Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38842 příspěvků moje polička 18. července 2026 14:41
Reakce na Karja:

Potrefenáhusa Jo, podle mě společně je to dobrý v tom dopravním prostředku, ze treba kdyby nevystiupili vcas, nekdo je obtezoval..., 

​u nas je to nastesti z konečný na konečnou, takze aspon nehrozí, ze kdyz sw zamysli, skonci v Drážďanech 

Offline Karja
44667 příspěvků moje polička 18. července 2026 14:44

Potrefenáhusa Jo, mně by třeba tato varianta ani nenapadlo samotnou, ani si nepamatuji z dětství že by se to kdy komu stalo, ale říkala mi někdy vloni sousedka, že jako dítě přejela snad 10krat do roka:D

Offline Karja
44667 příspěvků moje polička 18. července 2026 14:45

Potrefenáhusa Jo, mně by třeba tato varianta ani nenapadlo samotnou, ani si nepamatuji z dětství že by se to kdy komu stalo, ale říkala mi někdy vloni sousedka, že jako dítě přejela snad 10krat do roka:D

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 18. července 2026 14:55

Ve vsi, jde jsem vyrostla, je společenský život dost mizerný. Akce jen pro děti. Je to dlouhá obec kolem potoka. Jeden malý obchod na horním konci, takže pro ty ze spodu pěšky blbě dostupný. Stejně nakupují všichni v blízkém městě. Před povodní si stavěli neprůhledné ploty naplaveniny, teď dva roky po povodni je mají skoro všichni. A co jsem zaslechla, tak, kde jsou děti, si všichni vybudovali nebo budují poradny bazén, žádný ten jen na léto. Finanční pomoc od státu byla teď vysoká, ne jak v 97. 

Online continuity
43048 příspěvků moje polička 18. července 2026 15:00

Karja zlaté opalování, loni už normálně zabalili věci a šly na přehradu, teď v 17 jsem ráda, že se mi alespoň ozve, že přijde až v deset večer. Představa, že budou s kamoskami nadšeně zevlovat v zahradě rodičovského domu není u nás úplně realistická. 

Jako štve mě ta nekomunikace, ale nějak jsme zatím nevymysleli, co s tím. A řvát na ni kvůli tomu nechci.

Nikdy jsme ji nic nezakazovali, ona to vi, ale v tomto věku asi prostě potřebují nějakou svobodu se trochu trhnout od rodičů. Už můžu jenom doufat, že je dost rozumná. 

Offline Myrtila
5330 příspěvků moje polička 18. července 2026 15:07

Pinot Noir Tak to o těch domácích bazénech jsem ještě neslyšela, ale taky mi to přijde jako blbost. My bazén nemáme a než bych šla na koupaliště, radši si dám 3x denně doma chladnou sprchu koupeme se jenom u tchánů, ti bazén mají. Než ho měli, nekoupali jsme se nikdo nikde. 
A jinak přesně v takové živé obci bydlíme a je to super, pořád nějaká akce a je to takové domácké a milé. Když jsme doma, vždycky tam zajdeme, ať je téma jakékoli, a vždycky je tam i něco pro děti. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2026 15:10

Karja ne, to naši věděli, že jdu ven a tak, to nebylo nic nedovoleného, ale jako v 15 jsem nehlásila každý krok, když to bylo odpoledne. Ségra se chodí třeba na pár hodin projít, tak to je stejný.

Online continuity
43048 příspěvků moje polička 18. července 2026 15:11

Potrefenáhusapřesně, je to o tom mentálním nastavení a ještě nejsou všechny děti stejné, ani sourozenci ne. 

Ono se to nějak vyvine, časem je třeba vyhodis někde na zastávce a ony to už dojdou pěšky, ušetřiš 15 minut, a i to v tom ranním shodu dost pomůže. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2026 15:25

continuity no jasně, já byla se spolužáky v 16 poprvé v kempu na Slapech pár dní. Strach rodiče určitě měli, ale na řetězu ty děti držet nemůžeš. Já teda komunikovala, předcházelo tomu několikadenní vyjednávání a dohody pravidel, ale nakonec stejně musíš věřit, že to to dítě nekecá. Taky si myslím, že v tomhle věku už hlavně doufáš, že vědí, co a jak.

