Potrefenáhusa i na prodejne. Ja kolem te karlinske rano sla, vzpomnela si, ze neco potrebuju objednat a nasla na webu tohle

Potrefenáhusa i na prodejne. Ja kolem te karlinske rano sla, vzpomnela si, ze neco potrebuju objednat a nasla na webu tohle

Zuzuli v karline jsem vcera nechala 1200,- :-(
Mohučanka Jo, my jsme tedy ted tři roky po sobě byli taky na dovolené ten poslední srpnový týden a dcera taky šla do první třídy ten druhý den příjezdu. To asi taky nikdo netvrdí, že mají být doma, ale že mají být doma ze školky, aby prostě ten přechod byl přes "domov" a nikoliv z instutuce do instituce. Ono i když měníš zaměstnání, tak je to taky dobrý "přes domov" a ne si přenést krabici s pracovníma věcma z jednoho baráku na druhý den do druhého, ale prostě vypustit tak tu hlavu no.
Jo váš minusový režim bude takový, že se do té školy budou možná těšit:D:D
Evaeva tak me prijde, ze toho školního volna je treba 60 dní? coz je vic, než maj oba rodiče dovoleny dohromady ...
Potrebu odpočinku a volna chapu, ale vyvěsit na dveře požadavek na 7 týdnu volna mi přijde úplný wtf
Karja já si myslím, že je fajn, když těch pár dní doma stráví. Aspoň naše dovolené jsou poměrně akční. Ale to je rozhodně kus od kusu.
Evaeva a to školky ten výchovný a vzdělávací režim v létě nerozvolní, když se tam ty děti míchají?
Já teda nevim, jestli naše školka byla výjimečná, nebo to tady tak funguje ve všech, ale tady snad nikoho nenutili, aby dělal nějakou činnost. Třeba že všichni musí nakreslit jeden určitý obrázek nebo tak. Mohly si samy rozhodnout, jestli budou stavět, malovat, hrát karty, s panenkama... U dcery to měli tak, ze každý dítě melo svoji zalaminovanou fotku se suchým zipem a tu si připevnilo na to určitě stanoviště. A když byla na stanovišti plná kapacita, tak museli dělat něco jiného.
No snad se na to budu muset detailně vyptat kamaradky, co ve školce pracuje.
Tohle je popis normálního režimu, ne prázdnin.
Tabea předškoláci musejí nějaké vzdělávací aktivity splnit, dost se řeší grafomotorika třeba, to je opravdu hromadné, řízené a komu to nejde, ten má trénovat i doma. Ale zhruba po prvním týdnu června bych řekla, že tohle už se nedělá, a tento týden už panuje úplná anarchie, spojené třídy, školky v přírodě atd. Takže už teď je to opravdu jen to hraní s kamarády, v prázdninovém provozu pak tuplem.
Tabea asi rozvolní, ale není to jako doma. Moje děti třeba lezou do výšek, skáčou z metru a půl na zem a lezou po klouzačkách v protisměru, to ve školce nemůžou. Ve třídě je dalších dvacet dětí, některé jsou třeba trochu prudší povahy, berou ti hračky, jiné třeba nerespektují, že si s něčím chceš hrát sám... I ty pravidla musí držet, aby to množství dětí ukočírovali, chápu to, ale je fajn si od toho odpočinout, mít víc volnosti. A to nemluvím o vstávání a nutnosti se někam vypravit, to náš mladší pořád moc nedává. Myslím si, že to prospěje všem dětem aspoň na chvíli z toho vypadnout a mít ten čas víc ve svých rukách. Ale jak píšu, chápu, že s prací se to blbě slučuje.
Já pro změnu pozdvihla obočí nad prázdninovým deníkem, který R. nafasoval, kde úplně první strana je mapa Evropy, kde si má vybarvit země, které o prázdninách navštívil, zapsat nejvzdálenější místo, zemi, která se mu nejvíc líbila, nejlepší zážitek ze zahraničí... No, nevím, no. Vy tady většinou cestujete hodně, ale mně to připadá trochu jako nasazování dětem do hlavy, že cestovat je hlavní prázdninová aktivita a jedna dovolená za rok nestačí.
Tabea za sebe musim rict, ze ten prazdninovy provoz je vyrazne vetsi pohoda, nez ten bezny. Aspon predchozi dva roky to tak bylo, bude snad i letos.
Ale jak se tam ty deti misi, je to spis takovy primestak, nez predskolni vzdelavani. Maximum casu venku, zadne prochazky, jen behani po zahrade, zadne ukoly a priprava na skolu, prichod rano volnejsi, po obede spi jen kdo chce, pyzama netreba. Venku na zahrade meli vodni prvky.
