Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 18:02

Malengeno jo, ale kluci už mají dost kroužků, toho času už tolik není. Neříkám, že si zahradu neužijí i větší děti, ale bez kámošů už je to tolik nebaví. Mně by se líbilo mít zahradu, kam je můžu klidně v těch dvou letech samotné vyhnat, ale za chvíli začnou sami lítat po sídlišti a ten benefit jakoby pomine, a pak už je jedno, jestli je to byt nebo dům. Myslím z pohledu těch dětí, samozřejmě pokud chce zahradu dospělý, je to něco jiného.

Opalovat se nebo čutat fotbal můžeš chodit do parku.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. července 2026 18:07

Malenge mám to úplně stejně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 18:09

Malenge to dm bylo spíš jako že má člověk program s tím miminem. Když je ve vesnici Billa, školka a dá se jít do lesa, tak už se člověk zabaví. Když není vůbec kam jít, tak je to na hlavu. Tohle zrovna zahrada nevyřeší.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 17. července 2026 20:27

Malenge Je fakt, že synovcum je 12 a ti zijou hodne na zahradě;-). V zimě, v létě. Ale v létě jsou třeba do deseti venku, to je v parku nenechas nebo tak. 

Offline Kokoska
35467 příspěvků moje polička 17. července 2026 20:57

Evaeva Karja ono dost zalezi, co na te zahrade je

Offline Zuzuli
3931 příspěvků moje polička 17. července 2026 22:37

Evaeva diteti je sest a u nasich se cely den spokojene placa na zahrade. Ma tam houpacku, klouzacku, bazen, plno ovoce. Ja jsem dite z domu se zahradou, byvala jsem tam rada vzdycky. Treba jsme s kamoskama sedaly pod stromem a drbaly kluky. A nebo jsem o prazdninach byla na zahrade u prarodicu, vzdycky se tam slo nejak zabavit. S brachou jsme do noci sedavali na terase a hrali karty, na stredni chodili kamaradi na grilovacky, zahrada fakt neni pro deti 1-6

Kdybych z praktickych duvodu nezvolila bydleni v praze u metra, mam zahradu hned. Tahle se aspon realizuju na balkone a i dcera tam travi hodne casu. Chodi si tam cist, hrat, zalevat kytky, otrhavat jahody... A porad si spolu rikame, jak by bylo super mit prizemni byt s predzahradkou. Ja tu vlastni cistou zelen k zivotu fakt potrebuju, je sice fajn, ze na sidlisti na trinactce je plno hrist, ale taky plno odpadku, spiny, hoven a bezdomovcu v krovi, priznavam, ze dcera tam mela cestou ze skolky zakaz lezt na travu a ty hriste, ze kterych je vyhled tak akorat na stovky stejnych oken a lodzii na hradbe panelaku, me dost deptaj.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2026 23:00

Zuzuli já se blbě vyjádřila, zahrada je benefit pro rodiče, kteří jí k životu nepotřebují, hlavně když mají děti ve věku 1 až 6

Kluci se taky s prarodiči na zahradě dobře baví, ale být to jejich denní chleba, tak nadšení opadne. Bazén bych musela brzo vypustit, protože pro mimiňáka je to jako magnet, ale nemůžeš z něj na vteřinu spustit oči, zároveň tam vydrží neomezené množství hodin za jakékoliv teploty Takovou koncentrovanou pozornost neudržím dlouho.

Offline Pinot Noir
30266 příspěvků moje polička 17. července 2026 23:07
Reakce na Kokoska:

Evaeva Karja ono dost zalezi, co na te zahrade je

​Jo, je to tak. 

Offline Malenge
4899 příspěvků moje polička 18. července 2026 05:42
Reakce na Karja:

Malenge Je fakt, že synovcum je 12 a ti zijou hodne na zahradě;-). V zimě, v létě. Ale v létě jsou třeba do deseti venku, to je v parku nenechas nebo tak. 

​presne, v 10 klidně honí světlušky nebo pozoruji netopýry. A nebo na terase koukají na film, ale jsou na vzduchu. A ani toho desetiletého bych v 10 večer nikde na sídlišti/hristi/parku samotného nenechala. Ja bych fakt bez zahrady byt nemohla, neni to zivot pro me, potrebuju koukat do zeleného a mít svůj kus trávy, na ktery se muzu bez obav plácnout (kočky od sousedů uz k nam lezou minimálně, vyháním je dlouhodobě a uz to celkem vědí).

Offline Lilly_Ku
4586 příspěvků moje polička 18. července 2026 08:04

no v bytech bydli pulka republiky, chudaci, asi to nejak zvladaji :D

Offline Lilly_Ku
4586 příspěvků moje polička 18. července 2026 08:14

a pridam pohled z druhe strany, absolutne mi vyhovuje byt v centru s pesi dostupnosti vseho, kdyz si predstavim ze tvrdnu nekde na periferii, kde sice deti maji zahradu ale vsude je musim vozit, cas travim dojizdenim a resenim veci ohledne baraku, dekuji nechci :)

spolecny hriste jsou skvely, u nas mame takovy co jsou pro deti i dospely. bazen nebo trampolinu na vlastni zahrade absplutne nechapu, hlavne teda ten bazen, to mi prijde uplne brutus. 

ja chci aby byly k ziti spolecny prostory mest, chci se tam potkavat s lidma a vyuzivat je spolu s nima

pisu, jak to mam, ne ze si to tu nekdo vezme jako osobni utok. proste ty nazory jsou ruzne.

