Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4850 příspěvků moje polička 19. června 2026 15:38

žluťásek to je geniální, díky za sdílení, určitě někdy využijeme.

Offline Karja
44827 příspěvků moje polička 19. června 2026 16:26

Potrefenáhusa Já jsem asi zvyklá z těch rodinnejch sešlostí, kdy to byla třeba tlupa kluků (!!!), takže mi na tom nepřijde nic zvláštního. Ono pro tebe se to zatím zdá, ale pak je věkově velký skok, od té školní docházky,  jsou ty děti fakt větší a není to jak se školkáčkama;),

Offline continuity
43380 příspěvků moje polička 19. června 2026 23:16

Muž pomáhal hledat dětem žiletku do holicího strojku a odsunul suflíky v pokoji. Objevil několik nových civilizací. 

Starší: začátečnická chyba

Já: než odjedeš na prázdniny, civilizace budou vymýceny

Starší: to je jasné, ale já tam půjdu s respirátorem a luxem, ale když se tam vydáš neozbrojen.... 

Offline Makara
3663 příspěvků moje polička 19. června 2026 23:20
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 19. června 2026 23:56

continuity Starší je koukám zodpovědná likvidátorka nových civilizací

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2026 09:44

Potřebovala bych poradit nějakou knížku pro syna za vysvědčení. Nejlépe encyklopedii s jednoduchými texty (ale zase ne pro malé děti). Má rád vesmír a roboty. Nebo i beletrii/komix, co by ho mohla bavit, ale v téhle kategorii ho toho moc nebaví. A aby to zvládl přečíst.

Offline continuity
43380 příspěvků moje polička 20. června 2026 11:30

Evaeva zrovna o tom vesmíru toho vychází tuny. Nemůžeš zajít do Luxoru na Václavák a podívat se fyzicky? 

Přijde mi to nejlepší řešení, hned uvidíš, jestli vám to vyhovuje.

Jinak pokud ho vesmír bude držet, tak později doporučuji tuhle sérii, píšou od osmi let, ale je to už trochu pro čtenáře, který zvládá jednoduchou beletrii. To nedokážu odhadnout jak je na tom. 

https://www.luxor.cz/serie/871

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2026 11:38

continuity právě že už se asi nikam nedostanu, nějak jsem to podcenila. On právě čte spíš na úrovni prvňáka, ale porozumění textu má výborné (to cituju speciální pedagožku). Ale kdyby ho to bavilo, můžeme to číst před spaním. Na tu sérii se podívám.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 20. června 2026 12:13

Evaeva Já knihu za vysvědčení vyřešila tak, že půjdeme s dcerou do knihkupectví a ona si vybere sama. Nebyl by pak v tom čtení angažovanější, kdyby si vybral sám?

Offline brrr
12377 příspěvků moje polička 20. června 2026 12:17

continuity Jirkova dobrodružství jsou super! 

DruIBabička kluky taky vždycky brala do knihkupectví, ať si vyberou sami (teď už nečtou, tak je to jedno).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2026 13:26

DruI brrr jo, nás babička taky brala. Ale loni ho vzala a moc to nedopadlo On je na to buď ještě malý nebo prostě neumí vybírat. Navíc bychom asi museli jít i se všemi bráchy a to nechceš. Ale možná to ještě zvážím. Jeho problém není, že by číst nechtěl, ale jak mu to nejde, tak ho vysiluje a tím pádem nebaví. A ty příběhy, co zvládne přečíst, bývají často spíš pro malé děti. Četl pověsti, ty ho docela bavily, ale obecně mám problém něco najít. Víc teda boduje literatura faktu.

Offline continuity
43380 příspěvků moje polička 20. června 2026 14:55

Nevím kam s tím, přišla mi sleva na Alchymistuv odkaz 450,- do konce prázdnin a děti tam už byly. 

https://mindmaze.cz/cz/unikove-hry/alchymistuv-odkaz

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 20. června 2026 16:07

Evaeva hodne oblibeny je Vesmirnicek. Synův kamarád ji přečetl asi 10x, nej knizka. U nás jsme ji nedočetli, nesedla nám . Je to hodně individuální. Priklanela bych se k slavnostnímu výletu do knihkupectví, i za cenu, že odejdete s omalovánkami Minecraft nebo nebo zaručeně neautorizovaným průvodcem po světě Roblox (tak by to dopadlo u nás, ale co už). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2026 17:10

Gatita já se nebojím říct ne, takže to nehrozíAle právě se obávám, že to nebude umět posoudit za takovou chvíli.

Vesmírníček máme, přečetli jsme ho, ale zase takové nadšení se nekonalo.

Offline Anaj
236 příspěvků moje polička 20. června 2026 18:44

Prosím o radu: jakou knihu koupit pro čtrnáctiletého vášnivého čtenáře, zatím četl hlavně série typu Harry Potter, Hraničářův učeň, Eragorn... žluťásek ?

Offline brrr
12377 příspěvků moje polička 20. června 2026 19:29

Anaj Fantasy? Naslouchače, něco od Naomi Novikové (V zajetí zimy třeba),  od Pettersenové je série Odinovo dítě, Hvězdný prach od Gaimana, Hobita, .... A je to kluk nebo holka? Ta Noviková a Pettersenová mi připadají spíš holčičí.

Offline Anaj
236 příspěvků moje polička 20. června 2026 19:44
Reakce na brrr:

Anaj Fantasy? Naslouchače, něco od Naomi Novikové (V zajetí zimy třeba),  od Pettersenové je série Odinovo dítě, Hvězdný prach od Gaimana, Hobita, .... A je to kluk nebo holka? Ta Noviková a Pettersenová mi připadají spíš holčičí.

​Dík, kouknu na to. Je to kluk. Další návrhy stále vítány! Hobit se mu nelíbí...četl samozřejmě víc věcí, ale tyhle série si vybavuju, jak jsme to vozili v tašce na kolečkách z knihovny

A ještě přidám dotaz z opačného spektra čtenářství - děvče, 12 let, četbu v oblibě nemá. Přečetla všechny ty Poseroutky, něco od Walliamse (Babička drsňačka a ještě tu Zubařku), taky Darebáka Davida několik dílů...

Offline brrr
12377 příspěvků moje polička 20. června 2026 20:00

Anaj Naslouchače četl starší asi ve 13 a zhltnul všechny, tehda tři, díly na posezení (a to jinak nic moc nečte).

Jo, ještě zkuste od Dvořáka Písečníky a ty další díly. No a pak Prašinu, ještě asi i Foglara (Záhada hlavolamu).

Offline Anaj
236 příspěvků moje polička 20. června 2026 20:19
Reakce na brrr:

Anaj Naslouchače četl starší asi ve 13 a zhltnul všechny, tehda tři, díly na posezení (a to jinak nic moc nečte).

Jo, ještě zkuste od Dvořáka Písečníky a ty další díly. No a pak Prašinu, ještě asi i Foglara (Záhada hlavolamu).

​Dík za ozkoušené tipy, už si to píšu a prozkoumám. Prašinu četl, taky spoustu dalších věcí, co si nepamatuju . Foglar ho nechytil, ani další klasika (Verne atd), toho máme plnou knihovnu...

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 22. června 2026 01:45

Anaj Na kluka se ti ještě zeptám, moje děti čtou přesně tyhle knihy :-)

Ale s holkou (těžký pro nečtenářku!) mě napadla Fiorella od Vondrušky, nebo něco víc holčičícho, třeba Motýlí klub, Dvojčata v průšvihu nebo Katy (nebo něco jiného, tohle je jen co znám) od Wilsonové. Nebo série Nikdyuš.