Zuzuli Taky jsem si to tak myslela a nakonec se ukázalo, že družina byla plná normálně od druhého dne školy, takže tam dcera chodila, ale určitě bylo fajn pro ní jít dřív, aby tam nebyla jedna z nejposlednějších. I od druhého dne školy byly prostě školní aktivity normálně celé dopoledne.
Vše o těhotenství a dětech
Karja tady to je tak, ze prvni den maj jednu hodinu, druhy den dve, treti den tri a az v patek ctyri. Aby tak nejak v pul dvanacte sli na obed a pak do druziny. Takze ty prvni tri dny ji budu brat na obed domu
Zuzuli však já píšu celou dobu, že chápu, že s prací se to kloubí blbě. Ale souhlasím s tím, že pro děti je lepší, když mají od toho všeho oraz.
Druhákum tridni zadala na prázdniny celou cvicebnici matiky, s tím, ze některé maji povinnou půlku, a zbytek dobrovolně, a 8 děti maji povinně celou. To me přijde husté. Maji poslat za každý mesic do školy pohled, maji ctenik na prázdniny, tady se musím pochválit, protoze jsem starší sehnala od Ransome Holubi poštu, a za každý mesic maji psát list A4 do deníku společně s fotkami. No jsem zvědavá. A malý dítě je nešťastné ze svého vysvědčení, a přitom ma relativně dobre hodnocení, no jeste to bude na probrání doma...
Karja hlavne ona z te mala prehledne skolky se ctyrma tridama celkem prejde do sidlistniho kolosu se trema tridama na rocnik a asi trema oddelenima druziny, tam mi prijde, ze ta adaptace potreba bude. Ta skola je strasne neprehledna, cestu k jejich tride bych ted asi podruhe nenasla, kolem jednoho atria, pak druheho, pak po schodech, pak dalsi atrium, zahnout u obrazu s nazvem Kvasinkova infekce, do zadniho pavilonu a pak asi dve patra nahoru. Matne si to tak nejak vybavuju. Zlata letni skolka s par detma, zahradou a dverma na zachod hned ve tride.
Evaeva mohla, ale moje dite potrebuje spis ten pozvolny zacatek, nez nejakou narizenou pauzu v rezimu ![]()
Zuzuli ty první dny s nimi budou chodit učitelky. Já byla ráda, že syn chodil s družinou na obědy, to je velká pomoc pro to dítě. Sám by to zvládal hůř.
Nicméně ten popis cesty je přesný
Já tam přestupovala do čtvrté třídy a pamatuju si, jak jsem druhý den, kdy už jsem šla sama, panikařila, jak to najdu. Ale našla. Třídy kluků taky najdu, hlavně proto, že jsou nad sebou. Druhou půlku školy moc neznám ![]()
Zuzuli no moje dítě se na školku adaptovalo pět let
a na vstávání se neadaptoval pořád, ten by potřeboval chodit spíš na desátou než v deset domů ![]()
Zuzuli tak to mi taky přijde hustý, druhý den dvě hodiny, pak tři:D:D:D To ano, to než bys ji tam ráno doprovodila a pak pro ní v rozumný čas přišla, aby byla ve družině nějakou menší chvilku, tak to nemá cenu do práce:D
Pinot Noir Podle mě v tom hraje typ školy, kde jsou asi zastoupeni hodně děti s cizojazyčným rodičem nebom hodně cestujícími či pracujícím v zahraniční. Když to vezmu podle toho, co o škole píšeš a srovnám to s obdobnou, kterou znám. Asi se předpokládá, že po tuzemsku cestuje menšina. Ale naprosto tě chápu. My jsme v tomto věku dítěte cestovali po čr a hlavně v okolí. Zahraniční dovolené, krom pár výjimek, jsme začali až v pozdějším věku na její přání.
Evaeva ja si naivne myslela, ze prvni tridy jsou tam vepredu, kde byly zapisy! Tam trefim ![]()
Zuzuli u nás jsou zápisy v družině
a je to u nás teda tak, že ta třída "patří" paní učitelce, takže tam jsou pak až do pětky.
notna asi to tak bude, jsou tam děti, které mají jednu babičku na Slovensku, druhou v Británii a k tetě jezdí do Švýcarska, ale nadpoloviční většina jsou stoprocentní Češi. Mě se to asi nějak víc dotýká, letos pojedeme s dětmi do zahraničí poprvé, do Rakouska, protože V. nebylo možné dřív vyfotit na úřadě na doklad, a stále teda můžeme jen autem kvůli jeho stravě. R. už to občas řeší, proč je jediný, kdo nikde nebyl, já mu samozřejmě nechci vyloženě argumentovat bráchou, tak mě trochu namíchla škola deníkem, který podporuje myšlenku, že dovolená v zahraničí je hlavní smysl prázdnin.
Pinot Noir tak to se ti vůbec nedivím, že tě to namíchlo, mně to přijde jako blbý nápad, i když se mě to vůbec netýká. Co je komu do toho, jak trávíte prázdniny?
Třeba naši sousedi neradi cestují, takže už dávno, když to ještě nebylo běžné jako teď, si pořídili na zahradu relativně luxusní bazén a dovolenou tráví doma, přesně podle svého vkusu. A proč by ne.
Jinak dcera nemá na prázdniny žádný jiný úkol než si pořádně odpočinout, za což jsem ráda.
Pinot Noir Jo no, mně to teda taky přijde takové nemístné. Jsem ráda, že po nás škola nic nechce, že ví, že jsme všichni takoví vidláci.. Jako záměr je to pěknej a snad má ten deník snad i pěkné stránky třeba o sportu, přírodě a tak, ale to cestování bych si dala jako nějaké takové vyprávění, zážitek z cesty;)-
Pinot Noiri rodina bez "vikyho", pokud nemá ty babičky v zahraničí, pojede za léto maximálně na jednu zahraničí dovolenou. Těch, co toho zvládnou víc, bude zlomek. Jasně, někdo pojede s karavanem na roadtrip, ale kolik takových rodin znáš?
Syn má sbírat poklady do krabičky, ostatní pak budou hádat, co zažil. A má teda paklík úkolů (nepovinných) od spec. ped., což jsem teda ráda, on opravdu z toho nemůže na dva měsíce úplně vypadnout. Ale taky mně upozorňovala, že si musí odpočinout, hlavně z kraje, ať ho nechám být. S čímž teda naprosto souhlasím![]()
notna Pinot Noir typ školy možná, ale ve všech pražských školách je hafo (polo)cizinců, jedna dcera měla arabského spolužáka, který žil v USA a dalsi spolužačka má babičku v syrii, Francie a bývalé ruské republiky nejsou žádná exotika, čistě český původ má menšina třídy, kdysi jsme to i počítali.
Nepřišlo by mi to v pořádku ani v tomto kontextu. Každá rodina má jiné podmínky a i zaliby. Cestovat není povinné. U nás se maximálně řeší, že pokud byl někdo nejake zajímavé cestě nebo byl kvůli tomu uvolněný ze školy, udělá pro všechny referát.
Zuzuli tady tech par velkých škol, kde jsme se byli podívat, mivaj ty prvni stupně vetsinou uklizeny trochu bokem
Pinot Noir Já si teda myslím, že o těch mapách nikdo speciálně nepřemýšlel, že to jenom vypadalo jako hezký obrázek hned dopředu.
A my letos do zahraničí nejedeme vůbec, tak jsem ráda, že jsme nic takového nevyfasovali ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články