Offline Gatita
8771 příspěvků moje polička 18. července 2026 09:55

Lilly_Ku ja jsem zamlada toužila jako holka z domu se zahradou na periferii, kde chcípnul pes, bydlet v byte v centru. Splnilo se mi to na rok na Erasmu ve Vídni, kde to bylo úplně super. Všude blízko, spousta příjemných veřejných prostor včetně zeleně a koupání v Dunaji, a i v tom centru byl dost klídek a čisto.Pak jsem chvíli bydlela na Praze 1, a jako ok, ale chyběl mi nějaký dvorek nebo parčík, a obecně klid. Byl tam hrozný šrumec ve dne v noci, přišla jsem z práce do toho bytu a pořád jsem si připadala v procesu, nemohla jsem si na to zvyknout a jakoby doma vypnout... jídlo jsem si mohla koupit leda tak ve večerce plné absintu, v té Vídni byla dobře zásobena sámoška na každém rohu...Teď jsem opět na periferii se zahradou a je to fajn (střední věk, děti, můžu tu mít kočku...). Na stáří nevím, jak to budu mít, přijde mi, že nejsem v těch preferencích úplně konzistentní, že se to mění v průběhu života.

Offline Kokoska
35467 příspěvků moje polička 18. července 2026 10:05

Lilly_Ku prave, kazdy potrebuje nebo preferuje neco jineho. Bydlime na te periferii v zeleni, coz je bezvadne hlavne v tech letnich vedrech. Ale kdybych mela male deti a musela je vozit na krouzky a do skoly, sama jezdit do prace, nebyla bych z toho nadsena. Ted moc do "mesta" nepotrebuju, pokud jeste neco delam do prace, jde to z domu. Ale kdyz treba jdu po Praze, vidim ty hospody a kavarny se zahradkama, vselijake obchody, pekarny, cukrarny, kvetinarstvi, bezny mestsky zivot, obcas se mi zasteskne. Jenze taky rozpalena dlazba, psi vizitky, hluk, auta... kazde ma svoje vyhody i nevyhody.

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 18. července 2026 10:26

Pro mne by asi dům na periferii i byl, do mesta jezdíme výjimečně, já sama jsem introvert, vůbec třeba nechápu, proč sedět v kavárně (maximalne na městské dovolené, aby si nohy odpocaly). ty družici matky na hřištích oceňoval spíš můj muž. 

Jenže... My absolutně nejsme schopni se o nějakou nemovitost starat, chlap v práci dělal rukama, takže pro něj byla akce přivrtání poličky další práce místo odpočinku, navíc jsme pořád někde v trapu. Já jsem ráda, že nějak obstarám tu domácnost na 67m2 a balkon. 

Děti nevím, do 10 let spaly v jedné posteli, těd asi dva roky s různou intenzitou zmiňují samostatný pokoje, ale s vizí, že starší za ty další dva roky vysmahne natrvalo.... 

Asi bych brala větší byt s pořádnou terasou, ale ta cena, nejenom finanční, není pro mne adekvátní.  teď je to dobré jak to je. 

Offline Kokoska
35467 příspěvků moje polička 18. července 2026 10:36

continuity myslis, ze my jsme kutilove? Zevnitr to zatim zvladam, je to nejak zarizene a nastavene, neni celkem potreba neco dodelavat a menit. Na udrzbu zvenku se holt pozve firma, rozhodne nemame ambice sami delat novou dlazbu nebo natirat omitku a brousit okna.

Offline Lilly_Ku
4586 příspěvků moje polička 18. července 2026 10:39

continuity jj, to taky ocenuju, 60 m2 uklidime ve dvou za hodku a je poreseno.

Offline Kokoska
35467 příspěvků moje polička 18. července 2026 10:47

Lilly_Ku ja teda velice ocenuju, ze mame kazdy svou loznici, manzel pracovnu, kde se za jeho IT bordelem zavrou dvere a je "uklizeno", a pokoj "pro hosty", kde jsou deti, kdyz prespavaji, nebo driv kdyz prijeli nasi, meli tam trochu soukromi. Je tam i televize, takze se nehadame o ovladac, a mam tam zehlici prkno a vyprane pradlo, nez to uklidim (coz v pripade navstevy strkam do komory, kde je susak). Proste ten prostor je fajn, ve dvou dospelych zas toho tolik na uklid neni.

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 18. července 2026 10:53

Kokoska na to abych si na každou větší údržbu volala zahradníka/ instalatéra zas nemám peníze (ani morál, nemám v podstatě žádné známé remeselniky). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2026 11:09

continuity jo, barák tady na Stodůlkách se zahradníkem, údržbářem a hospodyní

Ale stejně by děti byly méně samostatné, do školy nebo na kroužky by to bylo horší cestou, takže bych je samotné asi nepustila tak brzy, hřiště nebo obchod už je zase o kus dál...

Ale mně šlo původně o tu výhodu samostatného zabavení, ta už s postupujícím věkem není taková, protože pak už se obstojně zabaví i doma nebo před barákem. 

To, že každému vyhovuje něco jiného, je asi jasné každému.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2026 11:13

Lilly_Ku jo, když si vezmu, kolik toho děti vytahají na chalupě na zahradu, tak to bych každý den sbírat nechtěla. To je jak sbírat krámy po dalším bytě.

Mně se líbí města takového toho severského střihu (města pro lidi), v Praze bych v centru bydlet nechtěla.