Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 24. června 2026 23:24

Karja to portfolio zní moc hezky. Já mám akorát nějaké výkresy a pracovní listy.  

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 24. června 2026 23:26

žluťásek a paní učitelka se taky teleportovala z devadesátek? Než to nebohé dítě bude potřeboval platit cokoliv, česká pošta bude doufám dávno v propadlišti dějin. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 23:30

Karja je to možný. Každopádně je to moc hezký!

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 24. června 2026 23:30

JankaMjá už jsem v době vstupu do EU a NATO byla ze školy dávno venku, ale masirka zcela jistě nebyla dostačující, protože většina národa ani netuší, že Rada EU není to stejné jako Evropská rada. 

Jak o tom tak přemýšlím, tak to bude celkem užitečný předmět.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 23:32

žluťásek složenka je taky hodně hustá Když si vezmu, že já, jako potenciální rodič toho dítěte, jsem složenku použila přesně jednou a to na zaplacení poplatku za přihlášku na VŠ (už nevím proč zrovna složenku)

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 24. června 2026 23:51

žluťásek My taky v devadesátkách vyplňovali složenku! Ale musím říct, že co si pamatuju nejvíc bylo, že jsme si ji museli na to vyplňování sami sehnat a že jsem měla hroznej blok si pro tu složenku na poštu dojít, protože ten stojánek s nima byl hned u okýnka a ta pošťačka blbě koukala! Zpětně se jí ani nedivím, když jim tam během týdne takhle napochodovalo cca padesát páťáků

Offline Anaj
230 příspěvků moje polička 25. června 2026 09:21
Reakce na continuity:

Anaj no moje děti tyhle staré věci taky nečetly. A nechce je ani to, které čte opravdu hodně. 

Jasi o ty jung adult literatuře myslím svoje, nejsem v tomto případě moc dobrý rádce a je to dost nepřenosné. To co má starší na piedestalu, mladší vůbec nedočetla. 

​Jasně, každé dítě / člověk má jiný vkus, líbí se mu jiné věci. Kamarádčina dvanáctiletá vnučka hltá Štorchovy a Foglarovy knihy, moje stejného věku čte ty Deníky malého poseroutky (mimochodem mě ten překlad názvu dost dere ).

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 25. června 2026 21:04
Reakce na continuity:

K těm kolektivům bych řekla: malé děti malé starosti, velké děti velké starosti. 

Jak se většina věcí s tím růstem postupně vyřeší, tak tohle má tendenci nabírat grady. Je fakt, že spíš problémy řeší rodiče holčiček - každé moje dítě je jiné a je to nonstop téma akorát z jiného konce. Matky kluků v naší partě, to mají tak, že většinou žádný problém nebo pak rovnou level třídní a výchovný poradce.

No přeji nám všem, aby ten kolektiv hezky sednul a dobře to tam fungovalo. 

​Naprosto souhlasím. Škola je brnkačka, ale ty dívčí války v kolektivu!

Taky všem přeji, aby kolektiv sednul. To je k nezaplacení.

žluťásek Nemysli si, když je člověk v exekuci nebo insolvenci a má obstavený účet, jak se to hodí umět vypsat složenku

Offline viktorka_od splavu
49230 příspěvků moje polička 25. června 2026 21:37
Reakce na notna:

žluťásek Nemysli si, když je člověk v exekuci nebo insolvenci a má obstavený účet, jak se to hodí umět vypsat složenku

tyo tady se clovek vzdy dozvi neco uzitecneho!

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 25. června 2026 21:54

viktorka_od splavu A není to zase tak velká rarita. Jsi OSVČ, dostaneš se do exe, nemůžeš používat účet, ale česká správa sociálního zabezpečení už neumožňuje platby v hotovosti. Když nechceš mít ještě větší problém, vypisuješ složenky a ještě to tvrdě zaplatíš. Nebo alimenty. To je asi ještě častější.

