Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 16. července 2026 10:55

Karja jestli je doma autem za tři minuty, za hodinu to určitě dojde pěšky i přes pole za vesnicí.

To se takto dítě stěžovalo, že nejezdili tramvaje, takže se 50 minut tísnili na ostrůvku. Tak jsem jí řekla, že za hodinu by byla doma i pěšky, natož aby si došla k trolejbusu, což má 10 minut. 

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 16. července 2026 11:18

continuity na pěší cestu to moc není, jdeš po hlavní, přes pole to právě moc nejde. Jinak my jsme pěšky chodili, ale není to určitě vhodné a rodiče to nevěděli:D

Offline Potrefenáhusa
39252 příspěvků moje polička 16. července 2026 12:07

Karja mně přijde hrozná škoda, že ta krajina je teď tak špatně prostupná, u nás se taky nedá pešky skoro nikam jít, nebo obtížně a dlouhý úseky jsou po silnici, všude jsou jednolitý pole (asi se to lepší, ale pomalu)

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 16. července 2026 12:13

continuity kdyz jsem bydlela na vsi, dost me prekvapilo, ze se neda nikam pesky. ted uz jsou aspon ve vetsine chodniky uvnitr te obce. ale za dedinou akorat po silnici. obcas nekde kousek cyklostezky podel silnice "z dotaci", ktera vede idealne k rozhledne z dotaci cisty peklo, zlaty mesto

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 16. července 2026 12:18

Potrefenáhusa U nás teda procházky jsou a řekla bych hezké.Ale jakoby s tím vedlejším městem můžeš využít cestu mimo hlavní když jedeš na kole, ale pěšky je to hrozné prodloužení, to nevyužiješ cestou pěšky ze školy nebo z práce. Jinak máš asi pravdu, my bydlíme na konci světa, takže tady to tak těma silnicema prošpikované není, jinde věřím, že je to horší no...

Offline Potrefenáhusa
39252 příspěvků moje polička 16. července 2026 12:49

Karja procházky hezký máme taky, ale když potřebuješ jít do konkrétního bodu B (do mnoha bodů B okolo), tak se pěšky jinudy než po silnici jít nedá), problém mi nepřijdou silnice, ale pole bez cest pro pěší 

49531 příspěvků moje polička 16. července 2026 12:51
Offline Potrefenáhusa
39252 příspěvků moje polička 16. července 2026 12:52

viktorka_od splavu haha, cestu k rozhledně máme taky :D akorát se musí přejít obchvat, což je (i bez dětí) někdy dost o držku 

Offline Kokoska
35467 příspěvků moje polička 16. července 2026 12:52

Taky ze jsme kdysi cestou ze skoly popichovaly s kamaradkou spoluzaka z vedlejsi vsi, kdyz cekal pul hodiny na autobus, kterym pak jel sotva 10 minut i se zastavkou u hrbitova. "Novaku, kdybys radsi sel pesky, uz jsi mohl byt na kopecku nad vsi!"

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 16. července 2026 13:06

Potrefenáhusa Tak to my docela máme tady v okolí, ale zkratka je to tak ani ne v polovině případů:D

Offline Garfie
28761 příspěvků moje polička 16. července 2026 13:32

continuity Haha, když si vzpomenu na gympl...mně když ujel ráno autobus, utíkala jsem zkratkou kolem pole a chytla ho o čtyři zastávky dál. Dneska už bych to nedala, tehdy jsem měla kondičku! 

Teď na to ze zvědavosti koukám na mapě....podle googlu je to autobusem 7 minut, 2,1 km, pěšky 22 minut, 1.7 km, ty jo, byla jsem fakt hustá!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2026 14:06

Garfietos teda byla!

Já to jako Pražák dělala taky, když mi ujel, chytla jsem ho většinou o tři zastávky dál, ale bylo to tak 500m(on jel trochu zajížďkou). Když ne, tak jsem holt běžela až na metro. Další jel sice za 6 minut, ale to už bych nestihla. Metro o 2 minuty později, než to jedno, co se dalo stihnout, bylo taky pozdě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2026 14:09

Potrefenáhusa jo, ta prostupnost je fakt bída. Dědictví kolektivizace mimo jiné. Na chalupě musíme skoro všude autem, pěšky nedojdeš ani do lesa. Před lety vybudovali cyklostezku aspoň na tu procházku. Bohužel ty dotace tě asi zavazují jen na nějakou dobu, takže zmizela značka zákaz vjezdu a najednou je z toho zkratka do vedlejší vesnice

Offline Aranel
6789 příspěvků moje polička 16. července 2026 20:11

Karja život je pes.

Potrefenáhusa Evaeva Je to přesně tak! U našich na vesnici např. není možný jít na procházku ve stínu, nejsou tam aleje, žádnej lesík nebo tak. Jenom silnice, panelka do vedlejší vsi a polňačka do druhý (s kočárkem na hraně sjízdnosti).

Offline Potrefenáhusa
39252 příspěvků moje polička 16. července 2026 20:49

Aranel jo, tak my tady odrovnali x-lander tak, že se druhyho dítěte ani nedožil

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2026 21:05

PotrefenáhusaX-Lander je šunka já měla jeden u tchýně, po někom teda, ale tak rozhrkaný nebyl náš polský kočárek ani po třech dětech.

Offline Potrefenáhusa
39252 příspěvků moje polička 17. července 2026 07:28

Evaeva mne taky prisel hroznej a mel vic veci, co me štvaly, treba uplne pitomou kratkou stříšku 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 07:29

Potrefenáhusa hlavně se mi tam nevešlo to dítě

Offline JankaM
3163 příspěvků moje polička 17. července 2026 08:24

Já jsem taky bývala překvapená, že někde třeba ani nevede žádná turistická trasa. Pocházím z malého města v podhůří a u nás na náměstí se jich kříží několik, dojdeš třeba i do Polska, na kopce, k rozhledně, k přehradě, cyklostezky máme taky, ale je to místy dost kopcovité.       

49531 příspěvků moje polička 17. července 2026 08:31

JankaMbohuzel ty obce s urodnymi lany jsou vetsinou proste obklopeny polem. a kdyz tim polem nevedou ty polni cesty jako kdysi, nedostanes se vubec nikam. nejaky lesik a podobne je vzdycky az dal a k nemu hezky po silnici. ja jak na to nejsem vubec zvykla bylo to desny... no taky uz tam nejsem:-)