Ja si teda myslim, ze v cechach se jde uplne proti tomu, aby ty deti ty prazdniny dobre zvladly. Misto toho, aby se nekdo snazil jim na leto, kdyz rodice pracuji, zajistit nejake stabilni prostredi, tak se prehazuji ze skolky do skolky, nekolik tydnu nic nefunguje, takze je treba resit primestaky, a jeste se vyvesuji takovehle cedulky, jak si rodice maj nechat dite doma. Do prihlasky na letni provoz na dva tydny v jedne skolce tady po nas chteli i adresu a telefon na zamestnavatele. Kamaradka mi i vypravela, jak ji v lete tady na sidlisti vracely ucitelky behem dne dceru jakoze s horeckou, kdyz se zahrala behanim venku na zahrade, s komentarem, ze by snad mela chapat, ze i ucitelky chteji mit v lete volno ![]()
Vyjimka teda byla Praha 6, tam jsme prazdninovy provoz vyuzili bohuzel jen jednou, ale byla na to urcena na cele leto jedna skolka, ve ktere se pak podle zajmu stridaly ucitelky z cele mestske casti po tydnech, ale deti mely stabilni misto. Cele se to resilo online, radni, ktery to resil, pak v emailu psal, ze se snazi maximalne vyjit vstric rodicum, kdyz sam vi, jak narocne je ty prazdniny pro pracujici preklenout, a o deti se behem leta dobre postarat. Takze jde to, kdyz se chce. Vsechno ostatni je pohodlnost a vymluvy
Pinot Noir my teda cestujeme hodně, ale zas tolik, aby to bylo na vybarvování evropských map to fakt není.
Já si myslím, že by snad v tomto věku byla vhodnější mapa ČR, uvědomit si, kterým směrem byl nějaký výlet, kde bydlí babicky. Hrála jsem kdysi s českými kolegy: kde leží kotehulky, kde se určuje vzájemně umístění různých obci ČR a ač jsem se původně nechtěla zapojit, když jsem se tady nenarodila, během večera jsem zjistila, že mám možná ČR procestovanou u nejlíp z nich. ![]()
Pinot Noir to teda jo!
Evaeva kdyz ty mas asi trochu zuzeny pohled na aktivity ve skolce, jak tam kluci moc nespali. Nejaky rizeny program tam maj jen rano, ale odpoledne to je volne behani a anarchie i pri beznem provozu. Jak uz tam tech deti je min, spojene tridy, tak po stromech, klouzacce v protismeru a tak taky lezou. Videno na vlastni oci pres plot, kdyz jsem si sla detatko vyzvednout. Jezdi na kolobezkach, kazdy si tam na zahrade dela co chce, ale maj tam na to partaky. Nekdo si tam maluje, nekdo si hraje s panenkama, nekdo je na piskovisti a nekdo sedi na strome nebo proleza kere.
Zuzuli koukam, ze v CR maji učitelky MŠ 40 dní dovolené. U nás je to 30 dní.
continuitymapa ČR tam potom taky je, ale zahraničí je na první straně. No, udělala bych to minimálně naopak a nezaměřovala to tak očividně na množství navštívených míst.
Zuzuli u nás je ředitelka opatrná, takže ne, tohle nedělají. Ano, lítají, kde chtějí atd. ale není to jako doma, i těch sociálních interakcí je mnohem víc. Ale to bude i nastavením dítěte, já mám dva introverty a ti prostě potřebují být taky někdy sami. Představa, že by šli do jiné školky nebo k jiným učitelkám než z naší školky, je dost nereálná.
Ja mam letos pres leto volno az na konci srpna, ten posledni tyden. Ted jsem v praci skoro mesic nebyla kvuli operaci, takze mam na dohaneni dost veci prazdniny neprazdniny. Do te doby proste potrebuju nekam udat dite, takze na maximum chci vyuzit letni provoz. Ale kdybych mela tu moznost ji na konci srpna do skolky dat, vyuziju to. Protozeani prarodice uz tenhle termin volno nemaj a tak to zbyde na me.
Ja totiz budu mit volno i ten prvni skolni tyden a kdybych mela jen ten jeden tyden dovolene, beru zarijovy. Prijde mi pro dite lepsi, kdyz ten prvni tyden, kdy ho ze skoly vyplivnou v deset dopoledne nemusi na cele odpoledne do druziny. V zajmu nejake adaptace na novy rezim, kolektiv, skolu a tak, ze pak radeji je doma tyhle dny. To, ze by z prazdninoveho provozu skolky rovnou slo do skoly, me nijak nepohorsuje.
Evaeva tak moje dite je taky introvert, co zmeny nemusi... ale oba pracujem, takze to zvladnout musi. Rozhodne to je pro ni lepsi traveni casu, nez u me v kanclu, zatimco ja se snazim pracovat. A system by mel byt schopny ty deti podporit a ne manipulativne shazovat rodice, co fakt nemuzou byt cele leto s detmi doma.
Tabea skolka je jeste dobra, ta fungovala i v dobe podzimnich, jarnich i velikonocnich prazdnin. Jen na statni svatky a vanoce byla zavrena. Ve skole s tim mnozstvim volna to bude vetsi masakr
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.