Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 17. července 2026 12:43

Sweet Potato jj presne tak. ja teda zila v obci o cca 5tis obyvatel, tam bylo i regulerni sidliste, ale vzdycky kdyz vidim nekde par baraku, rozpadle jzd a u toho bytovku, tak se mi uplne udela zle 

Offline dzizisketa
9095 příspěvků moje polička 17. července 2026 12:43

Sweet Potato 

Naši bydlí v bytě na vsi Ale v té dědině je několik hřišť a za mého dětství tam naši a druzí rodiče z baráku vybudovali pískoviště a houpačky. Rodiče mají pozemky s velkou zahradou, polem a sadem, králíky a slepice ve vedlejším městečku, odkud pochází tata, jeho předkové se na tom fleku usadili v 17. století, když přišli z Polska

Brácha si tam teď staví barák,na jednu generaci přetržená kontinuita bude obnovena.

Naše děti to u našich milují,letos si tam vymohli tři týdny prázdnin a už od května se ptají,kdy tam pojedou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 12:51

viktorka_od splavu 5tis. už není tak málo, ne? Na to už se snad nějaká ta vybavenost nabalí. Jak to vypadá s dostupností přírody to teda asi neurčuje.

Offline Sweet Potato
40920 příspěvků moje polička 17. července 2026 12:52

dzizisketa Jasně, neplatí to obecně.
Byt s latifundiemi je jiná kategorie.

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 17. července 2026 13:10

Evaeva jo to ja na vybavenost stiznost nemam. ale ta priroda a vubec moznost jit ven, projit se.. pro me to je fakt zivotne dulezity:-)

Offline brrr
12481 příspěvků moje polička 17. července 2026 13:13

Já jsem vždycky s kočárem dodrncala k lesu nebo k poli, spící dítě jsem tam nechala a šla se projít se psem. 

Offline rasaNori
8900 příspěvků moje polička 17. července 2026 13:22

Zlatý okraj Ostravy, a my jsme fakticky vesnice se vším všudy, s obrovskou výhodou všeho u nosu MHD nebo autem do pár minut. Já bych neměnila. Jako jo, v zimě odsud zdrháme co to jde, protože vzduch, ale jinak ok. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 13:26

viktorka_od splavu jo, o tom píšu, to už asi počet obyvatel tolik neovlivní. Ale s těmi dětmi stačí bezpečná cesta pár kilometrů. Někde bohužel není ani to no.

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 17. července 2026 13:36

Sweet Potato jj presne tak. ja teda zila v obci o cca 5tis obyvatel, tam bylo i regulerni sidliste, ale vzdycky kdyz vidim nekde par baraku, rozpadle jzd a u toho bytovku, tak se mi uplne udela zle 

​To záleží, takhle bydlí mámy ségra, jenže tu bytovku si postavili svépomocně lidé z toho JZD, je k tomu velká komunitní zahrada, kde si udělali mini hřiště, ohniště a asi kilometr za domy jim teče řeka, kolem které vede stezka 10 km oběma směry. Všichni sousedi jsou tam od začátku. Řekla bych, že to mají lepší než sousedi z rodinných domků v přilehlé ulici. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. července 2026 14:34

Evaeva pani, to bych nedala. My mame chatu na Vyskeri (klidne hod do googli), do mesta daleko ale to okoli . Obchod, hospoda, hriste, tenisovy kurz, fotbalove hriste, dve trailove trasy pro deti. A vsude stezky a stezicky 

Offline Potrefenáhusa
39252 příspěvků moje polička 17. července 2026 14:55

No to tlačení kocaru nekonečným blátem v zimních měsících mi teda fakt nechybí. Dite spalo bud v jedoucím kočáru nebo na me, takze jsem radsi sedela doma s četbou a ditetem na mne, s druhym to bylo horší

V tý zahradě zas takovej bonus nevidím, co tam? To až teď trochu se tam zabavej. 
mne se vztah k našemu maloměstu zlepšil až zaktivnením řidičáku a tím dostupnosti většího města vedle, neni to teda úplně top město snů, ale uz se to da

i kamarady s detma se mi povedlo nabalit až tam, presne u nas ty lidi s detma na hřiště nechodej, maj ty zahrady (asi) 

Offline Sweet Potato
40920 příspěvků moje polička 17. července 2026 15:01

Jos Vyskeř

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 15:16

Potrefenáhusa teď, jak je málo dětí, tak dopoledne nechodí ani tady

Zahrada je podle mě benefit tak od 1,5 do 6, pak už je to taky tolik nebere.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 15:20

Jos u nás je město pět kilometrů, ale bez auta se tam blbě dostaneš.

