Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49306 příspěvků moje polička 17. července 2026 12:43

Sweet Potato jj presne tak. ja teda zila v obci o cca 5tis obyvatel, tam bylo i regulerni sidliste, ale vzdycky kdyz vidim nekde par baraku, rozpadle jzd a u toho bytovku, tak se mi uplne udela zle 

Offline dzizisketa
8952 příspěvků moje polička 17. července 2026 12:43

Sweet Potato 

Naši bydlí v bytě na vsi Ale v té dědině je několik hřišť a za mého dětství tam naši a druzí rodiče z baráku vybudovali pískoviště a houpačky. Rodiče mají pozemky s velkou zahradou, polem a sadem, králíky a slepice ve vedlejším městečku, odkud pochází tata, jeho předkové se na tom fleku usadili v 17. století, když přišli z Polska

Brácha si tam teď staví barák,na jednu generaci přetržená kontinuita bude obnovena.

Naše děti to u našich milují,letos si tam vymohli tři týdny prázdnin a už od května se ptají,kdy tam pojedou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 12:51

viktorka_od splavu 5tis. už není tak málo, ne? Na to už se snad nějaká ta vybavenost nabalí. Jak to vypadá s dostupností přírody to teda asi neurčuje.

Online Sweet Potato
40286 příspěvků moje polička 17. července 2026 12:52

dzizisketa Jasně, neplatí to obecně.
Byt s latifundiemi je jiná kategorie.

Offline viktorka_od splavu
49306 příspěvků moje polička 17. července 2026 13:10

Evaeva jo to ja na vybavenost stiznost nemam. ale ta priroda a vubec moznost jit ven, projit se.. pro me to je fakt zivotne dulezity:-)

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 17. července 2026 13:13

Já jsem vždycky s kočárem dodrncala k lesu nebo k poli, spící dítě jsem tam nechala a šla se projít se psem. 

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 17. července 2026 13:22

Zlatý okraj Ostravy, a my jsme fakticky vesnice se vším všudy, s obrovskou výhodou všeho u nosu MHD nebo autem do pár minut. Já bych neměnila. Jako jo, v zimě odsud zdrháme co to jde, protože vzduch, ale jinak ok. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 13:26

viktorka_od splavu jo, o tom píšu, to už asi počet obyvatel tolik neovlivní. Ale s těmi dětmi stačí bezpečná cesta pár kilometrů. Někde bohužel není ani to no.

Online continuity
43029 příspěvků moje polička 17. července 2026 13:36

Sweet Potato jj presne tak. ja teda zila v obci o cca 5tis obyvatel, tam bylo i regulerni sidliste, ale vzdycky kdyz vidim nekde par baraku, rozpadle jzd a u toho bytovku, tak se mi uplne udela zle 

​To záleží, takhle bydlí mámy ségra, jenže tu bytovku si postavili svépomocně lidé z toho JZD, je k tomu velká komunitní zahrada, kde si udělali mini hřiště, ohniště a asi kilometr za domy jim teče řeka, kolem které vede stezka 10 km oběma směry. Všichni sousedi jsou tam od začátku. Řekla bych, že to mají lepší než sousedi z rodinných domků v přilehlé ulici. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. července 2026 14:34

Evaeva pani, to bych nedala. My mame chatu na Vyskeri (klidne hod do googli), do mesta daleko ale to okoli . Obchod, hospoda, hriste, tenisovy kurz, fotbalove hriste, dve trailove trasy pro deti. A vsude stezky a stezicky