Zuzuli U nás ve všech školách o kterých to vím mají první stupeň v nejvyšších patrech, aby se maloši moc nemíchali s přesouvajícíma se velkýma.
Vše o těhotenství a dětech
DruI My sice jedeme, ale pro dcery je OPRAVDICKÁ dovolená, dovolená u moře prostě:D. Dcera, ta starší dokonce, maluje obrázky sebe a svých sestřenic a bratranců v moři....cejtíme se pod tlakem, už i segra docela pookřává, že snad tedy za rok:D...A to jsem si říkala, že bychom mohli jet třeba někam na čumandu na sever...no aby to nebyly vyhozené peníze:D
continuityNeobhajuju to a stejně jako ty nepovažuju cestování za povinné. Ale na soukromé škole s výukou ang bude to sociální prostředí jiné než na běžné základní škole a troufám si říct, to cestování v podstatě společenský status. Jsou to jen moje malé zkušenosti s obdobnou školou. Děti většinou jezdí na prázdniny do rodinných nemovitostí v zahraničí apod., případně na zahrniční tábory apod.
Karja kluci o Kodani mluvili hodně dlouho po té. Ale oni o moři nějak nesní, zřejmě to k nim ještě neproniklo
u nich je stejně největší highlight příměstský tábor ![]()
DruI u nás to tak vůbec není. Syn měl v první třídě na patře ještě jednu první třídu, pětku a devítku, poslední první třída byla v úplně jiné části. Mladší má vedle sebe další první třídu a pak nějaké druhé stupně.
Evaeva jj, no naše holky čerpají ze svých zkušeností, kdyby tam asi nikdy nebyly, tak si myslím, že by to takhle neprožívaly, protože taky si nemyslim, že by o tom jim kdo nějak barvitě vyprávěl, děti z okolí jezdí na ruznorodé dovolené...Ony jak jsou ty vodní typy, tak prostě jim takováto dovolená sedne. Pak uviděj tu vodu a řeknou a k čemu to jako je:D:D:D
Karja já právě věřím, že kdyby jim nějaký kamarád vyprávěl, jak je to úžasná a jediná správná dovolená, tak tam budou taky chtít, přestože mladší do moře nevleze a starší zase nemá rád horko
vodouch z něj už taky je, až jsem překvapená, když před dvěma lety sotva vlezl do zahradního bazénu u tchýně. Ale mimiňák se normálně potápí půl metru pod vodu, letos s nimi asi zase k vodě sama jít nemůžu ![]()
Karja moje mladší dítě chce dovolenou u moře, a to do toho more kolikrát ani nepotřebuje chodit. Dlouho jsme tomu nerozuměli, muž byl jeden rok v Chorvatsku z toho docela nešťastněj, vlezla tam fakt první a druhej den a pak zjistila, že jsou tam medúzy. ![]()
Ale tuhle mi řekla, že by se potřebovala přestěhovat někam k moři, kde by na něj viděla. Ji udělá radost more na jihu i v únoru.
continuityJá ji chápu. Mně pohled na moře vyloženě zvyšuje duševní pohodu (nejlepší pobyt na pláži byl v Brightonu někdy v únoru, to jsme fakt do toho moře nikdo nevlezl ;o)
Jo u ty soukromé školy je to asi zjevnější, ale i tak se mi to nelíbí. Popravdě je tohle jeden z důvodů proč jsem o soukromé škole vůbec neuvažovala. Za mě je důležitá pro děti ta sociální pestrost nebo jak to říct. Máme oba kamarády z různých prostředí a považuji to za přínosné a opravdu nelibě bych nesla, kdyby v mých dětech někdo vzbuzoval dojem, že jsou něco lepšího než kluk od kamaráda.