My tam jezdíme akorát v sezóně tak jednou měsíčně na víkend. Párkrát jsem tam byla s kluky přes léto týden, ale to je moje maximum, a jak jsou větší, už se jen po vesnici nezbaví a pro mě je to doma větší pohoda (a taky mně odpoledne někdo vystřídá ). Přes ty víkendy se dělá něco na zahradě, jsou tam naši, děda,... tak to se zabaví, ale když tam jsme sami, tak je to nuda. Bývají tam taky v létě s našima sami, to jezdí po výletech a jsou nadšení. Prostě jako weekendhouse je to fajn, ale žít bych tam nemohla.

Offline Potrefenáhusa
39252 příspěvků moje polička 17. července 2026 15:29

Evaeva ja myslim, ze se tam clovek musi bud narodit nebo bejt zdatnej ve vytvářeni novych sociálních bublin 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 16:41

Potrefenáhusa to možná jo, ale mně by ani tak nechyběli lidi (kdyby babičky nebyly daleko), ale ta nemožnosti jednoduše někam vyrazit, strávit víc času mimo domov. Prostě to, že si děti vezmou kola a jdeme někam procházkou na hřiště, stavíme se dm nebo jdeme někam do lesa, mám jít kam si zaběhat a tak. Tam v té naší vsi je to fakt úplně zabitý. Ty chybějící děti teď jsou spíš takový zvláštní, mimiňák je tolik nepotřebuje.

Offline Potrefenáhusa
39252 příspěvků moje polička 17. července 2026 16:45

Evaeva mne to naučilo je dat do auta a popojet, predtim to bylo hrozny, takze to ted povazuju za výhodu 

samo je to lepsi, kdyz to ma clovek pod nosem a ne dm 15 km daleko 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 16:56

Potrefenáhusajo, ale to už je trochu opruz. Skládat kočár, svlíkat, oblíkat, mimino ti usne cestou... Když opravdu pro jakékoliv povyražení (a tím myslím i les) musíš do auta.

Offline Malenge
4899 příspěvků moje polička 17. července 2026 17:18
Reakce na Evaeva:

Zahrada je podle mě benefit tak od 1,5 do 6, pak už je to taky tolik nebere.

​s tímhle teda nesouhlasím ani trochu. Jsem dítě z domu a zahrada je nejvíc, prostě když se prislo ze školy a nebyl zrovna plan - kroužky, kamarádi, cokoli, šla jsem se plácnout na trávu s knížkou, nebo sbírat do pusy neco, co se urodilo, zalít kytky, klidně i věšet prádlo, kamarádky z okolí se k nám chodily opalovat ještě na gymplu. Moji kluci oba zahradu miluji. Od jara do pozdního podzimu tam jsou pořád, v zimě někdy víc, jindy míň, někdy i za tmy. Starší mi před koncem školního roku z ničeho nic povídá: já jsem tak rád, že jste se s tátou odstěhovali z bytu, vůbec nevím, co bych tam dělal. Povídali si zrovna se spolužáky o tom, jaké to bylo peklo v těch čtyřicítkách v Praze. U nás se pozvali kamarádi a blblo se celý víkend v bazénu, střílelo z luku a vzduchovky, cpalo natrhanými jahodami, lezlo na třešeň a tak. Žili jsme s mužem v bytě na sídlišti 10 let a byla jsem tam ze strašné moc věci nešťastná. Blízkost dm je mi dost jedno, je to o nastavení člověka. Ty tu sídliště chválíš dlouhodobě, já tam byla jak kytka bez vody.

Offline Pinot Noir
30266 příspěvků moje polička 17. července 2026 17:23