Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 13:24

a nemáte někdo zkušenost s tímhle pořadačem? Teď jsem na něj taky slyšela z několika insta míst opakovanou chválu, že to bylo pro díte mnohem snazší než otvírat papírový desky s gumičkou 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 13:55

Potrefenáhusa já si myslím, že to ale musí obhospodařovat rodiče. Syn si připravuje tašku sám, docela to zvládal od pololetí v první třídě, ale že by do toho dával každý předmět zvlášť je iluzorní. Já viděla, jak to chválí kartonová máma, ale zároveň říkala, že její syn nosil domů akorát papír s úkolem, tak úplně nevím.

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 13:59

Evaeva v tech papírovejch deskách maj ale taky všechno dohromady, ne? 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:12

Potrefenáhusa no, mně tohle přijde spíš takovej krok,když nechtějí už ty desky. Což je případ naší druhačky, že nechce ty desky, zároven ta změt v tašce je hrozná a jako ty sešity hodně trpí...Podle mě ty desky vůbec není těžké obhospodařovat naopak si myslím, že se s tím dětem dobře pracuje a že je to tak i v těch pokynech od paní učitelky celé uzposobené, že je to naopak pro ně jednodušší. Víš co vytáhnou si to celé na lavici, atp. nevím , kromě té váhy podle mě nemají žádný problém. 

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:27

Karja mně právě trochu znervoznilo, že u tý kartonový mámy někdo psal, že to dítě vůbec nestíhalo podle pokynů vyndavat a s tímhle nastala velká úleva, já mam to dítě jednak hodně pomalý a jednak docela obtížně zvládající různý nástrahy a překážky 

Offline Garfie
28507 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:35

Potrefenáhusa Jestli to v těch deskách má naházený všechno, tak je to určitě jednodušší než tohle. Moje dítě bylo (a je, haha) taky pomalý, těžko zvládající překážky-nebo spíš je zvládá vlastním stylem-a tenhle typ ignoroval úplně, protože to třídění bylo nad jeho síly. Ale možná že holky v tom budou lepší, těžko říct. 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:40

Potrefenáhusa Hele, já si myslim, že to nebude housátka problém, že tam budou fakt jiný modely, co zareagujou až na pátý pokyn se přestanou dívat z okna. Jako v té školce mi ta pestrost nepřišla tak široká, ale ted v té škole ano. Třeba dcera na něco je šikovná, ale spíš mi přijde tak jako standardní, doma mi taky nepřijdeextra samostatná, často se tu hroutí, že jí s něčím nechceme pomoct, věci jí říkám pětkrát nebo tak...no a když se na ní ve škole zeptám, tak na mě koukají jak na helicopter mother, co jako ohledně ní chci řešit, že patří k těm nejlepším, všechno bez problémů od učiva, po samostatnost, někdy i mi přijde, že mluví o jiném dítěti....... Podle mě to bude i váš případ a není potřeba se strachovat. Ale ty tvoje desky se mi líbí a přemýšlím o jejich zakoupení, že bych zvýšila životnost sešitů třeba do listopadu aspon;)

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:41

Garfie roztřídit nic určitě nezvládne, spíš mi slo o tu manipulaci s deskama a gumičkou. Ja si zatim neumím představit, co všechno bude nosit, jestli volny papíry apod 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 14:41

Potrefenáhusa právě. V tomhle by měl taky všechno všude a ještě půlku zmačkanou. Naše paní učitelka jim dává na tabuli fotky sešitů, co si mají připravit, hned na začátku přestávky. Teď tam bude i ta asistentka, ta jim snad pomůže to kdyžtak najít. Určitě záleží na typu dítěte, syn to různé řazení a rozdělování má dost na háku, představa, že si jednotlivé předměty dává zvlášť je fakt mimonezvládal ani rozdělení na malé a velké desky/sešity, to jsme zrušili hned zkraje ačkoliv v pokynech to měl.