Já teda musím říct, že některé vaše instituce jsou docela mazec. Plakátek ze školky vyloženě vyděračskej, to se jinak napsat a pochopit nedá, to by mi hnulo žlučí pěkně. U nás třeba školka jela první dva týdny v červenci a poslední týden a půl v srpnu, no takže syn samozřejmě chodil, já opravdu dovolenou nekradu. Byl proto 31.8. (středa) ve školce, hezky se tam s ním rozloučili a popřáli mu na čtvrtek hodně štěstí a 1.9. rovnou do školy. Žádné ujímání z toho neměl. Stejně jako dnes, máme rádi dlouhou letní rodinnou dovolenou a jezdíme tak na 20 dnů v kuse každý rok, mám vypozorováno, že teprve po 14 dnech jsem opravdu odpočinutá a zrelaxovaná, takže fakt dny dovolené střežím jako oko v hlavě, tudíž dnes jsem v 9 čekala před školou, poňuchňala si je, vyfotila, koupila zmrzku a pak si hráli v mne v kanclu, mám tam pytel poděděné chevy, tak stavěli, vytiskla jsem nějaké mandaly na vybarvování a tak... v obědové pauze jsme šli do restaurace na jídlo, pak zpět do práce a naštěstí nás kvůli vedru pustili už ve 2. Věřím, že paní učitelky od HUSY by mě pomluvily, jaká jsem příšerná matka, že můj ubohý prvňáček takhle trpí. Akorát že opravdu nechci zabalit kariéru jen proto, že mám děti a taky proto, že s nimi chci v létě odjet, v zimě lyžovat a vůbec. Muž byl na dloooouho objednané magnetické rezonanci a babičky do Prahy ve 40 stupních nepoženu, nejsem blázen.
A deníček lehce vnucující 2 měsíční cestování přes x zemí je taky fajn, tam ale viním opravdu tu soukromou školu, kde bude trochu jiná optika bych řekla.
Tak to zase ne, nikdo nikomu nevnucuje dva měsíce cestování, ten deník je fajn, jen prostě tw kapitola o Evropě a navštívených zemích je hned na prvním místě. Já bych to prostě uspořádala jinak. Ale školy se musím zastat, aby tu zas nevznikl dojem nějakého elitářství.

Pinot Noir tak takhle to opravdu působí jinak ![]()
První školní den vedli prvňáčky do tříd deváťáci. Dnes prvňáčci vyváděli deváťáky ven. Rosťa říkal "ta moje Terezka strašně brečela". Naměkko byli i všichni přihlížející a ti končící kluci deváťáci si pak povídali, jaká to byla legrace a že ti prvňáci byli úplně roztomilí![]()
Já jsem snad i ráda, že letos naše děti žádnej prázdninovej deníček nedostali. Předchozí roky se mi to líbilo moc, ale s rostoucím věkem zájem o rébusy, úkoly a výzvy klesá a asi by to letos trochu bolelo ![]()
dzizisketa my se loni byli podívat na předávání vysvědčení syna a potom jsme zvolili deváťákům, když už jsme tam byli. Já brečela jak želva. Ta tradice u vás je moc hezká, moc se mi líbí tohle prolínání napříč věkem.
dzizisketa ale to je hezká tradice! ![]()
dzizisketa Jé ![]()
Pinot Noir Potrefenáhusa Oba dva ty vaše plakátky vyrobila umělá inteligence. Dejte to pryč, mně se z toho dělá mdlo!!
(A souhlasím, že by tam spíš měla být mapa ČR)
Dnešek jsme teda zvládli nějak se ctí. Bez úpalu i úžehu. Tak uvidíme, co zítra a pozítří...
Aranel největší bizar mu přijdou ty AI věci, že se prodávají v učitelských skupinách. Za ne úplně malý peníz.
Pěkně graficky zpracovanej výukovej materiál bych koupila moc ráda, vím kolik to dá práce. Ale ty unifikovaný obrázky a nápisy včetně chyb, to je fakt peklo.
dzizisketa Já jsem dneska bulela ve školce, paní ředitelce na rameni, ale jako oprávněne a v tomto módu jsem pokračovala do školy, kde teda na to moje bulení už ti učitelé moc zvědaví nebyli, ti to tak brali jako sportovne, vsak jen chodime do prace, co blaznite:D. Ale je to to tak, ta škola pro nás dělá hrozně moc, školka jeste vic. Tebto týden měli úplně krasne programy, bylo vidět, že i ti ucitele si to chtějí užít a rozloučit se. Takže já jsem hrozně moc vděčná, obě dvě instituce mi doposud v tom rodičovství strašně moc pomohly a hrozně moc věcí ulehcily, že člověk fakt mohl spoustu věcí pustit, spolehnout se na někoho jiného a prostě fakt si tak jako odlehčit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články