Vari ty poradny mají spádovost podle školky, ne? Nebo můžeš jít kamkoliv? Tady to má poradna rozdělené, přímo nám řekli k jaké paní spadáme.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Spadovost maji, ale můžeš jít do jakýkoli, pokud tě teda s ohledem na kapacitu vezmou.
Vari aha. My máme doporučení až teď od školy, tak nevím, jak to funguje.
Evaeva nevím jak PPP, ale SPC spádové nejsou
Gatita Vari U nás se zřejmě moc odkladů nedávalo, protože přípravných tříd tu prý v okolí moc není, ale i tak ta naše zdaleka nenaplnila kapacitu, takže učitelky ve školce vytipovaly pár dětí, které měly jít do předškoláků, ale podle jejich mínění by jim spíš prospěla přípravka, a syn byl mezi nimi. Protože je podzimní, i tak půjde do první třídy téměř v sedmi letech, takže popravdě, o odkladu bych asi moc neuvažovala, ani kdyby se ještě dávaly jako dřív. Byli sme v ppp, a tam mu přípravku doporučili. On má dost nerovnoměrný vývoj, potřebuje dozrát sociálně, řešíme logopedii, ale na druhou stranu zná písmena, začíná sám tiskace psát a matematiku má prý tak na úrovni druháka/třeťáka. Takže objektivně mu ta přípravka určitě prospěje, paní učitelka vypadá velice sympaticky a schopně a vychválili mi ji jak ve školce, tak jedna kamarádka, co u ní měla před pár lety dítě.
Myrtila ja si tenkrát stáhla seznam skol na nasi Praze a obepisovala je s dotazem na aktuální situaci s přípravnou třídou. A překvapilo me, kolik mi jich napsalo, ze v nadcházejícím školním roce ji uz otvírat nebudou,někteří ředitelé psali, ze ji neotevřeli ani v tom letošním, pro nenaplněni kapacity. Asi o to nebyl moc zájem, přitom mně to prijde úplně super. No jsem na nás zvědavá, jak budeme bojovat. Syn se hodně zlepšil v mluvení, už je mu rozumět, i když půlku hlásek pořád nevyslovuje správně. Koktání je taky pryč, tak snad se mu to nějak nevrátí...z toho mám asi největší strach, protože nikdo neví, jak k tomu přišel, ani jak se z toho po 2 letech bezvýsledného chození na logopedii "vyléčil". Ale hlavně začal mít zájem o některé věci, naučil se podepsat, aniž bychom to po něm chtěli, pozná čísla do 10 a zdá se mi, že už má i nějakou početní představu, co znamenají, tak snad to nějak zvládne... Na podzim byl úplně mimo, teď už mi přijde, že pokud nebude učitelka moc tlačit na výkon a přizpůsobí tempo, tak bychom to zvládnout mohli. Učitelku mají mít prý docela hodnou. Ale teda netěším se.
Gatita ja se te na to chci s tim koktáním porad zeptat, u nás zacala koktat loni v srpnu mladsi a ruzne se to objevuje, mizí, zhoršuje, zlepšuje...ona je jinak vybavena jazykově dobre, zacala mluvit brzo, poměrně hodně a gramaticky správně....logopedka říkala, ze z toho může být cokoliv, vývojová neplynulost i trvaly koktání...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články