Offline Garfie
28507 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:44

Potrefenáhusa Tak možná počkej, ony často ty učitelky i mají různé speciální požadavky....třeba u nás nedoporučovaly ta patrová pouzdra, že v tom mějí děti chaos. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 14:44

Potrefenáhusa manipulace s deskama s gumičkou je brnkačka, přesně, jak píše karja, celé to vytáhne, naskládá/vyskládá a vlastně je během vyučování může mít v lavici. Na manipulaci mi tohle přijde těžší. Jak se to do toho zastrkává? Ve svislé poloze? Nebo to má být pořád v tašce? (Tu poslední možnost si vůbec neumím představit)

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:45
Reakce na Karja:

tam budou fakt jiný modely, co zareagujou až na pátý pokyn se přestanou dívat z okna.

​tak tohle bohužel náš problém zrovna je

a naopak je v pohode doma a v tech institucích je vypnutá, zvlášť když je vyhodnotí jako hodne otravný 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:48

Potrefenáhusa No uvidíte, ale přišlo mi, že jsi měla zpětnou vazbu ze školky třeba na odklad nebo tak jako nulovou ne, že to ani teoreticky nepřicházelo v uvahu, ne? Uvidíš, ale podle mě tyklasický desky jsou pro všechny případy lepší, že jako tu gumičku fakt přendá a bude to třeba lepší, že to bude mít všechno na lavici, tohle na lavici nevyndá;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 14:49

Potrefenáhusa ale pořád je možnost, že jí to bude bavit. Nebo myslíš, že ne?

Já se tohodle obávám u mladšího, ale na švp prý velmi příjemně překvapil, že vždycky věděl a všechno měl. (Paní učitelka evidentně od něj neměla žádné očekávání ) Jemu ta pozornost ulpívá na hodně věcech, ale málokdy na tom, kde má. Kam mu dávám tričko, mu řeknu a ukážu třikrát a stejně se za deset minut zeptá

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:53

Evaeva no tohle je dite, ktery z výpravy se skautem přiveze nesnědenou svačinu, protoze ji nešla otevřít krabička/pytlik sušenek, tuhle dovezla pytlik gumidku, protoze je v batohu s jednou komorou a jednou kapsičkou (byly v ty kapsičce) nenašla????

Garfie ty papírový na gumu prave doporučovala uz paní učitelka 

ty penály chtej vsude jednopatrový, nechtěj ani ty polohrabací 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:58

Potrefenáhusa Jo, tak to se stává té naší taky, ale podívej se na Garfie manžela, ten zas jezdí bez peněženky a kam to dotáhnul. Podle mě bychom jim neměly upírat ten  prostor pro bezradost;)

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 15:02

Karja ona má výkon dobrej, ale je fakt hodně pomalá, byli jsme ted na konci června jeste v poradne, a ma i ve zprávě, ze ma vysledky v lecčems az nadprůměrný, ale ze tlak na rychlost to cely posle do kopru (coz vime), podle poradny to tempo je spis limit, se kterym musime počítat, za rok to bude spis stejny, odklad vubec nedoporucili. 
je dobry, ze napsali i doporuceni pro pani učitelku, jak s ni pracovat a nam doporučili, jak tu rychlost trochu podpořit, treba postrehovyma hrama. Dobry je, ze je soustředěna i po třičtvrtě hodine, to ona zas neni rozptylka, spis myslim, ze ve stresu a přetížení se proste vypne 

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 09. července 2026 15:04

Podle mě popisujete zcela běžné prvňáky. Nic se nebojte, dobře to dopadne. 

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 15:06

Karja takze jakoby visco, jako chapu, ze by meli mit ten prostor pro bezradnost a aby řešili problémy sami, na druhou stranu mi konkrétně u ni prijde rizikovy ji zrovna v tomhle zbytecne koupat, protoze ona bude mit plny kecky i toho, dojit si na zachod 

taky nam v ty poradne hodne doporucovali ty potenciální situace hodne doma zkouset a sehrávat si různý scenky, co by se mohlo přihodit, uplne jsem si vzpomnela, jak jsme si hrály s duplopanackama na skolku, než měla nastoupit 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 15:10

Potrefenáhusa tak to mně vůbec nepřekvapuje, to s těmi medvídky například se mi děje s oběma, i s tím akčnějším. Ale v té škole si ohlídají, že ten pracovní sešit vytáhla. (I v tom skautu bych teda čekala, že si někdo všimne, že jí to nejde).

continuity jo, to je spíš o tom, že každý má nějaké slabé a silné stránky než, že by to bylo nějak výjimečné.