Anaj stopařův průvodce po galaxii, prima mýtus od asprina, série Tajemný Amber od Zelaznyho, vlastně už i Zaklínač by šel, cokoliv od Neal Shusterman, třeba Sucho nebo Bez Šance,série Percy Jackson od Rick Riordan, pro kluka toho zas tak hodně není, pokud nocení nějakou YA kravinu psanou cíleně pro holky:D
Vše o těhotenství a dětech
Dítě si ted začalo půjčovat v knihovně podle obálek a nektery ty detsky knihy, to se fakt leda, to ke na mozkovou smrt, ted jsme mely mimořádnou smůlu a půjčily si mimořádně blby hned dvě
tahle je fakt strašná, s vtipy na primáře sovu a herce Sováka, i pro mě psaná skoro nesrozumitelně

Potrefenáhusa tohle ted tahají holky z knihovny ve škole, a trvají na uspavaci četbě. Par knih uz jsem jim taky vrazila zpět ze at se nezlobí, ale tohle číst nebudu. A nebo čtu, a během toho ten příběh dost upravuju:D
rasaNori jo, taky upravuju (a přeskakuju), ale to se fakt nedá
Ty jo, ja bych byla stastna, ze si neco aktivně vypůjčí a chtějí cist. Ja bych klukům cetla snad i etikety od šamponu, kdyby chtěli.
Ale jinak je fakt, ze spousta těch knížek vypadá hezky, ale kluky nebavi a ani se jim nedivím.
Gatita no po zkušenostech s knížkou "Víš, co má v plínce myš" to tak nevidím ![]()
Keď bola reč o desiatovnikoch, mám tu 3 ks smatzfatz, ak by niekto chcel za poštovné.

Taký istý aj v oranžovej.

Evaeva helemese, zajíc v lese. Copak asi v plínce nese? ... Víš? Nevíš? Taková je každá myš! ![]()
Taky jsme ji jeden čas četli furt dokola.
Potrefenáhusa Já jsem dost citlivá na básničky a vždycky to v knihovně zoufale přebírám... přitom to snad není tak složitý, spočítat slabiky ![]()
Aranel A pak ještě nesedí přízvuky a ani ten obsah často nestojí za to ![]()
Aranel teď jsem četla Áďa a já, obrázková knížka pro nejmenší, o životě s adhd. Veršovaná bohužel. Mělo to potenciál a věřím, že v originále bude prima. Ten překlad je ale fakt blbej. Místy úplně zapomeneš, že se to má vlastně rýmovat ![]()
Garfie dík za tipy, budu vděčná, pokud ještě od svých dětí něco dalšího vyzvíš. Fiorellu už jsem zkoušela dřív, nějak nezaujala. Ty další věci prozkoumám, o knížkách od Wilsonové jsem taky uvažovala, uvidím.
rysamona andulka01 Danny Tak Betty brrr Garfie rasaNori žluťásek leona mp Snad jsem na nikoho nezapomněla ![]()
Děkuju všem za užitečné tipy pro čtenáře, i třeba tituly, co máme doma a nevzpomněla jsem na ně, díky díky moc!!
Objednala jsem Naslouchače a Opraváře času, pro děvče Dvanáct, a přiměla rodinu, aby prohledala knihovny, kde se na základě pátrání našlo dost z dalších zmiňovaných knih ![]()
Anaj Wilsonovou určitě zkus, některé ty knižky jsou heuké. Ještě mě napadly série Můj anděl strážný, Alea-dívka moře a knížky od Válkové.
Tak od dětí prý Riordan pro kluka i pro holku, nejlepší je začít asi s Percy Jackson. Pochopitelně Správná pětka a Vlaštovky a Amazonky, ale to asi znáte.
Pak pro kluka série Artemis Fowl, Letopisy z hlubin věků, knihy Hugo Šlika (Ve staré cihelně se svítí.....atd). A nebavily by ho Hunger games?
Anaj Wilsonovou určitě zkus, některé ty knižky jsou heuké. Ještě mě napadly série Můj anděl strážný, Alea-dívka moře a knížky od Válkové.
Tak od dětí prý Riordan pro kluka i pro holku, nejlepší je začít asi s Percy Jackson. Pochopitelně Správná pětka a Vlaštovky a Amazonky, ale to asi znáte.
Pak pro kluka série Artemis Fowl, Letopisy z hlubin věků, knihy Hugo Šlika (Ve staré cihelně se svítí.....atd). A nebavily by ho Hunger games?
Díky, vše si píšu a prozkoumám. Ransome bohužel u nás neuspěl ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí