Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3931 příspěvků moje polička 24. června 2026 12:45
Reakce na Potrefenáhusa:

naopak starsi si myslim, ze tyhle intriky vubec neumi a je to jeden z důvodu, proč se ji v tý školce tenhle rok moc nelibi, ty neustále se prelejvajici holčičí vztahy, kdy jeden den s někým kamaradej a druhej den uz ne 

​tohle je presne ten duvod, proc je me dite posledni mesic ze skolky nestastne. Nejvic ji mrzi, ze to "nikdy jsme nebyly kamaradky, ja se kamaradim jen se S" rika jeji do te doby nejka, se kterou spolecne slavily posledni dva roky narozeniny a tak.

Offline 711990
18353 příspěvků moje polička 24. června 2026 16:30

U nas jsem konec skolky nejvic obrecela a jeste obrecim ja. Byl to naprosto skvelej kolektiv deti, rodicu s uplne skvelym personalem. Nelituju jediny koruny za skolny, byly to dokonaly ctyri roky a je mi moc lito ze skola uz takova nebude. Ten pocit ze nekam patrime a se vsema se zname byl super.q

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 24. června 2026 17:02

Zuzuli Ty dívčí kolektivy jsou těžké, dcera také měla takový silný dívčí kolektiv ve škole, jako ten první pul rok byl zajímavej, než se tam řeklo, kdo je kdo. Pak jim tam přibyli dva chlapci, z jiné školy, některým rodičům se to moc nelíbilo, protože jakoby to jsou chlapci, co mají co dělat sami se sebou, natož i s učenim a prostě měli takové výraznější problémy v té předchozí škole...ale z hlediska toho kolektivu jim to jen prospělo, že se ty holky víc tak jako semkly k sobě a když něco řešej a s něčím bojujou, tak hlavně s klukama a na ty dívčí války nezbývá energie:D. Takže záleží, snad budou mít u vás taky pořádný lumpy ve třídě:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 17:23

Karja no já znám jednoho budoucího spolužáka malé Zuzuli a ten teda je opak lumpa za něj teda doufám v hodné chlapce. A taky jednu holčičku a ta je hrozně srdečná, extrovertní až na půdu. Tak minimálně tři děti budou fajn

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 24. června 2026 17:35

Evaeva Das ist wenig. Já bych taky řekla, že moje dcera je fajn, že má i spoustu fajn jiných spolužaček a i spolužáků, nemůžu napsat, že se mi jeví někdo špatnej, jasně, někdo je víc fajn a u někoho si můžeš myslet, že třeba méně, a takovej kousek ti v tom dívčím kolektivu stačí zastoupenej jednou nebo dvakrát. Ty vztahy mají prostě dynamiku i s fajnovejma povahama a u nás opravdu pomohlo, když se z těch kluků stala také taková dominantnější skupina, protože v první třídě tam byly samé výrazné holky a kluků tak jako pomálu....Ale myslim, že vy doma tohle řešit nebudete. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 17:41

Karja to víš, že jo. Mně tam skočil blbý smajlík.

S kluky budeme řešit jiné věci no. Zrovna teď ze syna vypadlo, že je na něj jeden kluk zlý. A ten jde do třídy s ním. 

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 24. června 2026 18:11

Evaeva Ono se to tam určitě nějak rozprostře jinak, ty dosavadní vztahy se trochu rozmělní, tak to snad bude v pořádku;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 18:18

Karja jo, já myslím, že bude. On si nikdy nestěžoval, ale dneska mi o něm říkala maminka spolužáka, tak jsem se zeptala. Takže to není tak, že by nějak šel přímo po synovi. Věřím, že si s ním paní učitelka s asistentkou poradí.

Offline dzizisketa
9095 příspěvků moje polička 24. června 2026 18:32

Evaeva 

No Rosťa tady před chvílí křičel, že zítra se nechce vidět s Erikem, že už se nekamarádí, že ho Erik vyrazil z partičky, protože Rosťa nechtěl poslouchat, co jim rozkazuje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 18:34

dzizisketa tak to jsou nějaký divný kluci, výjimky potvrzující pravidlo!