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 25. června 2026 22:00

Složenka mi připomněla, jak jsem na státnici z angličtiny v konverzační části dostala za úkol poslat telegram

Sice už to je nějaký ten rok, ale přecejen už to bylo v době internetové. Bohužel mi za to snížili známku, jako na dvojku, ale tehdy mě to dost mrzelo. (Chvíli jsem se dohadovala, jestli mi nemůžou dát jinou otázku a pak jsem řekla, že bych se asi šla zeptat na poštu )

Offline viktorka_od splavu
49230 příspěvků moje polička 25. června 2026 22:28

notna jo no, posledni co si pamatuju kdyz jsem leta zpet byla na poste se slozenkou, ze tam byl strasny ten poplatek. tehdy. nechci ani vedet kolik to stoji dnes

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 26. června 2026 06:31

Musim rict, ze se me docela bolestivě dotknul plakátek ve skolce, skolka ma zavřeno celkem 5 týdnů, z toho 3 v červenci, s požadavkem volnyho srpna pro předškoláky to znamena celkem 7 týdnu volna, ja mam aktualne 9 dni dovoleny, zařídili jsme pro starší dite 3 primestaky (naštěstí ty ceny tady nejsou tak drtici jako v Praze). V srpnu je teda budu mít doma obě, u mladší zavírají po prvnim srpnovém týdnu. Znamena to pro me praci nonstop o víkendech a po nocich, pulku týdne nejak vykryje muz...kdyby teda tu skolku aspon zavreli na srpen, kdyz jim tam v srpnu deti vadej...

příští rok to se školníma prazdninama nechci videt, ale tak bude zas o něco starsi...jak to k.....a lidi bez babiček v normálním zaměstnaneckým poměru delaj????

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 26. června 2026 06:38

Potrefenáhusa to je strasny. Ale musim rict, ze touhle slepotou trpi cele me ucitelske pribuzenstvo, kteri proste po celem pracovnim zivote ve skolstvi nejsou schopni pochopit, ze rodice musi pracovat i v lete a mysli si, ze jen chceme deti odkladat a nechceme se o ne starat, pritom kazde dite potrebuje ty dva mesice volna.

Naposled jsem se na tohle tema zhadala s matkou vcera, proc proboha chci dite cely cervenec davat do skolky. No treba proto, ze ji nechci na cele leto posilat pryc a chci s ni byt aspon odpoledne po skolce?

Offline Tabea
8066 příspěvků moje polička 26. června 2026 06:39

Potrefenáhusa tak ten plakátek mi teda pěkně zvedl tlak. Ale jistě, vyvěsíme plakátek, pár rodičů se zastydí, že by chtěli dát dítě do školky, a hned bude dětí (=práce) míň.

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 26. června 2026 07:16

Potrefenáhusa ten plakatek je pěkná manipulace teda. 

Offline Anaj
230 příspěvků moje polička 26. června 2026 07:21

Potrefenáhusa Strašný plakátek - v tom kontextu situace hraběcí rady, jinak samozřejmě samé moudré věci.  A nechci strašit, ale ve škole je teď pro děti prázdnin a volných dnů čím dál víc - kromě hlavních letních i podzimní, vánoční, pololetní (jednodenní), jarní, velikonoční... plus ředitelské dny. A to ani nemluvím o té letošní situaci, kdy se někdy na jaře ministr probudil a rozhodl o zkrácení školního roku o 2 dny (myslím). Nechápu, jak to má rodina s průměrnou délkou dovolené rodičů pokrýt, pokud nemá ochotné příbuzenstvo. A to ani nezmiňuju rodiny, kde je jen jeden rodič. Soucítím.  

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 26. června 2026 07:25

continuity podle me tyhle výtvory kolujou v některých učitelských skupinách na fb 

Anaj ja vim, no...zvazovala jsem zvyseni uvazku, ale pak jsem si to představila v barvě, ted mám dva HO v týdnu (což je nadstandard, třetí by mi nedali), takže přinejhorším se to dá nějak částečně polepit s detma u netflixu (a dělat to v noci a o víkendu) 

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 26. června 2026 07:31

Potrefenáhusa To by mě namíchlo taky.