Online continuity
43048 příspěvků moje polička 18. července 2026 15:29

Evaeva no ono třeba i kecá, ale prostě musíš věřit že tu situaci správné vyhodnotí. A nějak mne nenapadá jak je to naučit jinak, než že to budou řešit v přiměřené míře postupně od raného dětství. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2026 15:45

continuity jojo! Já kecala fakt jen trochu.

Offline letfenixa
10870 příspěvků moje polička 18. července 2026 15:55
Reakce na Sweet Potato:

Mně se muž směje, že bych chtěla vilu se zahradou na Václaváku. Jako vlastně jo...

​to som presne ja.

Offline Zuzuli
3769 příspěvků moje polička 18. července 2026 15:57

Ja mit nekde pobliz v dochazkove vzdalenosti koupaliste, jsme tam s dcerou snad denne. Klidne na hodinku dve k veceru po skolce. Ja mela venkovni bazen v mem rodnem meste fakt rada, s holkama jsme tam stravili vetsinu prazdnin na druhem stupni. Ted mame bazen dost z ruky, musime tam autem a to mi to za to nestoji absolvovat casteji. Vlastni bazen bych nechtela, jsem lina se o to starat.

Online dzizisketa
8954 příspěvků moje polička 18. července 2026 15:59

Pinot Noir 

Ne že za to můžou,ale že to jsou symptomy stejné věci. Individualizace a kultury autonomie. 

Online continuity
43048 příspěvků moje polička 18. července 2026 16:03

Zuzulimě ten nedostatek veřejných koupališť a bazénu v Praze docela štve. Nejbližší jsou víc než půl hodiny pěšky nebo nějaká kombinace 20 minut MHD + 15 minut pěšky, a to je prostě blbý, já tam chci třeba na hoďku - dvě a to člověk stráví na cestě neúměrně casu. 

Navíc jsou často plné, během roku najít v bazénu čas, kdy je volná alespoň jedna dráha pro plavce, je problém i později odpoledne. Nemyslím si, že za to můžou bazény na zahradách, ale je to na pytel. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2026 16:16

continuity jo, v Praze je to bída! Ta kapacita je tak desetinová, vždyť malé koupaliště má skoro každé malé město.

My teď byli u vás v krytém a bylo to fajn, ale odpoledne je tam asi docela plno? A teď, jak se otevřel Dvorecký most, tak jsme v Podolí za 20 minut. Nicméně tam člověk fakt může jen dopoledne, odpoledne je to maso. 

Online continuity
43048 příspěvků moje polička 18. července 2026 16:27

Evaevajá to mám do Podolí 45 minut, tak totiž vypadá periferie.

To už radši vezmu auto a jsem za 30 minut na  Kladně. 

Offline Kammila
769 příspěvků moje polička 18. července 2026 16:37
Reakce na Karja:

Kammila Pinot Noir Taky záleží, jak ho kdo využívá, my bychom ho upřímně ani mít nemuseli, kdybych to mohla sbalit tak ho snad příští rok ani nevytahnu:D. Ale u ségry se v tom někdo koupě někdo denně div ne po celý den... Jde hodně o tu míru využití bych rekla;-)

​to určitě ano a podle mě to ještě taky závisí na umístění a typu. My ho máme tak že jsme od dětí fakt kousek a stále na ně vidíme. Pokud má někdo ten nadzemní do kterého není vidět, tak u menších dětí tam člověk musí vyloženě stát a hlídat a to  třeba  2 hodiny v kuse taky není  ideální

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2026 16:47

continuity ale houbeles, je to úplně stejná periferie, konec Prahy, zase máš blíž ten krytý, my to máme 20 minut a dva dopravní prostředky. Na Kladno nebo do Berouna taky zajedeme spíš, Podolí se dá jen ve všední den.

Offline Karja
44667 příspěvků moje polička 18. července 2026 16:47

Kammila Ony tam zase dvě hodiny v kuse nevydrží ty nejmensi;-)  

Jako my máme doma bazen a kde jsme? Jsme na koupališti, je tu přesně 10 návštěvníků a 5 zamestnancuD. Protože děti se doma koupat nechtely:D.Chci tu být do sedmi, do kolika ti zaměstnanci tu chtějí být to nevim:D. 

Evaeva Podle mě opalovat se sama v plavkách v parku není jako jít na procházku. Ale OK, prostě si nemyslim, že deti můžou být venku a dělat tam stejne věci ve stejnou dobu, co doma na zahradě.