Mladší si teda hraje zejména s jednou holčičkou, on není úplně typický kluk.

Online continuity
44163 příspěvků moje polička 24. června 2026 20:13

K těm kolektivům bych řekla: malé děti malé starosti, velké děti velké starosti. 

Jak se většina věcí s tím růstem postupně vyřeší, tak tohle má tendenci nabírat grady. Je fakt, že spíš problémy řeší rodiče holčiček - každé moje dítě je jiné a je to nonstop téma akorát z jiného konce. Matky kluků v naší partě, to mají tak, že většinou žádný problém nebo pak rovnou level třídní a výchovný poradce.

No přeji nám všem, aby ten kolektiv hezky sednul a dobře to tam fungovalo. 

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 24. června 2026 22:25

Tak mladší dneska přitáhla ze školky velké kancelářské desky, s tím, že je to její portfolio, jsou tam vytištěné fotky s popisem, oč jde jakoby z toho dětského pohledu (ona nám říkala, že s paní učitelkou píšou, ale nepochopila jsem oc jde), různý věci k dovednostem, co se naučila co už umí, vzpomínky na besidku a nějaké větší výlety a vybrané obrazky...Jako hrozně mě to překvapilo. No a starší se dneska místo výuky šla koupat k paní učitelce do bazénu, 50 děti obsadilo jednu zahradu...vypadalo to jako někde na koupališti, idylka hadr......Jako smekam před oběma institucemi..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 22:33

Karja to portfolio je teď jejich povinnost, mají to teda dodat do ZŠ, ale nevím, jakou formou. Čímž teda nechci snižovat jejich zásluhy, taky záleží, jak se to udělá, že jo.

Ale před paní učitelkou, co si vezme školu na zahradu, teda smekám s tebou.

Offline JankaM
3163 příspěvků moje polička 24. června 2026 22:41

Dcera dnes dostala učebnici občanské výchovy na  příští rok, do 7. třídy, z roku 1996

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 22:42

JankaM hustý

Online continuity
44163 příspěvků moje polička 24. června 2026 22:54

JankaM vstup do nato a EU tam asi nebude co?

Ale není vše ztraceno, já dnes zjistila, že moje dítě má možný výběrový předmět Občanská společnost a občanská společnost EU. 

Online žluťásek
8911 příspěvků moje polička 24. června 2026 22:55

JankaM synovec v pátý třídě se letos učil vyplňovat složenku. Papírovou. Paní učitelka jim říkala, že to budou v životě potřebovat, že se to musí naučit správně. Možná mají taky učebnice z devadesátek?

Sweet Potato Pinot Noir Nalož a jeď je moc fajn hra, ale už děsně stará a rozhodně nesehnatelná mimo bazary za úplně nesmyslný peníze. Ale podobný tetrisovy princip jako Ubongon má Projekt L a to je moc hezká hra.

Offline Sweet Potato
40920 příspěvků moje polička 24. června 2026 22:56
Offline JankaM
3163 příspěvků moje polička 24. června 2026 22:58

continuity prošla jsem to, je tam stát, státní zřízení, kultura, stavební slohy, ochrana životního prostředí. Masírku ohledně EU si pamatuju, v roce asi 99 to do nás hustili ve společenských vědědách na sš

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 24. června 2026 23:01

Evaeva Podle mě to je něco jiného, to je taková ta ,,diagnostika,, spíš ne? Nebo u nás se to jmenuje diagnostika, dostáváme z toho takový výstup na papíře domu, plus k tomu mají ve školce zalozene právě nějaké ty vyplněné úkoly ATP. Tohle bylo takové osobní, fotka s kamarádkami, vzpomínka... navic jsme to dostali my domu a nic o tom, že je to do školy neříkaly, naopak, že v tom můžeme doma pokračovat.