Evaeva o plese deváťáků slyším prvně. Znám jen maturitní plesy. ![]()
To je nějaká novější záležitost? Nebo pražská?
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva mne homeopatická Arnika a Arnika na bolavý svaly. Ale to jsou všechno pozitivní konotace. Kytka je to hezká.
Tabea asi je to relativně novinka. Znám to, až teď, co mám děti v procesu. Já teda do devítky nechodila, ale nepamatuju se, že bych o tom od kamarádů slyšela. Je to teda malá záležitost, žádná Lucerna ![]()
Evaeva ja se obavam, jestli pani ucitelka v novy instituci bude mit pochopeni, ze introvertní dite může bejt obcas vypnuty, tahle ho nemela
Potrefenáhusa hrozně záleží. Syn teď měl asi nejchápavější učitelku, co jsem kdy zažila. Ta v první třídě taky vypadala, že ví, o čem mluvím, ale to víš, že mám obavy, jestli jsme vybrali dobře. Ale reference na ní byly jen pozitivní.
A taky se obávám, aby bylo pochopení pro toho malého ďáblíka. Ale jednoho takového tam teď měli, vidím to nadějně
(tyhle dvě učitelky jsou teda vážně skvělé)
Tabea na konci ZŠ, přišlo mi to jako blbost (léta se to ve škole nedělalo) ale už jsme to absolvovali se starší a je to spíš taková odpolední slavnost a bývá to dost fajn. Akorát bude asi problém to vedro.
Pořídili jsme k tomu tyhle šaty, jinak by měla normálně po kolena, nějaký co nosí do divadla. Ale tyhle ji fakt sluší, tak jsem moc nevahala. Já mám ještě hedvabni stolu od svatby, ale na tu asi z důvodů počasí vůbec nedojde.

continuity mně to přijde dobré hlavně pro ty děti. Pro ně je to konec jedné dlouhé éry, velká změna. Je fajn, když mají nějaké takovéhle velké rozloučení.
Evaeva no měli jít na třídní výlet, ale už byly po těch přijímačkách příliš rozlitani. Měli alespoň prespavku ve škole a to mi přišlo mnohem lepší.
hlavně se po mně nic nechtělo.
Ja uspesne zazdila ty dva terminy, kdy se melo prijit do skolni jidelny s prihlaskou ke stravovani a pro cip ![]()
![]()
Ale v jeden den jsme meli veterinare a druhy rozlucku ve skolce, takze na tohle jsem zapomnela. Ale tak muj tata, kdyz jsem presla od treti tridy na jazykovku, zapomnel v bance zmenit souhlas s inkasem na novou skolu a jsem ty obedy nemela, takze to mame asi v rodine. Takze uz jsem zadala o individualni termin a nastesti vim, ze prvni tyden na obedy stejne chodit nebude, takze casu dost.
Evaeva mne vlastne ty akční deti přijdou pro tu učitelku asi snáz uchopitelné a zmenedzovatelne, nez dítě, kterymu musí všechno říct pětkrát, na půlku pokynu nereaguje vubec (a na dotaz, jestli jde po o nebo po spa, s pohledem z okna podruhy pozdraví ![]()
![]()
)
ucitelka ji ohodnotila jako naprosto flegmatickou, čemuž bych se zasmála, nebejt to naprosto zásadní nepochopení
Zuzuli Ha ha, v jídelně jsem byla dneska, ještě by to šlo zítra, pak taky jen individuální termín po domluvě
a to jsem si ještě na dnešek radši dala včera večer upomínku do mobilu, a dneska ráno jako nepopsaný list, ani mi nejdřív nedošlo, proč mi ten mobil pípá. Přičítám to teda tomu vedru.
Potrefenáhusa mně právě říkala, že je syn na švp překvapil, jak všechno věděl a zvládal (měla na mysli tyhle pokyny), maj ho přečtenýho. Jinak ráno nezdraví, a kdy jde domů, zásadně nehlásí
Ale tahle učitelka teda fakt ví, ten první rok měl jednu takovou, co to nepochopila. Nicméně pro mě je velký kouzlo, že si najednou povídá s dětmi i mimo okruh jeho tří kamarádů, hraje si ve skupině a včera dokonce promluvil na jednu maminku
Úplně rozkvetl.
Jinak já vím, že si s malým poradí, z ds žádné stížnosti nebyly, ale po mladším budou asi trochu v šoku. Je dost akční a hlídá si svoje teritorium. Domeček na zahrádce si zabral už teď
(ale bez rodičů to bude zase jiné) Úplně jednoduché to s ním taky nebude, jak správně odhadla jiná zkušená paní učitelka po první hodině společného cvičení
akorát úplně jinak.
Zuzuli u nás se přihláška na obědy podala už na schůzce, čipy se řeší až v září. Ale čip do družiny se musí vyzvednout v jeden den v srpnu a to od 8 do 13. Jako mně je to jedno, ale proč ten jeden den tam ta paní nebí naopak jen odpoledne? A obědy teda můžou mít už od druhého dne, ale nepamatuju si, od kdy jsem mladšího přihlásila, asi taky až od pondělí.
Evaeva jo, u nás je jak ryba ve vodě mladší, sčuchla se s nejakčnější holčičkou a dost tam spolu řáděj (a prudej), o tu se nebojím vůbec, ta se o sebe umí postarat víc než dobře (a taky jsem ji chytře porodila v prosinci)
Evaeva na schuzce se akorat vyplnovala prihlaska do druziny, k jidelne byly tyhle pokyny... ![]()
Nakonec jim staci, ze prihlasku poslu mailem
A manzel me uklidnuje, ze nemuzeme byt jedini, kdo zapomnel ![]()

Zuzuli u nás obojí. A dalších x papírů. U nás na obědy první měsíc chodí skoro všichni na papírky, čekají na isic. A určitě nejste jediní!
Mně zase baví, že teď v červnu chce družina vědět čas samostatného odchodu v jednotlivé dny. Hlavně, že si nebyly schopní někam zanést, jak má syn odcházet dva dny za sebou ![]()
![]()
Potrefenáhusa tak já je všechny porodila s odkladem
ale malý jde nakonec o rok dřív než kluci. Taky mu jako jedinému věřím, že to dá.
Evaeva o isicu u nas nikdo nemluvil. Je i pro tyhle male deti nejaka vyhoda ho mit?
Potrefenáhusa jinak na to řádění jedna moje známá vždycky učitelkám říká, že to je dobře, že to znamená, že už si tam zvykli![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články