnici kromě třídních schůzek. A první den jsme mohly s dětmi na chvilku do tridy.
Tak dite je prihlasene do jidelny, najednou jim stacila naskenovana prihlaska mailem a cip si muzu vyzvednout na zacatku skolniho roku ![]()
continuity u nás je problém, že bez čipu ho nevyzvedneš z družiny. Papíry jsem taky vyplnila na schůzce a podklady k platbě a přihlašování obědů přišly mailem. Ale chipy do družiny vyzvednout musíš přímo ty. Určitě by to teda šlo i později.
Ja se na konec skolky strasne tesila, ale ted mam smisene pocity. To dite tak rychle vyroslo a konci nam jedna era. Ac mam k nasi skolce velke vyhrady, nakonec jsme s ucitelkami nasly spolecnou rec a dcera je ma moc rada.
Ale zaroven se dcera moc tesi, az se prestane vidat s holkama ze tridy. Tam se to ted ke konci zvrtlo a ona je z toho nestastna. Je jich tam jen sest a hraji si tam na velke frajerky, resi, ze kazdy ma byt obleceny cool, a treba saty, co dcera nosila kazdy den, nejsou cool. Taky se hadaji, kdyz ma copanky, protoze copanky tam muze nosit jen S. A dziny jsou cool, ale muze je nosit jen V. Pripadne "jsi oblecena v satech jak mimino, my jsme cool a ty ne", "ta tva panenka je super husta, tu si vezmu domu". A do toho tam jsou i takove ty recicky, jako "ted se s tebou nekamaradim, kamaradim se se S, my dve jsme nikdy kamaradky nebyly"... no proste holcici kolektiv, jak si ho pamatuju z prvniho stupne i ja. Manzel jen vali oci. Doufam, ze ve skole to ucitelka nejak lip zvladne. A dcera se nejvic tesi na to, ze pristi tyden uz tyhle holky ve skolce nebudou a ona si to tam na zaver uzije.
Evaeva tady je ten cip myslim jen na obed. Do druziny se zvoni a hlasi se jmeno ditete.
Zuzuli no to se těš na školu! Doufám s tebou, že se tomu vyhnete. V tomhle mají kluci výhodu, od švagrové slýchám to samé (ale až tak od třetí třídy), tam teda kolektiv moc zvládnutý není v těch třídách, co vím.
A děkuju za všechny tipy na hry, nakonec jsem koupila Takenoko (to teprve dostane u mých rodičů), Ubongo (to mělo úspěch u Viktora hned), Krávy, ty čekají až se nabaží Ubonga, ale myslím, že to bude taky hit, a Toulavé věže, tam se teprve psychicky připravuju na čtení návodu.
Pokud ho baví Ubongo, možná tip na příště: Nalož a jeď?
Dvojcata maji ve skolce taky takovou skvadru, co se naváží do ostatních kvuli oblečení, botám, brejlim. Jednou to zkusili (v ty skupině je i jeden klik) na mrnavku, ze prej prisla pyžamu a ta je utřela, ze je to komplet, moc ji to slusi a ze oni tomu nerozumí. Jsme na ni byla normalne hrda, snad ji to vydrzi.
Zuzuli fakt? Myslela jsem, že to mají všechny školy na třináctce
Právě, aby ho nemohl vyzvednout někdo jiný jen na jméno.
Evaeva ja si nejsem jista, ale myslim, ze kdyz jsme tam cekali pred schuzkou, tak tam rodice jen zvonili na zvonek a rikali, pro koho jdou. Je tam teda kamera, takze druzinarka obcas jen zahlasila, ze xy uz posila, nez neco rekli. Jestli meli i nejaky cip jsem si nevsimla, ale nevybavuju si, ze by o nem nekdo neco rikal. Uvidim v zari ![]()
Ale ti kluci jsou v tomhle fakt lepsi, jak jsou jeste hodne detsti. I kdyz tady je vudkyne te party holka, co ji jeji rodice komandovali pred promenadou masek na skolkove slavnosti, at se narovna a usmiva, aby vyhrala. A pak oplakala, ze nevyhrala. A ktera prej ve skolce na podzim vubec nejedla a splachovala jidlo do zachoda. Takze kdo vi, v cem to devce vyrusta a jake jsou teda jeji priority. Ale dcera se strasne tesi, ze tuhle "prisernou S" uz nikdy neuvidi.
Zuzuliocividne jste nebyli jediný, co to zazdili. ![]()
Zuzuli tak to na čipy fakt nevypadá.
No holka to má evidentně z domova
dceři vůbec nezávidím. Kluci jsou jednak víc dětští, ale hlavně tyhle ka - neka, zákulisní intriky a džíny může jen xy vůbec nejsou klučičí, ti takhle nepartičkují podle mě ani ve vyšším věku.
Zuzulitřídní kolektivy řeším s oběma dětma prakticky nepřetržitě.
Měla jsem pocit, že mladší je tam celkem ukotvena, ale teď z ní vypadlo, holka, které se šesté třídě zastávala, je teď královnou třídy a teď se k ní už nezná. Očividně jim to mrzí, ale teď na konci už to není k řešení. Spíš myslím, že něco v bledě modrém prostředí ještě na gymplu.
Zuzuli tohle je hrozny a bohuzel musim rict, ze to dela i nase 3 letá (ale štípe prej vsechny byt výjimky, kdyz ji naštvou
, i svoji bff - ja doufam, ze to neni tak moc hrozny, jako mi to prijde doma, dokonce je ani s jeji nejkou nerozdělili na pristi rok, kdy pokracujou do vyšší třídy, ja bych to udelala okamžitě hned)
naopak starsi si myslim, ze tyhle intriky vubec neumi a je to jeden z důvodu, proč se ji v tý školce tenhle rok moc nelibi, ty neustále se prelejvajici holčičí vztahy, kdy jeden den s někým kamaradej a druhej den uz ne
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů