Garfie Mně přijde, že nějak vymizely takové ty běžné rybníky, kde se dalo vykoupat. Nebo teda za mého dětství a mládí bylo kolem naší vesnice několik rybníků, dva v dochozí vzdálenosti, dva na kole, pár dalších do 10 km autem (tam jsme jezdili s našima). Pokud se nepletu, koupat se už nedá ani v jednom - buď kvůli čistotě, nebo je to chovný rybník, nebo to majitel zakázal. Takže vlastně... ani nevím, kde se tam teď dá koupat, napadá mě jenom jeden lom (to není pro děti) a pak jedna nádrž, ale ta je už asi 30 km daleko. A pak jeden klasický bazén v okresním městě. Koupaliště tam nikde není a asi ani nikdy nebylo. Takže kdo nemá bazén, zbývá mu jenom dát nohy do lavorku.
Teď jak bydlíme u Brna, jezdíváme k jedné řece. Koupaliště jsme zkoušeli, ale je to tu hlava na hlavě, žádný stín, a zcela upřímně, s tou cenou vstupného to není ani moc levná zábava, zvlášť když my tam vydržíme maximálně 2 hodiny, nejsme ty typy, co se plácnou k vodě na celý den.
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila A ty přírodní koupací plochy málokdy vydrží celé léto - vinou sinic.
Džbán je problematický od začátku prázdnin, teď už je zakázaný úplně. A to letos bylo ještě zkraje léta docela zima.
My byli minulou sobotu na Orlíku, kupodivu voda nebyla zelena ani trochu

continuity Jo, přichází to dřív a dřív.
Catherinne podívej se na pražské zkrátky, mají tam mapu hřišť s různými filtry.
Myrtila jo, to je pravda. Kam jsme se chodili u chalupy koupat, tam už to nejde. A mamka vzpomíná ještě na další rybníky, kde už to nešlo ani za nás.
ta veřejná koupaliště (jako ta vesnická, ale teda v našem okolí i ta přírodní) v podstatě vymizela. Pro puberťáky a mládež to bylo super a dodnes na to ráda vzpomínám, trávili jsme celé prázdniny hraním volejbalu na místním hřišti a koupáním u rybníka. :-) Přijde mi, že tam vznikají tak přirozeně různé komunikační skupiny, dobře se tam seznamuje, učí se přirozenému flirtování a navazování vztahů s opačným pohlavím....
Ja si rada a s úsmevom spomínam na jednu lekciu do života, čo som dostala v brněnských Zábrdkách . Bolo mi 14 a išli sme tam s partiou, jedno prázdninové dopoľudnie. Trochu kúpania, karty na deke, zmrzka .... Ale pri jednom vyliezaní z bazéna, už som bola hore, do mňa tak priateľsky strčil chlapec, čo sa práve s kýmsi naháňal okolo bazéna . Zletela som pochopiteľne znova do vody, ale to mi nevadilo, lebo - no to predsa bolo jasné znamenie, že sa tomu chalanovi páčim, nie ? Rozhodne som to nemohla nechať tak a chcela som na kúpalisko ísť aj druhý deň , aj keď bolo pod mrakom a chladno. Moji kamaráti to práve pre to počasie odmietli, ale to ma neodradilo, išla som sama . Celú cestu som rozmýšľala, či tam ON bude, a či ma opäť zhodí do vody ? A bol tam, bol tam ! Zasa niekoho naháňal okolo bazéna, dokonca skotačil s pár dievčatami vo vode,... a mňa si ani nevšimol ! Dodnes som mu vďačná za túto epizodku, lebo vďaka nej som už navždy dokázala stáť nohami na zemi pri všetkých neskorších pokušeniach a vedela som rozlíšiť, čo je nezáväzný flirt, a čo by mohlo byť niečo viac. Mám z toho proste jedno ponaučenie - len si , dievča, veľa nenamýšľaj !
Jinak fajn přírodnější koupání pro děti je v Příbrami na Novém rybníku. Vstup se neplatí, je tam i hřiště a nějaké další atrakce, ale dospělý si moc nezaplave, je to mělké.
Blanka ty tvoje historky a vzpominky jsou prima a umis to moc hezky napsat.
Kokoska - ďakujem a ono je to tak nejako prirodzené, že starý človek rád spomína na mladé roky , keď sa toho dialo podstatne viac, a zaujímavejšiho, ako v súčasnosti . Fotky a spomienky sú naše poklady !
Sweet Potato Jj, máš pravdu, cca od poloviny léta se objeví sinice, a je i po nádržích.
Myslim, ze za meho detstvi a teen-let se sinice moc neresily. Prisli jsme od vody, vymachali zelene plavky a bylo. Asi jsem mela stesti, ze mam odolnou kuzi. Je teda fakt, ze zelene chuchvalce si nepamatuju, ale takove jako smeti jo a moc hluboko do vody videt nebylo.
Kokoska
ja vyrostla u priglu a plavani ve spenatu bylo v srpnu normalka
Kokoska - my sme trávili časť prázdnin na chate, teda na Boude v lesoch, a na výber sme mali dva bližšie a jeden v zdialenejší / chodili sme pešo / rybníky . Tiež sa nepamätám, že by sme nejako štítivo šialeli, keď sa objavilo „ niečo “ na hladine. Keď starší usúdili, že treba, zobrali sme niekoľko hrablí a vodu sme „ čistili “,a ťahali sme to z vody na breh,niekam bokom. No, jasne z dnešného pohľadu a s dnešnými vedomosťami by to neobstálo, ale je fakt, že sme sa aj pri tom čistení, o celodennom aj nočnom kúpaní ani nehovoriac dobre zabávali, a nikdy nikto nijako z dôvodu nejakého znečistenia tela neochorel ! Ale to bývalo tak dávno, dávno, to ešte nebola príroda a ovzdušie tak znečistené, ako je tomu teraz . Dnes už by som tak bezstarostná nebola .
Blanka sinice hrabema z vody nedostaneš, jsou to mikroskopické organizmy. Já jsem mladší, ale z dětství si pamatuji, že se to řešilo a občas jsme se v rybníku u babičky na chatě koupat nesměly.
continuity - asi to neboli priamo sinice, ale taká žaburina, a tiež to nebolo príliš príjemné . Ale žaby me tam mali nádherné a hlasité !
Já se v dětství štítila úplně všeho, takže koupání v rybníku ne-e.
continuity - asi to neboli priamo sinice, ale taká žaburina, a tiež to nebolo príliš príjemné . Ale žaby me tam mali nádherné a hlasité !
Jo, rikali jsme, ze voda kvete nebo ze je tam zabinec
. SInice se rozmohly az pozdeji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.